Skate Vybava
-
mr_margera
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Skate Vybava
Ak už vyskakuješ 10 cm, tak si na dobrej ceste, len treba ešte vychytať techniku. A skáčeš na mieste, alebo za jazdy?
-
Janio
Zablokovaný
Na mieste za jazdi sa neviem ani tak postaviť ako treba. A som na tráve, aby sa nezničil rychle skate... Pretože prvý deň som si skákal na ceste a už je zo spodu dosť ščuchané 
-
mr_margera
Medium Professional
No v prvom rade by si mal chytiť balance za jazdy, to znamená voziť sa hocikade, len aby si sa naučil stáť na doske a získal stabilitu. Niekto ti to tu aj radil, ak sa nemýlim...
S tým ollie pokračuj, ollie proste musíš vychytať, inak to pôjde ďalej veľmi tažko. Keď sa naučíš ollie na mieste, za jazdy sa to budeš museť učiť v podstate zase odznovu, lebo to je iné, musíš vychytať prenášanie váhy.
No to že sa ti doska ošúchava - je to úplne normálne, keďže sa opotrebúva. Je mi to jasné, že ťa to sere, je to tvoja prvá doska, ale aby sa ti nešúchala, musel by si ju mať položenú doma niekde, a tak sa jazdiť nenaučíš..
S tým ollie pokračuj, ollie proste musíš vychytať, inak to pôjde ďalej veľmi tažko. Keď sa naučíš ollie na mieste, za jazdy sa to budeš museť učiť v podstate zase odznovu, lebo to je iné, musíš vychytať prenášanie váhy.
No to že sa ti doska ošúchava - je to úplne normálne, keďže sa opotrebúva. Je mi to jasné, že ťa to sere, je to tvoja prvá doska, ale aby sa ti nešúchala, musel by si ju mať položenú doma niekde, a tak sa jazdiť nenaučíš..
-
moosha
Darca
Doska sa kupuje kazdy mesiac, neni to auto.Janio napísal:Na mieste za jazdi sa neviem ani tak postaviť ako treba. A som na tráve, aby sa nezničil rychle skate... Pretože prvý deň som si skákal na ceste a už je zo spodu dosť ščuchané
ja este doplnim
ale ak ta to bavi ostan u toho, mna to bavilo a neostal som. Obcas si to vycitam.mr_margera napísal: Začať jazdiť na skate neni ľahká a hlavne neni lacná záležitosť.
-
mr_margera
Medium Professional
Keby som si mal kupovať dosku každý mesiac, tak ani nejem a ani nefajčím, lebo by som nemal za čo. Teda hovorím za seba, vieš, dávať každý mesiac 70€ za kus dreva by som mohol je*ať. Skate ti vydrží v pohode celú sezónu, kľudne aj dve, no ak však zle dopadneš, tak proste to zlomíš, musíš kúpiť nový. Keby ma niekto sponzoroval, tak je mi jedno, hádzal by som dosky zo stalina do Vltavy od rána do večera, ale keďže si na všetko musím sám zarobiť, tak si ku*va rozmyslím či sa budem krotiť a jazdiť celú sezónu, alebo ho zlomím na prvých schodoch a potom sa budem medzi prsty pozerať...moosha napísal: Doska sa kupuje kazdy mesiac, neni to auto.
Úplne chápem ako to Janio myslel s tým ošúchaním dosky. Proste je to jeho prvá doska, ktorá ho stála mega peňazí a je mega kvalitná, proste je mu vzácna a je mu ľuto ju hneď zničiť. Nemusíš sa však báť, Janio, doska je lepená minimálne z 6 vrstiev dreva, takže ak je doska ošúchaná, okrem toho že je to nepekné, kvalite dosky to neuškodí.
-
moosha
Darca
Od kedy stoji doska 70 euro? Mozno LRG, Girl, almost a tak podobne... Za litrik mas hocaku StreetMarket, Kill alebo ATM dosku, ktora ti uplne staci (vzhladom na to, ze tu dosku aj tak zlomis).
-
mr_margera
Medium Professional
eeej, teraz si dobre zaťal, GIRL je moja najobľúbenejšia značka dosiek. Ano, tú dosku aj tak zlomíš, ale ak za ňu vycáluješ XY € (bavme sa neurčito, pretože ako vidím, chytanie za čísla ťa baví) tak si tú dosku vážiš a proste vieš čo si môžeš dovoliť, aby ti slúžila viac ako mesiac.
