Zdravim,
potreboval by som nejako ziskat DER encoding retazca, skratka nieco ako funkciu der(). V prilohe je tabulka zo specifikacie certifikatu X.509 pre modul PKCS#11, na ktorom pracujem (jazyk je C++). Treba to pre atributy CKA_ISSUER, CKA_SERIAL_NUMBER a CKA_SUBJECT. Problem je, ze google v tomto nie je moc privetivy a zda sa, ze zase som v tom sam. Vie niekto poradit, prosim?
DER encoding
Re: DER encoding
Ja osobne by som radšej použil nejakú knižnicu (pravdepodobne libcrypt z OpenSSL), pretože je to dosť komplikované na to, aby som to vedel urobiť a aby to bolo naozaj spoľahlivé.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Proti pouzitiu kniznice nic nemam, no ale ako na to? 
Netuším, neviem, čo chceš robiť. Ak chceš vidieť, ako sa s tým certifikátom X.509 pracuje (ako sa z neho získavajú informácie), môžeš v OpenSSL pozrieť do adresára apps a tam nájdeš x509.c (ak si chceš napr vypísať issuer v tom DER formáte, použiješ niečo ako "x509 -issuer -outform DER -in server2.pem").
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Diky.
Co chcem robit: nuz, implementujem PKCS#11 kniznicu. Ta ma poskytovat nejake objekty (verejne kluce, certifikaty...). A v jednej z jej funkcii potrebujem vratit certifikat v takej forme, ako pise hore prilozena tabulka, teda ako struct s DER-encoded poliami znakov.
Co chcem robit: nuz, implementujem PKCS#11 kniznicu. Ta ma poskytovat nejake objekty (verejne kluce, certifikaty...). A v jednej z jej funkcii potrebujem vratit certifikat v takej forme, ako pise hore prilozena tabulka, teda ako struct s DER-encoded poliami znakov.