Ucet v banke

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
popcorn
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Ucet v banke

Príspevok od používateľa popcorn »

nazdar, mam otazku: chcem si poslat peniaze na ucet vo vub banke cez postovy penazny poukaz. adresata aj odosielatela mam vypisat svoje meno? zobere mi to ak tam bude rovnake meno?

vdaka
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

predpokladam ze to posielas cez poukaz typu U. Tam je vo vseobecnosti jedno kto je odosielatel a prijemca, hlavne je cislo uctu. Takze nevidim dovod preco by to malo robit problemy :)
NTFS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa NTFS »

caute, mam jedno otazku, dufam, ze niekto bude vediet, ci podpis ma byt na karte, ak je ucet vedeny na neplnoleteho? Lebo kamarat si spravil ucet, a v bakne dali podpisat kartu jeho otcovi. Lenze nebude teraz problem, ked bude niekde platit v obchode, a v zadu nieje jeho podpis?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

NTFS: Karta ma podmienku, ze nou moze platit len osoba, ktora je pisana ako majitel uctu, teda je meno tejto osoby uvedene na karte. Ak je na karte meno kamaratovho otca a aj podpis, tak je to jedno, pretoze to nemaju ako zistit a myslim, ze je to vsetkym jedno, hlavne je, ze si kupis a zaplatis. Stretol som sa uz s pripadok, ked som dostal novu kartu a bola nepodpisana, ze mi ju predavacka dala spat s tym, ze je nepodpisana, ale dala mi hned aj fixku a tak som si ju podpisal pred nou a zaplatil.
NTFS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa NTFS »

no na karte je jeho meno, ale ide o to, ze niekedy pri plateni sa podpisujes a obchodnik sa pozera na podpis na karte, tak ci prave v tom nebude problem.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a je problém keď tá karta nebude podpísaná? Ja som si totiž ani jednu kartu nepodpísal...nechcel som ich znehodnocovať svojim podpisom...načo je vlastne tam ten podpis?...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Čo to máš zberateľský kúsok, keď by si ju mal znehodnotiť? :D
Podpis je tam práve na to, aby si overili, že je to Tvoj podpis. Ja nemám podpísanú ani jednu kartu a je to úplne jedno, lebo aj keď podpisujem pokladničný blok, môže byť karta kradnutá a ja mám len natrénovaný podpis z druhej strany... Nikdy mi nič nepovedali pri pokladni aj keď sa náhodou pozreli na druhú stranu a podpis tam chýbal...
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Nepodpísať kartu je hlúposť. Niekto ti ju ukradne podpíše sa na ňu a pri platbe potom už nemá problém napodobniť podpis.
Veď to predsa nieje žiadna veda podpísať sa na kartu.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...to si asi nevidel môj podpis na vodičáku...obvykle sa na vodičákoch všetci smejú z fotky...na mojom sa smiali z podpisu... :-D
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Z dob ked som robil pokladnika v OD s nabytkom si pamatam, ze ked karta, ktora nepytala PIN nebola podpisana, totoznost sa overovala OP. Dost ludi si to nechalo nepodpisane prave z dovodu, aby od nich pri platbe pytali OP - citili sa tak bezpecnejsie. To je vsak forma zabezpecenia, ktora vo vysokej miere zavisi od pokladnika a jeho zodpovednosti.

Pri takychto kartach som hlavne pozeral na meno, ak tam bolo napr. muzske a platila s nou nejaka pipenka, tak som jej to dal pekne vyzrat, ked bola este pekna a mila tak v pohode, ale ked nejaka harpia, tak som jej to cele dal vystornovat...A pri platbe nad 50 tis Sk sme vzdy pytali OP pre overenie.

Ale karty, ktore sa overovali PIN kodom sme nekontrolovali vobec, to bolo dane priamo v smerniciach - platit nou mohol hocikto, kto zadal spravny PIN...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Goten, aký je rozdiel medzi tým, aký podpis je vzadu, či môj alebo zlodejov, ak sa mu ho podarí napodobniť a pokladník na to kašle? Žiadny...

