Ako prehrat ripnuty DTS zvuk cez AV receiver-zahada!!

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
xaxaxa
Light Star
Light Star

Ako prehrat ripnuty DTS zvuk cez AV receiver-zahada!!

Príspevok od používateľa xaxaxa »

zohnal som si audio rip (Zdroj: DVD-VIDEO / 16 bit / 44.1 KHz / 5.1 / Format: NRG) a nedokazem to prehrat cez media player (WD media player), mam to prepojene optick.kablom s receiverom. DTD, DD zvuk mi bez problemov prehra tymto sposobom (pri filomch), ale toto mi nejde, neviem preco. Skusal som to nejako ripnut do ineho formatu, nepomohlo (cez Easy CD DA extractor).
Existuje nejaky sposob ako ten zvuk dostat do "prehratelneho" formatu tak aby ostala zachovana viackanalova stopa?
poznamka: pc mi to tiez neprehral, len sum (okrem VLC playera-ten to zvladol)

edit: ked otvorim NRG cez Alcohol tak mi okaze subory s klasickou koncovkou .cda (tieto som skusal ripnut cez Easy CDDA do inych formatov)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako prehrat ripnuty DTS zvuk cez AV receiver-zahada!!

Príspevok od používateľa ramaya »

A prehrávaš to iba v počítači , ktorý máš prepojený s tým AV-Receiverom alebo si to myslel tak , že máš k tomu AV-Receiveru ešte pripojený nejaký DVD Prehrávač a nejde ti to na tom DVD Prehrávači ?

A ako si napľoval ten súbor .nrg - Vypáliť ako obraz ?

Ak to ide vo VLC a v iných ti to nechce prehrať , tak ti chýba nejaký kodek alebo filter. Media Player Classic , by to mal tiež prehrať aj bez kodekov.
xaxaxa
Light Star
Light Star

nie, myslel som to tak ze mi to neprehra multimedia prehravac, ktory je napojeny optikou na receiver a hdmi na TV. Nechaopem aky to moze byt format, pretoze inac, ako som povedla, mi dtd dd, a rozne ine formaty zvuku prehrava ten WD player. Problem vidim skor v tom ze som to ripoval z toho nrg formatu do zvukoveho suboru (skusal som to dat do FLAC, WMA, OGG, ...), nic z toho mi neprehralo. Ide o to ze ten NRG cez media prehravac neprehram-nie je to podporovany typ - potrebujem z neho vythianut zvuk do prehratelneho formatu.
Riesenie by bolo to napalit na CD, ale to tiez nedostanem do prehravaca (nema mechaniku, je to klasika USB/HDD)
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Teraz som si spomenul , že sa tu už raz riešilo niečo podobné :
http://www.hojko.com/vypalenie-5-1-zvuku-t120738.html

Ale s tým rozdielom , že ty to na konci nebudeš vypaľovať ako CD-Audio alebo DVD-Audio , ale len to uložíš ako DTS WAV file format (".wav"). a necháš to tak. Ten DTS WAV by už mohol ten tvoj player prehrať.
xaxaxa
Light Star
Light Star

Tak riesenie bolo nakoniec jednoduche: otvorit cez virtualnu mechaniku a ripnut to ako audion CD/DVD do FLAC ....na zaciatku som skusl kadejake ine formaty, skoda ze ma nenapadlo hned do FLACu. Aj media player aj receiver to teraz spravne deteknu a zvuk ide krasne ako DTS.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som mal hneď podozrenie , že sa pokúšaš prehrať obraz CD , preto som sa ťa pýtal či si to napaľoval ako obraz.

Obraz CD vo formáte .nrg , .iso , .mdf a podobne neprehráš v žiadnom prehrávači.

Ale napísal si , že si to ripoval do zvukového súboru a tým si ma dokonale zmiatol :D
Myslel som si , že keď si to ripoval , tak to už máš správne napálené ako obraz , len ti to nevydáva žiadny zvuk ...
xaxaxa
Light Star
Light Star

ramaya napísal:J
Obraz CD vo formáte .nrg , .iso , .mdf a podobne neprehráš v žiadnom prehrávači.
Ale napísal si , že si to ripoval do zvukového súboru a tým si ma dokonale zmiatol :D
Myslel som si , že keď si to ripoval , tak to už máš správne napálené ako obraz , len ti to nevydáva žiadny zvuk ...
NRG bez problemov prehra napr. ACRyan, myslim ze dokaze aj ISO, dokonca na WD player (ale verzia live essential) prehra NRG, aj dalsie ine prehravace (osobne som to videl na dvoch-fungovalo:)
Ripoval som to ale uz neviem do akeho formatu, neviem ci som neskusal WAV, a nejake komprimovane, - nic nefungovalo ...FLAC som vtedy prehliadol ;)
Napísať odpoveď