Inception

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Pieer-ZA
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Inception

Príspevok od používateľa Pieer-ZA »

lauro napísal:ak sa mozem vyjadrit k tej recenzii tak co som cital v diskusii na CSFD tak ze tato reporterka alebo co to je nedala zahranicnemu filmu viac ako 75 % ze najviac dala The Dark Knight 80% ze viac ako 80 % dava len ceskym a slovenskym filmom takze neviem ci to ma v hlave dobre usporiadane :|
Ona je známa firma, je to známa ženská čo trpí tzv. tuzemským komplexom. A tipujem jej 50 a viac rokov.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Neviem či sa to vôbec dá porovnávať české a slovenské filmy s takýmito filmami , ktoré majú rozpočet 100-200 miliónov dolárov.
Napr. Pokoj v duši , ROMING alebo U mě dobrý
http://www.csfd.cz/film/195821-pokoj-v-dusi/
http://www.csfd.cz/film/223890-roming/
http://www.csfd.cz/film/233444-u-me-dobry/

Ja si rád pozriem aj "tuzemské" ( SK-CZ ) aj zahraničné filmy a nemusia byť z L.A. :)
Tá atmosféra je úplne , ale úplne iná. Radšej to neporovnávam.
pstros213
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pstros213 »

co mal znamenat ten konec?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Slovenské filmy sú v mnohých prípadoch oveľa drahšie, ako zahraničné, vezmime si do úvahy The Man from Earth, ktorý stál 700 000USD, minuloročný Moon, ktorý stál 5 miliónov USD, prípadne porovnajme extrém - teda Jakubiskovu Bathory, ktorá stála svojho času pri vtedajšom kurze niečo okolo 16 miliónov USD a napríklad taký Pan's Labyrinth, ktorý zožal 4 Oscarov, celosvetový kritický a divácky úspech, pričom stál iba o 3 milióny viac...Mimochodom - novinka Legenda o Lietajúcom Cypriánovi má rozpočet zatiaľ skoro 2 milióny Eur, teda približne 2,5 milióna USD - stavme sa, že nebude zďaleka tak kvalitný a úspešný, ako The Man from Earth a ani z polovice tak dobrý ako Moon...

Problém nie je v nedostatočnom financovaní - problem je v totálne záhadnom výbere scenárov, ktorý je pre mňa celkom nepochopiteľný - hlavne v prípade Jakubiska, ktorému by som toľko peňazí na tú hlúposť istotne nedal a to bol financovaný zo všetkých strán, vrátane Európskej Únie...
Pekoss
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Pekoss »

No mna v tomto filme par krat trhlo(napr. ked sa dotkla toho zrkadla a prasklo :D )
A sranda ze sme sa tiez smiali na tom zaciatku.
Jedina vec co ma mrzi je ze nepouzili az tak ten "zvuk" co bol napr. v trailery.Som mal nehorazne zimomriavky a cakal som este lepsie vyuzitie...
Valdyyyy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Valdyyyy »

Pekoss napísal: Jedina vec co ma mrzi je ze nepouzili az tak ten "zvuk" co bol napr. v trailery.Som mal nehorazne zimomriavky a cakal som este lepsie vyuzitie...
tak to asi vsetkych :?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aký zvuk?
Valdyyyy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tak naozaj od Dark Knighta najlepsi film aky som odvtedy videl. Cakam co to prekona. Je to film, ktory ked skoncil tak ma nenapadlo, ze ako by to mohlo byt lepsie. Recenzie som predtym necital, aby som nemal velke ocakavania, videl som len jednym ockom cez 90% na csfd.

10/10
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Co sa vam inak pacilo na tom filme? A co je podla vas na tom filme originalne...ake ste mali pocity po skonceni filmu a co ste si zapamatali (nejaku scenku) z filmu .Myslite ze tento film ma na oscara? Co hovorite na "necakany" zaver?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tomu sa hovorí Score, prípadne hudobný doprovod...nie "zvuk"...Úprimne povedané, vôbec mi to tam nechýbalo...
//what...som zmätený :3
Valdyyyy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ja som myslel len ten bang ale nejaky mod mi ten prispevok vymazal...
// seth hovorim ze som sem postol celu skladbu a ktomu dopisal ze ten zvuk o ktorom tu hovorime je len ten BANG co sa v nej stale opakuje lenze nejaky mod mi ten prispevok zmazal :smt006
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