Vlastná skúsenosť - dosky najčastejšie lámem keď skáčem schody - stačí tak 4-5 schodov + nejaký flip - zle dáš nohy pri dopade, alebo silnejšie dupneš, a doska je v doskovom nebíčku. Toto sa mi stalo 2x za týždeň.. Kúpil som jazdenú SM dosku za pár korún, pozrel techniku na YT, zistil som čo robím zle a skúšal som to toľko pokiaľ som to nedával na istotu. Potom som kúpil poriadnu dosku. Tú SM mám doma hodenú a používam ju iba keď sa učím nové veci a neni som si istý, že to vychytám tak aby som nezlomil skate na prvom pokuse. Proste si veci vážim a je mi fakt ľúto dávať XY € mesačne na nové dosky, iba kvôli mojej hlúposti (alebo nerozvážnosti, alebo neviem čo..)
Vlastná skúsenosť - dosky najčastejšie lámem keď skáčem schody - stačí tak 4-5 schodov + nejaký flip - zle dáš nohy pri dopade, alebo silnejšie dupneš, a doska je v doskovom nebíčku. Toto sa mi stalo 2x za týždeň.. Kúpil som jazdenú SM dosku za pár korún, pozrel techniku na YT, zistil som čo robím zle a skúšal som to toľko pokiaľ som to nedával na istotu. Potom som kúpil poriadnu dosku. Tú SM mám doma hodenú a používam ju iba keď sa učím nové veci a neni som si istý, že to vychytám tak aby som nezlomil skate na prvom pokuse. Proste si veci vážim a je mi fakt ľúto dávať XY € mesačne na nové dosky, iba kvôli mojej hlúposti (alebo nerozvážnosti, alebo neviem čo..)
-
moosha
Darca
No u nas v Kosiciach sa to riesi tak, ze bud jazdis na Kill, SM a pod. a o tu dosku sa proste nebojis, je dobra (vazne je dobra
) a nie je sucha ako dosky, co kupis v skateshope a stoja tam dva roky, alebo mas sponzoring a dosky dostavas na ranajky 
-
Janio
Zablokovaný
Moosha - Ja som na tom finančne dosť zle... skate ma stal 150 eur, ale teraz by som asi nekúpil ani za 20. Chcem aby mi vydržal čo najldhšie (aspoň pokiaľ nerobím niečo ťahšie) Ak by som v budúcnu mal kupovať skate každý mesiac tak s tým skončím...
Margera - Myslím si že balance mám a aj celkom otačanie mi ide... Ďalej ako pred domom som nešiel, kedže nechcem aby ma vystrelo niekde pred dievčatami
(sa toho bojím aj v budúcnu...)
Ďalej čo sa týka Ollie: Skáčam skáčem no nejaké zlepšenie nevidím
Neviem či robim chybu čo som pozeral videa tak vyskočili približne do výšky pasu ja sa tak odlepim 10 cm (možno ani toľko nie) a dopadnem zadnou skôr ako tou prednou (na videou to vyrovnal vo vzduchu a dopadol s obydvomi) Síce je zase pravda na skate som minimálne (cca 1 hod. denne) stačí to ?
// Jop a ešte som si spomenul nemôže byť chyba v tom že svlastvo mám veľmi chabé kedže som celý život presedel za PC a namáhal sa minimálne ? (Bez skate vyskočim tak 30 cm)
Pikolik - Prečo si prestal keď ťa to baví ? Mňa to baví len stanie na skate a skakanie veľmi nemusím no... (Cez deň sa strašne spotim a večer kušu komáre)
Margera - Myslím si že balance mám a aj celkom otačanie mi ide... Ďalej ako pred domom som nešiel, kedže nechcem aby ma vystrelo niekde pred dievčatami
Ďalej čo sa týka Ollie: Skáčam skáčem no nejaké zlepšenie nevidím
// Jop a ešte som si spomenul nemôže byť chyba v tom že svlastvo mám veľmi chabé kedže som celý život presedel za PC a namáhal sa minimálne ? (Bez skate vyskočim tak 30 cm)
Pikolik - Prečo si prestal keď ťa to baví ? Mňa to baví len stanie na skate a skakanie veľmi nemusím no... (Cez deň sa strašne spotim a večer kušu komáre)
-
mr_margera
Medium Professional
Janio takto... Ak si menej fyzicky zdatnejší, určite ti to pôjde pomalšie, ale nemyslím si že by sa to nedalo. Myslím že chybu robíš ty, proste že nevieš prísť na tú techniku toho výskoku. Mne sa o tom hovorí dobre, pretože je to pre mňa rutina, ale ono to neni také ľahké.. Proste sa musíš snažiť vytiahnuť tú dosku smerom nahor, ide tam o ten pohyb pri ollie keď sa odrazíš zadnou nohou od skate a snažíš sa prednou nohou vytiahnuť tým "šuchnutím" o grip dosku hore. Keby som mal možnosť ťa vidieť, vedel by som ti možno povedať viac.. Nemáš možnosť sa natočiť? 
