PC vôbec nenabehne
-
drop
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
PC vôbec nenabehne
Ahojte, mam problem s PC a to taky, ze nebol asi tyzden zapnuty, dnes som ho isiel zapnut a ked stlacim power tlacitko tak len blikne ta zelena diodka, vetraky sa len pootocia a nic nenabehne. Skusil som aj odpojit ramky, HDD, mechaniku, grafiku a zvukovku som vybral a stale ten isty vysledok. Co tam moze byt odpalene ? Zdroj alebo MB ?
Zostava je takato:
AMD Sempron 2600+
1GB ram (2x512MB)
HDD ATA Maxtor 80GB
Fortron 300W
MB Winfast 760gxk8mc
Zostava je takato:
AMD Sempron 2600+
1GB ram (2x512MB)
HDD ATA Maxtor 80GB
Fortron 300W
MB Winfast 760gxk8mc
-
hrban
Addict
Re: PC vôbec nenabehne
presne to čo si povedal zdroj alebo MB
to čo sa deje je len o tom že zdroj má istú poistku proti skratu, môže byť to, že je skrat na doske, alebo že sa tá poistka pokazila a zdroj nedokáže vydať ani toľko aby to potiahlo dosku
môj tip je zdroj lebo som mal niečo podobné (zdroj dával len 18W), pri väčšej zátaži sa vypol ale najlepšie by bolo vyskúšať nejaký iný zdroj s tou doskou
to čo sa deje je len o tom že zdroj má istú poistku proti skratu, môže byť to, že je skrat na doske, alebo že sa tá poistka pokazila a zdroj nedokáže vydať ani toľko aby to potiahlo dosku
môj tip je zdroj lebo som mal niečo podobné (zdroj dával len 18W), pri väčšej zátaži sa vypol ale najlepšie by bolo vyskúšať nejaký iný zdroj s tou doskou
Bolo by dobré tiež vybrať na 5 minút batériu CMOS alebo jednoducho "prehodiť" jumper. Za pokus nič nedáš.
-
drop
Medium Star
hrban však to mi bolo jasne ze to bude jedno z nich, ale neviem teraz co kupit ci MB ci zdroj... nevies nejaky sposob ako by som ho otestoval ? asi bude davat malo prudu lebo aj blikne, kopne do vetracikov a vzadu aj lan svieti, ale ani naznak ze by sa PC spustil
Pieer-ZA baterku som vyberal z MB, dokonca na cele poobedie lebo som musel ist von, a jumper neviem ako prehodim...
Pieer-ZA baterku som vyberal z MB, dokonca na cele poobedie lebo som musel ist von, a jumper neviem ako prehodim...
Ak nepomohla baterak nepomôže ani jumper.
Skús si požičať od kamaráta alebo od známeho zdroj, a skús to s ním. Ak to nenabehne aj tak, chyba bude jednoznačne v doske.
Skús si požičať od kamaráta alebo od známeho zdroj, a skús to s ním. Ak to nenabehne aj tak, chyba bude jednoznačne v doske.
-
hrban
Addict
skús na ten zdroj zapojiť HDD, CDROM a všetko okrem tej dosky, a zapni ho (atx zdroje sa zapínajú, že spojíš zelený a hocijaký čierny, zelený je jediný tam pri tom 24 pine)
Čaute
Ja mam tiež taký istý problém mám PC a nechce naštartovať systém. To zanemená, že všetko ide ventilátory sa rozbehnú a bežia aj hodinu. PC keď sa rozbieha tak ani nepípne a zistil som, že nesvieti ani ledka na klávesnici. Vybral som aj grafickú kartu z druhého PC a dal ju do toho čo nejde a nič, žiaden obraz ani zvuk
. Všetky ostatné karty ako wifi kartu a TV kartu som odpojil a dal von z toho PC. Nechal som iba grafiku, HDD, RAM ale problém zotrváva ani nepípne iba sa točia všetky ventilátory. Vedeli by ste mi prosím poradiť čo s tým môže byť? Žeby odišla do večných lovíšť MB. Ak by to tak bolo, ako by som zistil či je procák v poho?
Díky za radu
Ja mam tiež taký istý problém mám PC a nechce naštartovať systém. To zanemená, že všetko ide ventilátory sa rozbehnú a bežia aj hodinu. PC keď sa rozbieha tak ani nepípne a zistil som, že nesvieti ani ledka na klávesnici. Vybral som aj grafickú kartu z druhého PC a dal ju do toho čo nejde a nič, žiaden obraz ani zvuk
Díky za radu
Som na to podobne. Pri call of duty mi freezol PC. Dal som restart, zapol call of duty a znova freezol. Takto asi 4x a potom pri dalsom restarte uz ani win nenabehol. Mal som pri poslednom restarte dokatovane textury, rozne obrazce z textur.. Pri nabiehani loga winxp takisto farebne pasy a divne textury v pisme. No a teraz uz ani nenabehne.
Vetraky sa tocia, ale PC ani nepipne. Skusil som odpojit machaniku,disk ale nic. Resetol som CMOS... Nechal iba jednu ramku, vymenil slot a stale nic..
Asi cpu/zdroj/mb...
Nejake napady este pred tym, nez to dam do servisu ? Lebo nemam komponenty aby som to doma povymenial
Vetraky sa tocia, ale PC ani nepipne. Skusil som odpojit machaniku,disk ale nic. Resetol som CMOS... Nechal iba jednu ramku, vymenil slot a stale nic..
Asi cpu/zdroj/mb...
Nejake napady este pred tym, nez to dam do servisu ? Lebo nemam komponenty aby som to doma povymenial
Pc rozober,precisti a na stole poskladaj MB,CPU,RAM a VGA(pokial nie je onboard) a pripoj zdroj, klavesnicu a monitor a vyskusaj.