"Darcovstvo krvi"
Re: "Darcovstvo krvi"
bolek: ako je to s darovanim po prekonani mononukleozy v detstve? priebeh nebol zrovna idealny, ale momentalne som bez akychkolvek zdravotnych obmedzeni a pecenove testy su ok, celkovo som perfektne zdravy az na alergiu, nie som si tym isty, lebo pocul som odpovede aj ano aj nie...(adresujem priamo na teba, lebo som si vsimol ze mas ktomu blizko, ak si ta dobre zaradujem si medicka/lekarka, ale samozrejme odpoved kohokolvek si budem cenit)
Ja som bol ale mesiac späť darovať druhýkrát a občerstvenie je tam samozrejmosťou, dokonca ti tam vyplatia 1,50 Eur + peniaze na cestu, ak nie si z toho mesta.
Samozrejme, že tam nechodím kvôli tomu, ale poteší to. Hneď ráno rožky, čaj, potom po odbere bageta, káva, keks, zase čaj a stále tam sú minikeksíky na stole. Pohodka.
Samozrejme, že tam nechodím kvôli tomu, ale poteší to. Hneď ráno rožky, čaj, potom po odbere bageta, káva, keks, zase čaj a stále tam sú minikeksíky na stole. Pohodka.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Darovat krv chodim 2x do roka, len kvoli bodom na internat. Pravidelne vsak chodim darovat krvnu plazmu do rakuska /20eur/
Doma som nechodil, ale ku univerzite, nam chodia brat kazde tri mesiace, tak idem, uz mam aj kartu darovatela... nerobim to pre cash, ale dat ked nemam naladu si vecer robit jedlo tak idem darovat krv a tam sa najem, plus pochopitelne pomozem...
-
bolek
Guru
ColdRain: po prekonaní infekčnej mononukleózy si už trvalo vyradený. 
-
Reli.C
Medium Star
tak reku prečo neobnoviť tému po polroku?
... tak ako ste na tom darcovia? chodíte ešte? keď som túto tému pred štyrmi rokmi zakladal, tak som nemal ani jeden. dnes po cca 4 rokoch a pár mesiacoch sa môžem pochváliť 12ími odbermi a bronzovou Janského plaketou
. v darovaní neplánujem prestať. práve naopak. budem sa snažiť dokým to pôjde. síce moje výsledky pečeňových testov boli na pokraji vyradenia na polroka, ale nejak sa znormalizovalo
. najbližší termín mám v polovičke marca.
darovaniu zdar
darovaniu zdar
no ja som akurat vcera chcela darovat krv po cca roku, ale bohuzial nevycucli ma lebo mam nizky obsah zeleza v krvi
tak teraz musim cakat nejake 2-3 mesiace az to upravim 
Ja mám za sebou 4 - akurát teraz, týždeň späť som bol darovať. Už je z toho taký pekný zvyk. 
Zdravím, chcem sa opýtať. Môže človek ktorý prekonal v detstve Kawasakiho syndróm darovať krv ?
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Aj ja som bol uz raz
uz su to 3 mesiace a o dva tyzdne idem teda znova 
@ Cross na 99,9% nemozes byt darcom krvi.
ja som ešte nebol, ale chystám sa ak budem môcť... ale mám taký problém, že mne strašne málo vidno žili aj keď mi sestrička káže "dobre papumpovať"
môže to byť problém? lebo jediná sestrička, čo sa mi na prvýkrát trafila je tá u mojej obvodnej a nerád by som bol, keby si tam 10x pichali tú ihlu... doteraz mi ihly nevadili, ale odkedy mi robili punkciu gangiolomu, tak z nich nemám dobrý pocit 
Tak tam s tým problé hádam mať nebudú však normálne najprv prvý odber aby ti zistili ci mas ok krv ak sa tam trafia potom na odber chod s tou istou rukou a u zsa trafia aj druhy raz
Ale inak ja som bol zatial 2krát a o tyzden mozem ist zas tak sa celkom tesim. Hlavne je hned po odbere nevstat ale chvilu ležať zvyčajne to sice sestricka pri odbere povie ale raz dako asi pozabudla a kamarat co bol prvy raz hned vstal a hned ho odfakovalo na zem a museli mu ist po vozik
Mne keď odoberú, tak si ešte chvíľu posedím, cca 2 minúty a idem. Žiadne odpadávanie zatiaľ nehrozilo. 
No ved jasne tak so mto myslel dve minutky nie 10, ale skus vstat hned a zaraz ak os teba vytiahnu ihlu nemusi to skoncit dobre 
Keby som bol niekde medzi kamošmi tak to vyskúšam. 
-
vendo
Guru
casom si telo zvykne, tiez mi po prvom bolo vselijak a radsej som ostal lezat este minutku
dnes ked uz ich mam myslim 10 za sebou pridem, strcim ruku, ked povedia dost, vytiahnem a sup po kafe a horalku
dnes ked uz ich mam myslim 10 za sebou pridem, strcim ruku, ked povedia dost, vytiahnem a sup po kafe a horalku
Bagety nedostávate ? 
-
vendo
Guru
nie
pred odberom caj,
po bud caj alebo kafe a horalku
v ktorom meste chodis? mozno sa prejdem
pred odberom caj,
po bud caj alebo kafe a horalku
v ktorom meste chodis? mozno sa prejdem
-
Admec
Medium Expert
Keď som bol naposledy darovať krv tak v Nitre dávali bagetu, nejakú napolitánku, kávu/čaj a tuším aj gastrolístok.