MP4-25 napísal:Co sa vam inak pacilo na tom filme? A co je podla vas na tom filme originalne...ake ste mali pocity po skonceni filmu a co ste si zapamatali (nejaku scenku) z filmu .Myslite ze tento film ma na oscara? Co hovorite na "necakany" zaver?
zapamatal som si efektove scenky, teda v prvom sne s Ariadne, bitky vo vzduchoprazdne, presuvanie zviazanych ludi vo vzduchoprazdne :D hlaskove sceny (kiss Ariadne a Arthura, granatomet atd) a aj ten spomienkovy vytah Cobba, pretoze to bol jednoducho zajimavy napad...film mal velmi dobru kameru (akcne sceny) aj strih (medzi levelmi snov), scenar tiez bol na urovni, o hercoch zbytocne sa vyjadrovat, ellenka a leonardik su esa pre mna osobne a myslim ze nie len pre mna, k zvuku sa nebudem vyjadrovat lebo v scores sa nevyznam ....a celkovo vlastne jedina vec ktora mi vadila boli tie typicke americke prestrelkove sceny, miliarda nabojov nepresnych a zrazu na jeden naboj smrt, ale na to som uz jednoducho zvyknuty, lebo je to v 99% filmov...zaver je otvoreny ako to vo filmoch tohto typu byva a je na divakovi co si vyberie...ked sa ti tato nolanova hra na sny nepacila, na co si na to vobec isiel do kina?

ak film nedostane oscara za strih, hudbu, niektoreho z hercov alebo scenar tak uz ozaj nicomu nechapem
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nemyslim si, ze je zaver otvoreny, aspon nie uplne

islo o to, aby sa dostal k detom, dostal sa, uz nie je dolezite ci je to vo sne alebo nie

u mna 9/10
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

pstros213 napísal:co mal znamenat ten konec?
podla mna ze sa mu to snivalo :)))

mirak2 napísal:ak film nedostane oscara za strih, hudbu, niektoreho z hercov alebo scenar tak uz ozaj nicomu nechapem
mno Nolan este oscara nedostal pokial viem ale on si ho raz vyprosi :) a ja nehovorim ze sa mi nepacil len jednoducho som od toho cakal viac...viac tych zaujimavych scenok jak lietaju vo vzduchoprazdne atd...
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Hmm, cudesny film. Precital som si par recenzii pred tym, ako som ho videl a to asi bola chyba. Ocakaval som viac, takto mi to pripadalo ako iba trosku nadpriemerny ale poriadne zamotany film.
Nebol zly, bavil ma az do konca a stale som bol nuteny premyslat, ale na moj vkus islo vsetko az prilis hladko, kazdy problem bol v minute vyrieseny..
asi tak 7-8/10
pstros213
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pstros213 »

sak dobre. ale jak je mozne ze sa mu to snivalo ?
GnK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GnK »

Ja som sa pred pozretim filmu uspesne vyhybal vsetkym trailerom, spoilerom a pozrel si iba datum premiery :D A musim povedat ze som bol nadmieru spokojny.. Presne po dvoch rokoch som znova v kine prezil ten pocit uzasnosti ako pri premiere dark knighta. Urcite minimalne sci-fi desatrocia..
pstros213 napísal:sak dobre. ale jak je mozne ze sa mu to snivalo ?

Nikto netvrdi ze sa mu to iba snivalo, zaver je nejednoznacny, a dost dlho som nadtym uvazoval ako to vlastne je, ale toto je jedina vec s filmu u ktorej nemam potuchy ako to asi je :?

a seth mam pocit ze valdyy asi myslel ten zvuk ktory sprevadza cely trailer.. hlavne na jeho konci je vyrazny..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ok, ja som to celkom nechápal, ale už sa to vysvetlilo...v každom prípade toto som našiel na Fukovom FFFilme, celkom zaujímavý postreh (asi preto sa mi hudba k Inception nepáčila)

GnK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GnK »

zaujimave...cize popri spomalenemu casu v roznych vrstvach snov je spomalena aj hudba..:D mne sa hudba celkom pacila, aj ked to nieje tak dobre pocuvatelne ako ine zimmerovky,
Napísať odpoveď