koľko € miniete za elektriku na priváte? (VŠ)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

koľko € miniete za elektriku na priváte? (VŠ)

Príspevok od používateľa Shwollo »

Nedostal som intrák tak mi treba zháňať nejaký privát. Chcel by som sa spýtať niekoho, kto je na priváte (podnájme) koľko asi platíte za elektriku? Nás by tam malo byť 5. Berte to tak, že tam budeme od nedele večera do štvrtka.

dik :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: koľko € miniete za elektriku na priváte? (VŠ)

Príspevok od používateľa audiotrack »

nenapísal si mesto. Napríklad privát v nitre kde som bol tri roky bol podstatne lacnejší ako kamaráti čo mali privát v blave. Aj v tej nitre to bolo rôzne, záleží od toho či pri meste alebo na kraji mesta.. Taktiež záleží ako to budeš mať spoplatňované, my sme mali pevnú sumu ktorú sme si rozrátavali medzi seba a nikoho nezaujímalo koľko elektriny/vody/plynu sme minuli. Takže takto položená otázka je dosť oničom. Ale ak ti to niečo pomôže, tuším sme platili 10 tisíc za celý byt. Potom ako prišlo euro tak sa nič nezvíšilo iba prerátalo. Bol to trojizbák v nitre na klokočine, bývali sme tam 6 a istý čas 5.
Shwollo
Darca
Darca

Presnejšie je to v KE, ale ešte neviem presne kde (je viac možností). Budeme platiť podľa toho koľko minieme. Resp. zaplatíme dopredu a potom nám to buď vráti alebo doplatíme. Takže nie je jedno koľko sa minie
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Zalezi od majitela aku zmluvu da. Resp. aj ako dlho tam budes/budete. Ja som prave skoncil 3 rocnu zmluvu na prenajom a majitel mi kazdy rok ukazal vyuctovanie nakladov a preplatok mi vratil. Platil som mu fixnu sumu + energie - podla inkasa. Vsetko zalezi na dohode. Treba si uvedomit, ze napr. vyuctovanie nakladov za predchadzajuci kalendarny rok musi byt vyuctovane az do konca maja/juna? - neviem presne, takze pripadny preplatok/nedoplatok pride az ovela neskor. Niekde sa nechava este majitelovi jedno mesacne najomne pre mozne buduce nedoplatky...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sundevil mi pripomenul ešte jednu vec: ak tam budeš viac rokov (a vieš to dopredu) tak je dobré sa dohodnúť aj ako to bude v lete. My sme napríklad počas prázdnin keď tam nikto nebol platili polovičný nájom, len aby sme sa nemuseli vždy na konci roka sťahovať. Takto sme si tam mohli nechať veci a mali sme istotu že to v septembri nikomu inému neprenájme
Shwollo
Darca
Darca

Zmluva ešte neviem ako bude. Ale preplatky nám bude vracať. Na to som sa už pýtal. Zatiaľ som poslal len pár mailov pre informáciu. Mňa hlavne zaujíma tá cena cca za mesiac. Lebo ak platím 400€ za privát + elektrika tak tá elektrika nás môže stáť 100 ale aj 200€. Nemám absolútne predstavu koľko to môže stáť.

Audio: Netuším ako dlho tam budem. To záleží od toho, čo na budúci rok dostanem intrák alebo nie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

po roku na intráku o privát už ani nebudeš žiadať, ver mi :)
Shwollo
Darca
Darca

Idem do 2. ročníka :D. Rok som už na intráku bol. Len tento rok nevydalo. Jasné, že by som bol radšej na intráku. No ale čo už...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja som to iba opačne napísal, čo mi len behá po rozume :smt059 Malo to byť že po roku na priváte o intrák už nebudeš žiadať
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ja co byvam na private tak za energie platime cca 20€ vsetci (pride, odcita, vypocita si to a zapplatime). Co sa tyka nedoplatku tak ten sme mali cca 40€ cize medzi siestich to bolo nejakych 7€ aj nejake centy. Byval som v TT. Ale ceny energii su asi vsade rovnake
Shwollo
Darca
Darca

to ste platili len 60€ za mesiac?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak to bola otázka na mňa, tak áno. Okolo 70€ (keď sme boli piati, a okolo 60 keď sme boli šiesti) sme platili každý mesiac. Vychádza to menej ak si vyrátaš tých 333€ medzi 5 alebo 6 ľudí, ale treba si uvedomiť že na priváte nie si na intráku, a teda ti treba kupovať čistiace prostriedky, treba mať nejakú rezervu ak sa niečo pokazí a podobne. Takže zvyšok sa dával do fondu
Shwollo
Darca
Darca

pôvodne nie, ale dik za odpoveď. :D. Presne toto som chel vedieť.

Ja viem, že mi treba kupvať čistiace prostedky... Tu ich nebude mať upratovačka "zamknuté" v kuchynke :psssst:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pri elektrike treba ratat s nakladmi minimalne 10€ na osobu, ale je to individualne, moze to byt v pohode aj dvojnasobok. A pokial ide o teplu vodu-tak tam sa da cislo na vodomere veelmi lahko stiahnut na pozadovanu hodnotu :D - samozrejme by islo o podvod, nakolko to potom musia zaplatit vsetcia obyvatelia bytovky lebo sa to rozpocita a pisem to len ako taku perlicku, nikoho na nic nenavadzam :psssst:
Peter_Retep
VIP
VIP

elektrina 10€ na osobu je blbost....napr keby som nchal pc zapnute kazdy den 8 hodin cena na mesiac by bola cca 4€ a nech nezerem dam ze zvysok ako svietenie a tv by bolo asi 2€.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak majú elektrickú trúbu, ak si aj perú a pod. tak to kľudne tých 10 môže byť.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No ja má ten istý problé, do druháku som internát nedostal, idem na privát (budeme bývať traja) a čo som sa pýtal majiteľky tak mesačne to vyjde na cca spolu do 20 € (toľko vraj zvykli platiť bývalí podnájomníci).
Shwollo
Darca
Darca

audiotrack napísal:ak majú elektrickú trúbu, ak si aj perú a pod. tak to kľudne tých 10 môže byť.
no tak prať tam určite nebudem :D. Max tak notebooky, svetlo, TV. :D

Len zisťujem, že cena nie je až taký problém. Oveľa väčší problém je nájsť nejaký schopný privát... Furt sa nájde niečo, prečo to nemôžme zobrať
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Peter_Retep napísal:elektrina 10€ na osobu je blbost....napr keby som nchal pc zapnute kazdy den 8 hodin cena na mesiac by bola cca 4€ a nech nezerem dam ze zvysok ako svietenie a tv by bolo asi 2€.
- to vobec nie je blbost. Ja napr. miniem za mesiac elektriku minimalne za 20€. Elektricky sporak, pocitac, LCD monitor, LCD TV, pracka, v juli klimatizacia..
Peter_Retep
VIP
VIP

berem to tak ze je to studentsky privat a tam lcd tv (sice ja mam na izbe plazmu :D ) a ani klima nebude.
Napísať odpoveď