Inception

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
myungpetrucci
Novice
Novice

Re: Inception

Príspevok od používateľa myungpetrucci »

naozaj nechcem vyryvat, pretoze sa mi tento film nadmieru pacil, ale
(aj ked ma napada niekolko sposobov ako tento problem vyriesit, skuste sa nad tym zamysliet):
1. Stav v akom sa nachadzal clovek v realite ovplyvnovalo prvu uroven sna (toto sa tam myslim velmi nezjavilo, ale ak som film pochopil spravne, tak by to tak malo fungovat)
2. Stav v akom sa nachadzal clovek v prvej urovne(vsetci spali v pohybujucej sa a neskor padajucej dodavke) ovplyvnoval druhu uroven tj. ked dodavka padala volnym padom, nachadzali sa v beztiazovom stave ovplyvnilo to druhu uroven tak, ze aj tam boli vsetci v beztiazovom stave
3. vznika mi tu otazka - preco stav z druhej urovne neovplyvnoval tretiu uroven? preco neboli v beztiazovom stave aj ked sa "lyzovali"
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

myungpetrucci napísal:naozaj nechcem vyryvat, pretoze sa mi tento film nadmieru pacil, ale
(aj ked ma napada niekolko sposobov ako tento problem vyriesit, skuste sa nad tym zamysliet):
1. Stav v akom sa nachadzal clovek v realite ovplyvnovalo prvu uroven sna (toto sa tam myslim velmi nezjavilo, ale ak som film pochopil spravne, tak by to tak malo fungovat)
2. Stav v akom sa nachadzal clovek v prvej urovne(vsetci spali v pohybujucej sa a neskor padajucej dodavke) ovplyvnoval druhu uroven tj. ked dodavka padala volnym padom, nachadzali sa v beztiazovom stave ovplyvnilo to druhu uroven tak, ze aj tam boli vsetci v beztiazovom stave
3. vznika mi tu otazka - preco stav z druhej urovne neovplyvnoval tretiu uroven? preco neboli v beztiazovom stave aj ked sa "lyzovali"
to napadlo aj mna ale spytaj sa Nolana a potom mi povec :wink:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

lebo na seba asi vplyvali len urovne, ktore su pod sebou, cize 1. na 2. a 2. na 3., ale nie 2. na 4.
myungpetrucci
Novice
Novice

beardie napísal:lebo na seba asi vplyvali len urovne, ktore su pod sebou, cize 1. na 2. a 2. na 3., ale nie 2. na 4.
ano to ma napadlo ako prve ale: 2. vplyva na tretiu (neberme teraz ohlad na prvu alebo akukolvek inu) v druhej boli v beztiazovom stave, to malo ovplyvnit tretiu, ci? nezalezi od toho preco bol beztiazovy stav v druhej..

ale asi by to bolo dost tazke toto vyriesit.
GnK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GnK »

beardie napísal:lebo na seba asi vplyvali len urovne, ktore su pod sebou, cize 1. na 2. a 2. na 3., ale nie 2. na 4.
no lenze "lyzovacka" je tretia uroven sna, hned po hoteli, cize by mala na nu vplyvat.. zaujimave,, mna napada moznost ze na vyssiu uroven posobia len zmeny vykonane v urovni pod nou, a beztiazovy stav bol len dosledkom padu dodavky nie stav vyvolany v tej urovni.. a mozno to nebolo domyslene nolanom, ale o tom dost pochybujem :D

teraz som si akurat spomenul ze pri tej "lyzovacke" pri mensom zemetraseni sa niekto spytal "turbulencie v lietadle ?" a ten druhy mu nato odvetil " nie je to blizsie" cize mozno sa ovplyvnuju aj urovne 1 a 3, alebo to bola len nevedomost daneho aktera, uz neviem kto sa to pytal :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

lebo az taka rekurzia tam nefunguje :D
myungpetrucci
Novice
Novice

GnK napísal:pri tej "lyzovacke" pri mensom zemetraseni sa niekto spytal "turbulencie v lietadle ?" a ten druhy mu nato odvetil " nie je to blizsie"
toto sa pytali pokial sa nemylim ked boli v tom hoteli. ne? musim si to pozret este minimalne raz

ok skusim teraz neco preco sa mi film pacil:
Dlhu dobu som sa zaujimal o vsetko co sa tyka podvedomia, snov a podobne. Paci sa mi, ze Nolan film postavil na realnych zakladoch. Neviem sice, ako by sa dalo dostat do sna niekoho ineho a ako by bol clovek schopny ovladat svoje sny tak dokonale, pretoze "sen je suslednost obrazov, zvukov a emocii"(wikipedia) a pre drvivu vacsinu ludi je problem ovladat svoje emocie uz len v bdelom stave.
A co viac stav "sna v sne" mozem osobne potvrdit aj ja. Zobudil som sa a stale to nebola realita(haha ano bol som v druhej urovni :) ) Dalsia moja skusenost so snom je, ze sa mi snivalo ze som padal(velmi dlho, no netusim kolko presne) a potom som sa zobudil na zemi vedla postele. Cas vo sne bol naozaj spomaleny
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

tento film bol fakt genialny prezival som ho cely cas az do uplneho konca bolo to fakt neskutocne
neviete nahodou ako to povedal cobb na zaciatku to ze co je najhorsie virus bakteria a potom ze najhorsia je myslienka potrebujem tu formulaciu :)
Valdyyyy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Valdyyyy »

