sportove kotuce - hrdza
sportove kotuce - hrdza
kupil som nove dierovane brzdove kotuce od dodavatela brembo a zabudol som ich na balkone pocas burky v krabici
chytila sa nanich hrzda zo spodnej strany.. cim sa to da vycistit?
dakujem.
chytila sa nanich hrzda zo spodnej strany.. cim sa to da vycistit?
dakujem.
Re: sportove kotuce - hrdza
to je bezne, ze ked nechas dva dni auto na parkovisku a prsi, tak kotuce chytia orandzovy nadych.. ked ich ides davat na auto, tak to zbrusis od parkoviska po najblizsiu krizovatku, ak ich chces este odlozit, tak by som to presiel jemnym smirglom
idu sa montovat na auto
neries, nahod na auto, zbrusis si ich pri pouziti..
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Aby si mal pokojný spánok, obehni ich prednahodením jemným šmirgľom a vyčisti. Nie je to nič nezvyčajné... Ako píše smejo, takto vyzerali moje kotúče po víkendovej búrke a stačilo ich prebrzdiť 
-
RATZINGER666
Darca
to tu vsetci mate tie zavodnicke derave kotuce? preco ich ja nemam??
kolko to pridava koni?
-
Grim
Darca
...v odbornej terminológii sa to nazýva "emental brake discs"...
//just joke
//just joke
-
RATZINGER666
Darca
my to v katalogu vedieme ako "wild wild west brake discs", ale iny kraj, iny mrav...
// me too
// me too
-
hojko
Site Admin
RATZINGER666: Koni to neprida, vacsinou to prida len vacsi brzdiaci ucinok. Radsej investovat do brzd a spravit nieco pre svoju bezpecnost, ako investovat do vyfukov, ktore len hucia a skoro nic nerobia.
-
RATZINGER666
Darca
to mi je samozrejme jasne, akurat o tom vacsom brzdovom ucinku by sa dalo polemizovat... to uz radsej kvalitne dosticky, ako nejake derave cinske radoby racing kotuce... o pravidelnom servise brzd a starostlivosti o naplne ani nehovoriac, na to zabuda 90% ludi...
tak sport kotuce brembo abo zimermann
a dosticky fedoro alebo ebc green stuff

a dosticky fedoro alebo ebc green stuff
-
hojko
Site Admin
RATZINGER666: Keby si mal moznost skusit kotuce+platnicky Tarox, tak by si hovoril o inom. Vela ludi stale omiela Brembo, sice som sa viezol len na jednom totoznom aute - jedno malo Brembo a druhe Bosch, ale ze by som tam citil rozdiel, tak to sa povedat neda. Zhodnotim to sice s inym autom, ktore ma Tarox, je to vsak sto a jedno.
-
RATZINGER666
Darca
precitaj si to este raz, este raz opakujem: v pripade kombinacie kotucov a platniciek od renomovanej znacky je rozdiel viac ako badatelny, hovoril som o pouzivani no name komponentov, ako su kotuce, sice s racingovym vzorom, ale s nulovou efektivitou, v kombinacii s akymikolvek cinskymi platnickami, kupovanymi podla hesla "ved predsa ide o najnizsiu cenu"...
co sa tyka bremba, pocul som aj ja take nejake chyry, ze cela znacka je len akymsi velkym marketingovym tahom, a ze pokial si clovek nezakupi najvyssi model, nemusi byt brzdnym ucinok vyslovene nadseny... overene to ale momentalne nemam, preto som to v teme o brzdovych kotucoch pre istotu ani nespominal... s taroxami som sa uz stretol, bohuzial, nemal som moznost ich jazdit, ale vdaka za tip, mozno sa do nich nakoniec pustim, momentalne zvazujem nejaku nahradu za zvlnene originaly...
