Najhoršie športové zranenie všetkých čias

O športe...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Najhoršie športové zranenie všetkých čias

Príspevok od používateľa kali520 »

iceman1414 napísal:Drago: neviem preco pises ze beru steroidy
Lebo doping je v profesionalnom sporte uplne bezna vec, len sa o tom nehovori nahlas.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

kali520 napísal:Lebo doping je v profesionalnom sporte uplne bezna vec, len sa o tom nehovori nahlas.
Nesúhlasím. Skôr si myslím, že berú nejaké prípravky, ktoré nie sú na listine a neskôr tam pribudnú, ale to už budú zas brať iné prípravky. Jednoducho "doping" je o krok vpredu pred anti-dopingovou komisiou.

Takže ak niekoho prichytia asi mal slabo zaplateného farmaceuta :D
iceman1414
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa iceman1414 »

kali: a nemyslis si ze beru len Proteiny? preco myslis ze hned steroidy
begbee: nemusis citovat posledny prispevok
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na temu o dopingu si chodte diskutovat do temy, ktora je tomu urcena.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

To zranenie brankára, čo sem pridal hojko, mi silno pripomínalo nepríjemné zranenie Eduarda. Fuj, tak dolámanú nohu by som nechcel mať :aasmile19:
Hacker
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hacker »

Ja ako športovec ( futbal - síce len amatér) sa neodvážim si tie videá ani otvoriť.
Viem to pozrieť, videl som aj nohu Eduarda, ale je mi z takych zákrokov strašne a radšej o tom ani nechcem vedieť :oueee:

K téme, Malarchuk tu bol spomínaný ( video: )
ale myslel som že to neprežil... :? (takto mi je kus lepšie :|)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mozno sa nejedna ani o nejake extra tazke zranenie, ale pre chlapa ide urcite o neprijemne zranenie: Rána pukem v NHL rozdrtila obránci Vancouveru varle
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

138mph downhill na bicykli, ked sa mu zlomil bike
140km/h downhill na lyziach...stratil rovnovahu pocas letu pred cielom
A tu este skaredsie vyzerajuci pad na lyziach

Zaujimave je to, ze tie prilby pri sportoch su prakticky zbytocne, ked vidno skor v kazdom videu, ze ta prilba danej osobe vyleti z hlavy hned po prvom udreti o nieco.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Lub0$ napísal:138mph downhill na bicykli, ked sa mu zlomil bike
140km/h downhill na lyziach...stratil rovnovahu pocas letu pred cielom
A tu este skaredsie vyzerajuci pad na lyziach

Zaujimave je to, ze tie prilby pri sportoch su prakticky zbytocne, ked vidno skor v kazdom videu, ze ta prilba danej osobe vyleti z hlavy hned po prvom udreti o nieco.
Chcelo by to viac podrobností. Či ju nemajú laxne upevnenú, správnu veľkosť a pod.... a stále lepšie ak schytá iba prvý náraz do prilby - ktorý je najtvrdší - ako ju nemať vôbec.

Salo dopadol dobre. Historici si hneď spomenuli na Nicka Fotiu-a, ktorému takto v 80-tych rokoch odstrelili jedno vajce.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

begbeee: Presne toto ma napadlo pocas dna, ked som bol na bicykli a potom pri kofole som sa zadival na prilbu. Uvedomil som si, ze mozno je to fakt take, ze po prvom naraze pribla padne, pretoze mat ju stiahnutu pod krkom nie je nic prijemne. Ale pri naraze s autom ci pade pri 50 km/h ide najma o ten prvy naraz a na ten ucel by pribla stacit mala.

