Je manzelstvo prezitok?
Re: Je manzelstvo prezitok?
to isté ako jin som sa ťa chcel spýtať. Len by som teda chcel vedieť, čo by si povedal alebo ako by si zareagoval, keby tvoja nastávajúca chcela svadbu v kostole so všetkými tými maškarádami.
Podľa mňa, ak ju budeš mať rád, čo určite áno, splníš jej čokoľvek, čo jej na očiach uvidíš. Nesmie byť človek taký pokrytec, že načo mi bude kostol, načo svadba, načo toľké cermónie okolo toho. Svadba predsa nie je len pre teba a pre ňu, ale aj pre rodičov, pozvaných, je to oslava spoločnej lásky. Alebo žime v jaskyni a tam nám bude najlepšie no nie?
Podľa mňa, ak ju budeš mať rád, čo určite áno, splníš jej čokoľvek, čo jej na očiach uvidíš. Nesmie byť človek taký pokrytec, že načo mi bude kostol, načo svadba, načo toľké cermónie okolo toho. Svadba predsa nie je len pre teba a pre ňu, ale aj pre rodičov, pozvaných, je to oslava spoločnej lásky. Alebo žime v jaskyni a tam nám bude najlepšie no nie?
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Michal - aha, prepáč mi to nedošlo mám dlhé vedenie...
To neviem možno keď budú mať brain tak sa nejak rozumne sami dohodnú
Jin - Nič proti no ste ešte veľmi krátko manželia. To uvidíš až keď bude manželstvo v kríze, ale dúfam že niečo také nebudeš musieť riešiť... - nech sa darí
pinco - Tak hlavne pre mňa by to bola veľmi veľká obeta. Je jasné že by to spravil pre svoju lásku každý ak by na tom trvala... Ale tiež si myslím že robiť prvé svete, birmovku a ešte svadba to je už dosť...
Jin - Nič proti no ste ešte veľmi krátko manželia. To uvidíš až keď bude manželstvo v kríze, ale dúfam že niečo také nebudeš musieť riešiť... - nech sa darí
pinco - Tak hlavne pre mňa by to bola veľmi veľká obeta. Je jasné že by to spravil pre svoju lásku každý ak by na tom trvala... Ale tiež si myslím že robiť prvé svete, birmovku a ešte svadba to je už dosť...
-
mirak2
Hardcore addict
to potom aj stuzkova, maturita, promocie a ine taketo UDALOSTI v zivote su len pokrytecka pozerska maskaradagogo956 napísal:cirkus, pokrytecká maškaráda
- je prezitok.
jin
bude to problem, pretoze sloboda pre mna znamena velmi vela, ale ja som v tomto celkovo dost specificky pripad.
mirak2
ano, aj stuzkova, maturita, promocie a ine taketo UDALOSTI su len pozerske maskarady, preto som ich aj tak vzdy bral a beriem.
bude to problem, pretoze sloboda pre mna znamena velmi vela, ale ja som v tomto celkovo dost specificky pripad.
mirak2
ano, aj stuzkova, maturita, promocie a ine taketo UDALOSTI su len pozerske maskarady, preto som ich aj tak vzdy bral a beriem.
Ja som zástanca svadby uletenej na ostrove ďaleko od domova
už len z dôvodu stresujúcich situácií a vybavovačiek. Iba Ja a Ona plus svedkovia a kňaz
(to by sa mi veľmi páčilo).
Čo sa týka manželstva radšej si počkám do 30-35 rokov, keď to má byť na celý život, tak nech to bude moje pevné a posledné áno pred kňazom, budúcou ženou a Bohom
.
Čo sa týka manželstva radšej si počkám do 30-35 rokov, keď to má byť na celý život, tak nech to bude moje pevné a posledné áno pred kňazom, budúcou ženou a Bohom
Podľa mňa manželstvo nie je prežitok. Tiež sa na neho veľmi teším. Je to istota, ktorú vieš dať tvojej manželke/manželovi.
-
KaptMichal
King
Toto je podľa mňa veľmi smutné... A takto plánovať sa to ale asi ani nedá pretože nevieš kedy koho stretneš. Najhoršie je, že ľudia povýšili peniaze a kariéru nad rodinu a dieťa. samozrejme to je chyba aj toho ako ľudia v dnešnom svete žijú, rsp. čo im ponúka štát. Niekedy sa proste nedá len si myslím, že v neskoršom veku sa ľudia prispôsobia ťažšie jeden druhému. Ale to som tu už raz písal v inej téme.Čo sa týka manželstva radšej si počkám do 30-35 rokov,
Nerozumiem prečo by malo byť "užívanie si života" práve to, keď sa s kamarátmi cez noc ožerem jak prasa, jeden nezáväzný sex s niekym koho nepoznám a ďalší piatok to isté. Oveľa lepší život mám teraz, keď som s priateľkou, s ktorou si viem predstaviť zvyšok života a žijeme jeden pre druhého. Doslova. Tak si ja predstavujem užívanie života.
a čože si nebodaj dáky satanista a bojíš sa, že ťa trafí blesk pred kostolom?!Janio napísal:pinco - Tak hlavne pre mňa by to bola veľmi veľká obeta. Je jasné že by to spravil pre svoju lásku každý ak by na tom trvala... Ale tiež si myslím že robiť prvé svete, birmovku a ešte svadba to je už dosť...