co sa tyka bremba, pocul som aj ja take nejake chyry, ze cela znacka je len akymsi velkym marketingovym tahom, a ze pokial si clovek nezakupi najvyssi model, nemusi byt brzdnym ucinok vyslovene nadseny... overene to ale momentalne nemam, preto som to v teme o brzdovych kotucoch pre istotu ani nespominal... s taroxami som sa uz stretol, bohuzial, nemal som moznost ich jazdit, ale vdaka za tip, mozno sa do nich nakoniec pustim, momentalne zvazujem nejaku nahradu za zvlnene originaly...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pochybujem ze aspon 10% majitelov pleciek na ktore nacapia ventilovane kotuce ((z toho sameho matrosu, alebo horsieho, ako origo
)) dokaze vyuzit to, naco su spravene -> v drtivej vacsine pripadov niesu drazkovane, vrtane a vnutorne ventilovane, preto aby hrýzli ako blazon, ked sa dotknes pedala - skor je to o tom, ze take brzdy tazsie utahas na okruhu
pre beznych mestskych zavodnikov, ktori sa rozbehnu z krizovatky a stoja na dalsej to nema vyznam, lebo by im vychladli aj klasicke kotuce
... ale je to vec MI (machr indexu) mat na aute rádoby zavodne haraburdie
... ked uz znatelne zvysovat ucinok brzd, tak inymi viacpiestikovymi brzdicmi, lepsimi platnickami a podobne - kotuc je v tychto pripadoch stale iba ta kovova vec, ktora moze byt na XY sposobov spracovana a z XY druhov oceli vytocena, ale koeficient trenia sa pri nej vyrazne nemeni (a to je spolu so siloum ktoru vyvinie brzdic ten dolezity udaj pre brzdenie) 
... a vobec, keby si davali vsetci takeho majzla napr, na tesnost valca, zavzdusnenost systemu a pod. miesto stajlyš kotucov, tak by to brzdilo ako ma

... a vobec, keby si davali vsetci takeho majzla napr, na tesnost valca, zavzdusnenost systemu a pod. miesto stajlyš kotucov, tak by to brzdilo ako ma
-
Kibo
Hardcore addict
nordkapp_pb, ja som sa na to podujal kvôli tomu, že keď som kúpil auto, zadné brzdy boli spálené ako sklo a predné už boli tiež tesne pred smrťou a k EBC som sa dostal za veľmi dobré peniaze, keďže sme robili veľkú objednávku priamo z fabriky
Takže v podstate za cenu OEM som sa dostal k tomuto
Tie moje brzdy nie sú dierované, boli prípady, kedy aj kvalitné kotúče po nakladačke praskali (Zimmermann), takže som sa uchýlil iba k drážkovaným a frézovaným. Sú to EBC TG a platničky sú EBC Green Stuff. Rozdiel tam cítiť je, keďže sériové brzdy nie sú príliš preddimenzované a aj teplotné špecifikácie majú iné. Chcelo by to Red Stuff, ale na moje auto ich nedodávajú, do bežnej premávky však zelené stačia, keďže majú špecifikáciu Street, kdežto červené a žlté už sú skôr Track, imho studené brzdia dosť zle, potrebujú sa rozohriať.
Pravdu povediac, nepotreboval som ani kruh a uvaril som ich už 2x, pritom mám aj brzdovku s vyšším bodom varu...
Ďalším bodom programu budú viacpiestikové brzdiče a predné kotúče, ale zatiaľ to má čas, na túto úlohu sa podujmem až po upgrade pod kapotou
Tie moje brzdy nie sú dierované, boli prípady, kedy aj kvalitné kotúče po nakladačke praskali (Zimmermann), takže som sa uchýlil iba k drážkovaným a frézovaným. Sú to EBC TG a platničky sú EBC Green Stuff. Rozdiel tam cítiť je, keďže sériové brzdy nie sú príliš preddimenzované a aj teplotné špecifikácie majú iné. Chcelo by to Red Stuff, ale na moje auto ich nedodávajú, do bežnej premávky však zelené stačia, keďže majú špecifikáciu Street, kdežto červené a žlté už sú skôr Track, imho studené brzdia dosť zle, potrebujú sa rozohriať.
Pravdu povediac, nepotreboval som ani kruh a uvaril som ich už 2x, pritom mám aj brzdovku s vyšším bodom varu...
Ďalším bodom programu budú viacpiestikové brzdiče a predné kotúče, ale zatiaľ to má čas, na túto úlohu sa podujmem až po upgrade pod kapotou
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
si cestny zloduch a pirát, ked si uvaril brzdy na ceste !
... isto si pri tom zrazil 4 dochodcov, 2 matky s kocarom, 18 malych deti, 8 zidov, 12 cyklistov a navyse ti to vela zralo a prisiepval si k skandalozemu globalnemu otepleniu ! ! !
verim ze si poznal rozdiel proti starym vyšisovanym hajtram, ale osobne si nemyslim ze zmenu ciste kotuca novy oem vs. nieco taketo bude znatelne citit pri rovnakych dostickach ... to ze dosticky uz poznat moze byt je ina - tam sa da s koeficientom trenia celkom rozne baštrngovať ... ale pri kotucoch samostatnych neviem neviem - stale je to ocel a je brzdenim vylestena
... skutocne jedinym prinosom v ciste iba kotucoch je podla mna to ze frezovane, vrtane, ventilovane sa lepsie chladia 
verim ze si poznal rozdiel proti starym vyšisovanym hajtram, ale osobne si nemyslim ze zmenu ciste kotuca novy oem vs. nieco taketo bude znatelne citit pri rovnakych dostickach ... to ze dosticky uz poznat moze byt je ina - tam sa da s koeficientom trenia celkom rozne baštrngovať ... ale pri kotucoch samostatnych neviem neviem - stale je to ocel a je brzdenim vylestena
-
Kibo
Hardcore addict
Pozor, porovnávali sme dve rovnaké autá, pričom jedno malo OEM brzdy (jedno bolo sedan, druhé liftback, rozdiel váhy zanedbateľný) a merali sme ich na studeno a za tepla (brzdy) a nehrali sme sa na centimetre, ale len by očko, no rozdiel bol vcelku výrazný. Jasné, že proti tým spáleným brzdám to je nebe a dudy, veď to brzdilo horšie ako embéčka
Mám ale pocit, že aj matieriál je rozdielny, ak porovnám s bežným kotúčom a je tam aj rozdiel vo váhe. Ja som ale písal, že mám set od EBC, nemám len kotúče, ale aj platničky, trošku výkonnejšie ako OEM, znesú vyššie teploty a čiastočne kompenzujú to moje bohapusté vyčínanie, keďže produkujú o 30% brzdného prachu a tých plynov menej, no zároveň sú výkonnejšie.