To že týpek na videu vyskočí do výšky pásu znamená to, že už preskákal niekoľko piatkov a ty ich budeš museť tiež preskákať, aby si tak skákal. To je sila zvyku, keď prídeš na ten princíp výskoku, tak máš vyhrané..
Vyskúšaj to tak, že sa postavíš pri nejaký múrik, chytíš sa ho a budeš skákať ollie pri ňom. Budeš mať dobrú stabilitu, čiže len tak ľahko nespadneš a možno sa ti bude lepšie vyskakovať. skús.
//Neviem či si videl toto, ale je to jedine čo som našiel na YT po slovensky, a chlapík to tam vysvetľuje dosť v pohode...pozri http://www.youtube.com/watch?v=q9A56FSdIpE
To že týpek na videu vyskočí do výšky pásu znamená to, že už preskákal niekoľko piatkov a ty ich budeš museť tiež preskákať, aby si tak skákal. To je sila zvyku, keď prídeš na ten princíp výskoku, tak máš vyhrané..
Vyskúšaj to tak, že sa postavíš pri nejaký múrik, chytíš sa ho a budeš skákať ollie pri ňom. Budeš mať dobrú stabilitu, čiže len tak ľahko nespadneš a možno sa ti bude lepšie vyskakovať. skús.
//Neviem či si videl toto, ale je to jedine čo som našiel na YT po slovensky, a chlapík to tam vysvetľuje dosť v pohode...pozri http://www.youtube.com/watch?v=q9A56FSdIpE
-
Janio
Zablokovaný
No natočiť by som sa aj mohlol, ale jedine s mobilom, čo e hrozná grafika.... 
Ollie by som povedal že už zvládam začal som sa učiť za jazdy. Vyskočím vždy keď chcem do výšky (20 cm) ale do diaľky možno iba 10 cm takže na prekážku ktorú chcem preskočiť dopadnem dostredu...
AKý trik by som sa mal učiť ďalej ? hrozne sa mi páči to točenie (vo videu Rodeneyho Mullena, a ďalší trik tuším sa volá "impossible"
Ollie by som povedal že už zvládam začal som sa učiť za jazdy. Vyskočím vždy keď chcem do výšky (20 cm) ale do diaľky možno iba 10 cm takže na prekážku ktorú chcem preskočiť dopadnem dostredu...
AKý trik by som sa mal učiť ďalej ? hrozne sa mi páči to točenie (vo videu Rodeneyho Mullena, a ďalší trik tuším sa volá "impossible"
nauč sa najskôr poriadne ollie a potom rozmýšľaj nad ďalšími trikmi 
-
mr_margera
Medium Professional
Gratulujem, že už zvládaš ollie. To že skáčeš cez niečo a dopadneš do stredu - problém je v tom, že musíš mať väčšiu rýchlosť a skate vytiahnuť viac do výšky.. Mal som taký istý problém, keď som začínal, ale dá sa to v pohode natrénovať.
Ďaľší trik - jednoznačne shove-it, prípadne Pop Shov-It (to je to isté ako shove-it, ale robíš to vo výskoku) a potom kickflip. Nájdi si tutoriál na nete a ideš
Určite by si nemal vymýšľať niečo iné, musíš mať najprv nacvičené základy. Urobiť impossible, alebo vôbec iný takýto trik je náročné. Akože nehovorím, že to nemôžeš skúšať, ale najprv by si mal mať zvládnuté ľahšie veci. Pri impossible sa ti skate otočí okolo nohy, v podstate stačí vo výskoku iba zatlačiť nohou na dosku, ale potrebuješ pri tom mega vysoké ollie.