Ja by som chcel vidieť, aký hrdina by si bol, keby svadbu v kostole od teba vyžadovala priateľka. Chcel by som byť pri tom, ako by si jej vysvetľoval dôvody, prečo nechceš mať svadbu v kostole a jej reakciu na to.
Ja takisto nemám ani prvé svätá prijímanie, ani birmovku, ani len pokrstený nie som, ale keby chcela mať svadbu v kostole, čo určite chcieť bude a ja chcem takisto, tak to budem musieť podstúpiť, aj keď na celé náboženstvo mám svoj názor.
prepáč, nechcem ťa nijak prehovárať, veď každý má svoj život
v prvom rade nebyt s clovekom co by nieco VYZADOVAL...
Ja som o užívaní života nevravel vôbec( to hovoríš tyKaptMichal napísal:
Toto je podľa mňa veľmi smutné... A takto plánovať sa to ale asi ani nedá pretože nevieš kedy koho stretneš. Najhoršie je, že ľudia povýšili peniaze a kariéru nad rodinu a dieťa. samozrejme to je chyba aj toho ako ľudia v dnešnom svete žijú, rsp. čo im ponúka štát. Niekedy sa proste nedá len si myslím, že v neskoršom veku sa ľudia prispôsobia ťažšie jeden druhému. Ale to som tu už raz písal v inej téme.
Nerozumiem prečo by malo byť "užívanie si života" práve to, keď sa s kamarátmi cez noc ožerem jak prasa, jeden nezáväzný sex s niekym koho nepoznám a ďalší piatok to isté. Oveľa lepší život mám teraz, keď som s priateľkou, s ktorou si viem predstaviť zvyšok života a žijeme jeden pre druhého. Doslova. Tak si ja predstavujem užívanie života.
Dlhodobému vzťahu s priateľkou sa nevyhýbam
je to individualne. Poznam ludi co sa ozenili v 22rokoch a aj to velmi chceli a su stastny. A poznam aj takych co maju 30, a su stale slobodny a su tiez stastny, lebo chcu byt volny. Jednomu vyhovuje jedno a druhemu druhe..
lol ze po pol roku zacinaju tajne snivat o svadbe,po dvoch troch uz znervozneju kedy pride na rec otazka sobasu,a po piatich siestich su uz nervozne jak dive svine hehe..Inak,vyzadovat aj to,no skor podla mna" ze sa jedna o podvedome ocakavanie-to k smerom k vychove aj potom vnutornu neistotu ludi,ale aj to by sa este dalo,aleco je este horsie,ze je to dfc nedovera v toho cloveka a v jeho lasku a snaha sobasom si zabezpecit,co je blbostspermia napísal:v prvom rade nebyt s clovekom co by nieco VYZADOVAL...
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2010, 1:09)
a preco ma Janio cervenu karmu,si myslim ze je dost korektny diskuter/aj ini/..co je s vami ludia?
-
jin
VIP
gogo956 nechcem, aby si to, čo teraz napíšem bral osobne, ale nedá mi to. Neviem, či máš priateľku, ale pokiaľ áno - vravíš jej niekedy, že ju miluješ najviac na svete a že by si pre ňu spravil všetko na svete(samozrejme že to musíš aj myslieť vážne)? Pokiaľ priateľku nemáš, tak mi ver, že keď si ju nájdeš, budeš to vravieť a pokiaľ skutočnepríde na sobáš, budeš sa na tú - ako tý vravíš maškarádu fakt tešiť. Pokiaľ priateľku máš, nepoznám Váš vzťah, no pokiaľ je pre Teba sloboda viac, ako vzťah, tak je to už len na Vás.gogo956 napísal:jin
Ako sa hovorí - môžeš sa oženiť aj so slobodou. Peace
A celkovo ku tejto téme - čítam tu celkom dosť pre mňa alarmujúcich názorov typu: "nepotrebujeme papier..."
Akurát včera som mal na túto tému so švagrom dlhú debatu a prišli sme ku tomu, že kto tvrdí, že nepotrebuje papier, tak si proste nie je schopný pripustiť, že s partnerom vydrží navždy, že ich láska vydrží a ďalej v koncepte "navoľno" pripúšťa svoju či partnerovu neveru. Neapelujem teraz na nikoho konkrétneho, no poznám dosť ´prípadov, kde bol 6-7 ročný vzťah, ktorý bežal zo zotrvačnosti, ajkeď daní ľudia sa vehementne dušovali ako veľmi sú spolu šťastní a nakoniec sa rozišli kvôli nevere. Viac-menej obojstrannej.