Zo srandy som si teraz karty podpísal, ale keď vidím, ako sú používaním zodraté a podpis sa mi na výšku aj tak nezmestil celý, napodobniť tie ťahy by nebol problém, keďže prakticky minimálne tretina podpisu chýba... :)

Ďalšia vec, na Vise je ten prúžok so svetlou potlačou, takže podpis je tam viditeľný, ale na MasterCard, ktorú mám, je tam zmes farieb tak šialená, že podpis v tom chaose aj tak zaniká... :nono:
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Tak šanca, že zlodej napodobní svoj podpis na ukradnutej karte je oveľa väčšia ako, že napodobní tvoj podpis. To, že na to pokladníci kašlú je nepodstatné. Čo ak zlodej natrafí akurát na jedného pokladníka zo 100 ktorý si ten podpis pozrie a tým ti zachráni peniaze na účte? Keď sa má zvýšiť šanca aspoň o 1%, že neprídem o svoje peniaze, keď mi ukradnú kartu, tak tú sekundu na podpísanie karty obetujem.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To, že na to pokladníci kašlú, je práveže dosť podstatné, potom by to % zachránených peňazí mohlo byť väčšie. Pokladníci ale nie sú grafológovia. Ale to, čo písal Holubár sa mi páči, s tým OP, malo by to tak byť pri náznaku niečoho nezvyčajného, ako nejasný či nezhodúci sa podpis, nesprávny PIN, ale zas ľudia nebudú OP otŕčať nadšene... Je ale zbytočné sa o tom doťahovať, keď si zajtra v novinách prečítaš, že okradli ženu a v kabelke mala pri karte aj PIN kód... To je podľa mňa vačší úlet ako nepodpísaná karta :)
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

Zdravim, chcem sa spytat, ze ktoru banku a jej studentsky ucet by ste mi odporucili. Moje poziadavky su minimalne alebo ziadne mesacne poplatky, bezplatne vybery, moznost platieb cez platobnu kartu cez net. Dik
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

na studentsky ucet tu uz najdes popisaneho dost, staci hladat...

napr
http://www.hojko.com/studentsky-bankovy ... 08983.html
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Kok napísal:Zdravim, chcem sa spytat, ze ktoru banku a jej studentsky ucet by ste mi odporucili. Moje poziadavky su minimalne alebo ziadne mesacne poplatky, bezplatne vybery, moznost platieb cez platobnu kartu cez net. Dik
Velmi zalezi aj na tom, ci si student na vysokej skole?

ak pises, ze studensky, tak asi si. Ked si student , tak v kazdej banke mas ucet zadarmo, aj mesacny poplatok.

Ja by som ti odporucil SLSP, ak studujes na Slovensku

http://slsp.sk/ludia/pohodlne-platit/uc ... ro-26.html
b33ro
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa b33ro »

Ja som si založil M bank je to internetová banka vyberať môžeš z ktoréhokoľvek bankomatu asi 4x za mesiac bezplatne ale niesom si istý a v zahraničí neobmedzene nič neplatiš a je to spolahlivé
zuzu2612
Novice
Novice

Príspevok od používateľa zuzu2612 »

Prosim Vas,vie mi niekto poradit? Mam ucet v slovenskej sporitelni a smozrejme internet banking,rada by som poslala peniaze z mojho uctu na ucet mojho otca,len problem je ze neviem ako? neviem co zadat ani kam ist....
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

zuzu2612, vsak sa prihlas na internet banking a vlavo si zvol Uhrada a vypln formular.
gingo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa gingo »

ahojte, mam to startkonto z vub a chcem si z neho vybrat peniaze (nie cez bankomat) tak aky poplatok budem platit, ked si pojdem vybrat na pobocku?
Napísať odpoveď