Radšej skús trénovať tie veci čo som ti napísal, ak to zvládneš skús napríklad 360 Flip, to je vlastne kombinacia shove-it/kickflip, a vyzerá to super.. Drž sa!
Ďaľší trik - jednoznačne shove-it, prípadne Pop Shov-It (to je to isté ako shove-it, ale robíš to vo výskoku) a potom kickflip. Nájdi si tutoriál na nete a ideš
Určite by si nemal vymýšľať niečo iné, musíš mať najprv nacvičené základy. Urobiť impossible, alebo vôbec iný takýto trik je náročné. Akože nehovorím, že to nemôžeš skúšať, ale najprv by si mal mať zvládnuté ľahšie veci. Pri impossible sa ti skate otočí okolo nohy, v podstate stačí vo výskoku iba zatlačiť nohou na dosku, ale potrebuješ pri tom mega vysoké ollie.
Radšej skús trénovať tie veci čo som ti napísal, ak to zvládneš skús napríklad 360 Flip, to je vlastne kombinacia shove-it/kickflip, a vyzerá to super.. Drž sa!
inac ak niekto nepozera discovery moze si pozriet toto:
fascinujuce zabery, hlavne od 1:20
fascinujuce zabery, hlavne od 1:20
ja som teda na sk8te nestal uz asi 12 rokov ale ked nedoskocis viac ako 10cm do dialky tak ides strasne pomaly, musis pridat na rychlosti, niektore veci sa daju robit v nizsich rychlostiach ale nieco nespravis vobec grind, slide v nizskej rychlosti tazko
ja som najskor jazdil na skate bez trikov(sk8 artis a podobne) az neskor som zacal skusat ollie, grinde a podobne(flip som nikdy nedal jednoducho mi to neslo)
takze dotrenovat cistu jazdu, aby si nemal strach, jedoduchu musis si byt isty aj ked pojdes pomedzi ludi v centre mesta ze nikoho nezrolujes a tiez ze na tom sk8te pojdes dost rychlo(mal by si dosiahnut skoro rychlost korculiara)
a dalej trenovat ollie lebo v streete vsetky triky vychadzaju z ollie
ja som najskor jazdil na skate bez trikov(sk8 artis a podobne) az neskor som zacal skusat ollie, grinde a podobne(flip som nikdy nedal jednoducho mi to neslo)
takze dotrenovat cistu jazdu, aby si nemal strach, jedoduchu musis si byt isty aj ked pojdes pomedzi ludi v centre mesta ze nikoho nezrolujes a tiez ze na tom sk8te pojdes dost rychlo(mal by si dosiahnut skoro rychlost korculiara)
a dalej trenovat ollie lebo v streete vsetky triky vychadzaju z ollie
Čawte,chcel by som sa viac dozvediet o Sk8 jazde,co ktomu potrebujem a ine veci ,Jazdit som zacal v 10 rokoch,ale jazdil som 2 mesiace a uz ma to nejak nebavilo.Na zaciatku asi 1 a pol mesiaca som urobil ollie(s velkym stastim) asi nejak 5 CM,teraz asi pred 5 dnami som zobral skate a rozhodol som sa zasa zacat ,plynulo viem ist vpohodicke aj donekonecna ,ale ked je strmy kopec a idem rychlejsie,chcem s nohou zrychlit tk niekedy mi to zoberie nohu a spadnem,no ale to k tomu patri ze? ,otocku viem aj 240 stupnov,ked mam stastie ollie teraz moc nejde,vedeli by ste mi poradit???rozbieham sa s pravou nohou,mam skate za 40 EU kanadske drevo ,potrebujem normal skate obbuv,mam botasky s rovnym povrchom,tk nvm ,skate ma uz 2 roky,Mam zainvestovat do noveho alebo si ho nechat,prve sa ucit ollie alebo sa ucit dosahovat vecsiu rychlost,poradte (aj ine veci ohladom toho),ja sa ollie ako nebojim,ani padu sa nebojim ale ollie asi este budem msit trenovat,padanie nemusim trenovat moc miesta na skate tu nemam,zijem v mensom meste,a ollie mam prve trenovat na mieste a potom aj pocas jazdy??? Dakujem