Nie som nejaký zarytý spiatočník, no zlaté hodnoty kresťanskej výchovy!
podla seba sudim Teba? ak poviem ze nepotrebujem papier tak ho naozaj nepotrebujem a vobec to nebude tym ze by som si nevedel/nechcel nieco pripustit.. ak by som aj podviedol sam by som si nasral do huby a to je kazdemu snad jasne aj bez papiera.. (odhliadnuc od toho ze trapilo by to mna a nie ostatnych..)A celkovo ku tejto téme - čítam tu celkom dosť pre mňa alarmujúcich názorov typu: "nepotrebujeme papier..."
ja len vravim ze si nepotrebujem utvrdzovat vlastne myslienky a postoje nejakym trapnym papierom pred ostatnymi...
stale to bolo je a bude iba o tom ci sa stretli dvaja ludia na rovnakej alebo rozdielnej mentalnej urovni.. to ze vela ludi berie co vidi je na jednej strane pekne, na druhej smutne - hram so sebou taku malu hru - tipujem ako dlho vydrzi vztah ludom ktorych poznam a dokazem zhodnotit ako su na tom myslou. za 5 rokov mi nevysiel jeden par (brat) inak mi to vychadza dost presne.. uprimne - kolko poznas parov vo svojom okoli o ktorych si presvedceny ze budu spolu do konca, alebo este lepsie - ze maju vobec kapacitu byt s niekym do konca..
-
jin
VIP
Ja som síce žiadnu hru nehral, ale keď mám teraz bilancovať, tak dva páry čo poznám sa brali cca po dvoch rokoch vzťahu, a potom rozchody po 5 / 7 / 3 / 2 rokoch. Kvôli stagnujúcemu vzťahu.spermia napísal:
podla seba sudim Teba? ak poviem ze nepotrebujem papier tak ho naozaj nepotrebujem a vobec to nebude tym ze by som si nevedel/nechcel nieco pripustit.. ak by som aj podviedol sam by som si nasral do huby a to je kazdemu snad jasne aj bez papiera.. (odhliadnuc od toho ze trapilo by to mna a nie ostatnych..)
ja len vravim ze si nepotrebujem utvrdzovat vlastne myslienky a postoje nejakym trapnym papierom pred ostatnymi...
stale to bolo je a bude iba o tom ci sa stretli dvaja ludia na rovnakej alebo rozdielnej mentalnej urovni.. to ze vela ludi berie co vidi je na jednej strane pekne, na druhej smutne - hram so sebou taku malu hru - tipujem ako dlho vydrzi vztah ludom ktorych poznam a dokazem zhodnotit ako su na tom myslou. za 5 rokov mi nevysiel jeden par (brat) inak mi to vychadza dost presne.. uprimne - kolko poznas parov vo svojom okoli o ktorych si presvedceny ze budu spolu do konca, alebo este lepsie - ze maju vobec kapacitu byt s niekym do konca..
Ono asi veľmi málo ľudú, čo tu píšu rozmýšľalo o vzťahu s dieťaťom, či rodine. No ten sobáš fakt nie je "len" papier. Uvidíte o pár (desiatok?) rokov...
jin
ano mam priatelku a mam ju rad. Ale nehovorim jej ze ju "milujem najviac na svete a ze by som pre nu urobil cokolvek"- necitim to tak proste. Nie je to zena mojich snov, je to proste len partnerka s ktorou mi je vecsinou fajn ale nerobim si okolo toho nejake velke iluzie ze aky mame super vztah. Ale mozno je to tym ze som este nenasiel tu pravu..
ano mam priatelku a mam ju rad. Ale nehovorim jej ze ju "milujem najviac na svete a ze by som pre nu urobil cokolvek"- necitim to tak proste. Nie je to zena mojich snov, je to proste len partnerka s ktorou mi je vecsinou fajn ale nerobim si okolo toho nejake velke iluzie ze aky mame super vztah. Ale mozno je to tym ze som este nenasiel tu pravu..
-
RomanB
Medium Professional
Prave po tichto riadkoch , je jasne , ze je to cisto subjektivne , a ze sa definitivne neda povedat ci je to utopia , alebo nie ....
jin: nadherne a pravdivo napisane
mirak2: uplne s tebou suhlasim
mirak2: uplne s tebou suhlasim
-
KaptMichal
King
Ja som nereagoval priamo na teba, ale skôr na ten názor, ktorý som citoval. Lebo sa začína vyskytovať veľmi často.Ja som o užívaní života nevravel vôbec( to hovoríš ty),
Zvyšok sa už priamo netýkal tvojho príspevku.