Kamarat robil diplomovu pracu o smrtelnych nehodach cyklistov a ked sme sedeli v krcme, tak vravel o tom ako to daval tlacit a viazan. Mal tam fotky ludi, ktori zahynuli na ceste, ci uz zrazka s autom, kamionom a podobne... a ze clovek, ktory to tlacil nevyzeral nadseny, ked musel tlacit rozpolenu lebku. Pri smrtelnych nehodach na cestach spominal, ze su len dva faktory - cyklista bez prilby a cyklista pod vplyvom alkoholu. Mozem sa tak zo zaujimavosti spytat, ked sa vrati z dovolenky, ze aky je statistiky rozdiel v umrtnosti cyklistov pri nehode, ked mali a ked nemali prilbu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No ja ešte pridám jednu vec. Dakedy dávno som ešte na satelite pozeral nejaký dokument o závodníkoch a ich prilbách. Išlo o jazdcov F1 a motoriek. Tak ten dizajnér tvrdil, že dobrá prilba je tá, ktorá sa pri náraze rozbije - pretože to znamená, že pohltila náraz. Je to niečo podobné ako s plechmi na auto, ktoré sa tiež majú pokrkvať a absorbovať energiu zrážky.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No ved je to logicke...dostat z pruzinou z predomnou iduceho vozu do hlavy cez prilbu ktoru ani neposkrabe by bolo take iste ako keby si s tou pruzinou dostal bez prilby...cim je viac rozbita a znicena, tym viac energie a toho 'impaktu' vedela preniest na seba...
Mam spoluziaka, ktory sa venuje cestnej cyklistike uz nejaky ten rok...normalne chodi na preteky, klasika treningy a tak...
on mi vravel, ze sa vo velodrome vydrkal na treningu, a prilba mu pukla...ze to nebolo nic vazne, ze proste sa urobila prasklinka z boku...a uz ju musel vyhodit...ze uz je riziko to brat niekde na pretek..a pri tom ma prilbu za nieco cez 100libier...
Ja osobne by som si asi prilbu znacky Tesco za 15eur nekupil...myslim si, ze na tychto veciach sa nesetri...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

hojko napísal:Ale pri naraze s autom ci pade pri 50 km/h ide najma o ten prvy naraz a na ten ucel by pribla stacit mala.
No neviem, mna raz na okreske zozadu nabralo auto. Priebeh bol asi taký, že mi predok auta vykopol s pod zadku bike a namiesto sedanky ma posadilo na kapotu. Následne samozrejme vodič zabrzdil do nuly a najväčší impact bol keď moje telo pokračovalo, otočilo sa o 180°, ja som dopadol na chrbát a práskol si hlavu zozadu o asfalt.
Záleží to čiste na tom, ako rýchlo ide voz, niekedy ta posadí na kapotu a niekedy hlavou prerazíš čelné sklo, prehodí ťa cez celú strechu. Je to najmä o štastí, ktoré som našťastie ja mal. Takisto v profi cyklistike sú prilby povinné, ale taký Kyvilev ju mal, no v relatívne malej rýchlosti padol na nechránenú tvár takže mu nepomohla...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

Neviem preco, ale pri tomto som sa skor strasne rozosmial :D nastastie chalan mal len zlomenu licnu kost a otras mozgu ..
forman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa forman »

nehoda pri vzpierani
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Tak to vážne ten čo mu kopol do hlavy je úplný debil. Pri futbale som tiež zchytal kopačku do hlavy no našťastie len ľahký otras mozgu a trocha krvi z nosu. A taj ako v tomto prípade tu ide o debilov s IQ 80, ktorý vôbec nepremýšľajú a ledva zmaturujú...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

blbost...naco tam ten typek zo zeme pchal hlavu, obranca chcel loptu odkopnut, co mal poprosit vypatlaneho spoluhraca nech da prosim het hlavu? :D
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Hral si profesionálne futbal? Asi nie keď takú kktinu napíšeš. V takejto situácii stačí len špičkou kopnúť do lopty.Ale tí ktorí nepremýšľajú chcú dať do toho silu...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nie nehral a pochybujem ze ty si za futbal bral peniaze (tomu sa hovori profesionalizmus)... sport robim, sice iny ale viem co to je zachranovat s brankovej ciary loptu, adrenalin 500 jedine na co myslis je dostat loptu prec a nemyslis na to ako prudko ju zasiahnes..on isiel na istotu, stale hovorim ze ten leziaci tam nemal pchat hlavu
Napísať odpoveď