Naozaj, keď sa zahrejú na prevádzkovú teplotu, tak kúšu ako sprosté.
A brzdy vädli mimo úradných hodín

A brzdy vädli mimo úradných hodín
kolko trva pokial sa dostanu na "prevadzkovu teplotu"
kedze byvas vo vacsom meste, aby to nebolo neskoro...
kedze byvas vo vacsom meste, aby to nebolo neskoro...
-
Stenky
Professional
tak aj ja som od minuleho piatka po renovaci brzd. vsetky 4 kolesa EBC Ultimax (cierne) dosticky (za vyhodne prachy, kamarat bol v UK tak doneisol. inac je to 50% material +50% shipping, ale takto shipping bol free tak som usetril
)
nova valvoline DOT 3 & 4 brzdovka (bod varu vyssi ako ma DOT4 deklarovane minimum takze je to viac ako OK)
stremene rozhybane premazane pregumickovane a doplnene chybajuce strunky na roztahovanie dosticiek
v predu nove 277x25 mm obycajne vented kotuce JC auto. a teraz to brzdi ako ma!
zadne kotuce su asi rok (8.000km stare), rucka sestelovana takze drzi ako hluchy dvere moze ist na STK
k tym drileld, slotted kotucom. kazdy s kym som sa bavil odporuca radsej kvalitnejsie dosticky ako taketo imageovky. uspora penazi je podstatna a rozdiel vo vykone brzd tiez vacsi. ale zas bacha na zmes, treba vediet co clovek potrebuje
fotky su z jarnej malovacky, predne kotuce a dosticky su este stare na vyhodenie, v zadu uz nove kotuce a nove Kashiyama ktore som ale vo finale nahradil EBCckami.
http://img210.imageshack.us/i/zzfoto005.jpg/
http://img341.imageshack.us/i/fankyfoto115.jpg/
sory za obrazky v takomto formate nechce sa mi ich v robote kopcit na disk a znova na net tutok.
nova valvoline DOT 3 & 4 brzdovka (bod varu vyssi ako ma DOT4 deklarovane minimum takze je to viac ako OK)
stremene rozhybane premazane pregumickovane a doplnene chybajuce strunky na roztahovanie dosticiek
v predu nove 277x25 mm obycajne vented kotuce JC auto. a teraz to brzdi ako ma!
zadne kotuce su asi rok (8.000km stare), rucka sestelovana takze drzi ako hluchy dvere moze ist na STK
k tym drileld, slotted kotucom. kazdy s kym som sa bavil odporuca radsej kvalitnejsie dosticky ako taketo imageovky. uspora penazi je podstatna a rozdiel vo vykone brzd tiez vacsi. ale zas bacha na zmes, treba vediet co clovek potrebuje
fotky su z jarnej malovacky, predne kotuce a dosticky su este stare na vyhodenie, v zadu uz nove kotuce a nove Kashiyama ktore som ale vo finale nahradil EBCckami.
http://img210.imageshack.us/i/zzfoto005.jpg/
sory za obrazky v takomto formate nechce sa mi ich v robote kopcit na disk a znova na net tutok.
viem porovnat sportove brzdy, sice oem, ale predsa len na audi s2 su origo sportove brzdy a moje hadam este oem kotuce a abs platnicky... na audi mam polovicku cesty problem zabrzdit, potom je to lahoda brzdit, no kym sa vysmochcem z mesta, je to zaujimave, ked mi niekto pred cumakom v kolone zadupne na brzdu
zato normal kotuce a lacne dosticky brzdia od zaciatku a este nikdy som ich neuvaril a ani mi nezvadli (nj, ja socka zase nebrzdim jak dravy byk), po meste radsej lacne dosticky, aj ked prasia jak besne a cierne kolesa mam pomerne furt, ale zase brzdia okamzite
zato normal kotuce a lacne dosticky brzdia od zaciatku a este nikdy som ich neuvaril a ani mi nezvadli (nj, ja socka zase nebrzdim jak dravy byk), po meste radsej lacne dosticky, aj ked prasia jak besne a cierne kolesa mam pomerne furt, ale zase brzdia okamzite