What's the most resilient parasite? An Idea. A single idea from the human mind can build cities. An idea can transform the world and rewrite all the rules. Which is why I have to steal it.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

na film som siel s velkym ocakavanim.Nolan podla mna patri k svetovej spicke ale...Film ma az tak neuchvatil ako som cakal.Bolo to sice dobre a popriepletane ako u nolana zvykne byt, ale nieco mi tam proste chybalo...alebo toho bolo az prilis... Chybalo nejake prekvapive odhalenie alebo trosku viac dramaticnosti..Film nebol zly a asi si ho este raz pozriem ale je to "len" 8/10
memento, prestige,dark knight,batman,insomnia kazdy jeden z tychto filmov u mna zanechal lepsi dojem...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

film bol paradny akurat nechapem jedno. vsetci sa snazili urobit vsetko preto aby nikto nezomrel, lebo by sa dostal na miesto, z ktoreho niet nijakeho navratu a oni si prejdu do 4-tej urovne sna ( ktora sa vyrovna miestu kam sa dostanete ak Vas zabiju ) a v tejto 4-tej urovni staci zomriet a ste zasa v hre. WTF? Tak preco ten poprask okolo neumierania ked sa staci v urovni odkial niet navratu len opat zabit.
inac to bolo uplne genialne, brilantny napad, brilantny plan, beztiazova scena uchvatna ( pripomenula matrix )
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

No tak Inception mám za sebou aj ja...Už som dlho nevychádzal z takým úžasom na tvári von z kinosály...wow :shock: :shock:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

bude sa to páčiť aj dievčatám alebo ich to totálne nezaujme? (aspoň zaujímavý herci tam sú? )
musím si niekoho vybaviť aby so mnou išiel na to do kina :)
GnK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GnK »

axxis napísal:film bol paradny akurat nechapem jedno. vsetci sa snazili urobit vsetko preto aby nikto nezomrel, lebo by sa dostal na miesto, z ktoreho niet nijakeho navratu a oni si prejdu do 4-tej urovne sna ( ktora sa vyrovna miestu kam sa dostanete ak Vas zabiju ) a v tejto 4-tej urovni staci zomriet a ste zasa v hre. WTF? Tak preco ten poprask okolo neumierania ked sa staci v urovni odkial niet navratu len opat zabit.
inac to bolo uplne genialne, brilantny napad, brilantny plan, beztiazova scena uchvatna ( pripomenula matrix )
to miesto sa nazyva "limbo" a pokial sa tam niekdo dostane ako napr. Saito, tak si neuvedomuje ze je vlastne v sne a povazuje to za realitu. preto tam siel aj Cobb ktory v nom uz stravil 50 rokov a mozno mal mysel uz natolko "vycvicenu" ze si uvedomoval ze je v sne a nie v realite, a pripomenul Saitovi ze je to sen a ze vychodiskom je len smrt.
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Filipito napísal:bude sa to páčiť aj dievčatám alebo ich to totálne nezaujme? (aspoň zaujímavý herci tam sú? )
Na moj udiv sa to frajerke lubilo a to Dicapria neznasa ...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

GnK napísal:
to miesto sa nazyva "limbo" a pokial sa tam niekdo dostane ako napr. Saito, tak si neuvedomuje ze je vlastne v sne a povazuje to za realitu. preto tam siel aj Cobb ktory v nom uz stravil 50 rokov a mozno mal mysel uz natolko "vycvicenu" ze si uvedomoval ze je v sne a nie v realite, a pripomenul Saitovi ze je to sen a ze vychodiskom je len smrt.
ale ide o to, ze Saito vedel, ze ak zomrie upadne do limba a kazdy vravel, ze odtial nieto navratu. a to mu stacilo povedat, ze az sa to stane nech sa zabije este raz ( kedze prechody medzi snami si uvedomovali )

//autoeditácia príspevku (31 Júl 2010, 13:30)
inak este jedna vec, nepripomina Vam ustredny hudobny motiv zvuk co vydavaju tripodi z War of the worlds?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ale to vedela aj Mal a predsa uverila tomu ze sen v ktorom boli bola realita...pomozem si citaciou z filmu:
Cobb: Dreams feel real while we're in them. It's only when we wake up that we realize something was actually strange.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Axxis: tie zvuky si trafil presne. To ma prve napadlo ked som videl trailer
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mirak2 napísal:ale to vedela aj Mal a predsa uverila tomu ze sen v ktorom boli bola realita...pomozem si citaciou z filmu:
no nejdem do toho uz rypat, ale tak minimalne z toho nebolo treba robit taku velku dramu. vsak ked by uz ten Saito zomrel uvediem sam seba do limba, zastrelim ho, zastrelim seba a sme vsetci zase OK ( resp. nam bude vymazany register trestov, kedze clovek, ktory to mohol umoznit sa vratil do reality )
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Filipito napísal:bude sa to páčiť aj dievčatám alebo ich to totálne nezaujme? (aspoň zaujímavý herci tam sú? )
Bol som na tom s priatelkou a pacilo sa jej to , ale zavisi aj od toho na akej urovni jej priatelka.Ja osobne by som nechecl pocuvat skoro tri hodiny otazky tipu " a preco zrazu lietaju ? " :D..Preto som bol rad, ze vsetkemu chapaala :D
Napísať odpoveď