nova graf.karta - spravna volba?
nova graf.karta - spravna volba?
toto je moja zostava momentalna.
CPU Intel core 2 DUO E6550 2,33GHz
Ati Radeon HD 3850
Memory 2048 Mb
Chcel by som kupit novu kartu, aj koli pozeraniu filmov a obcasnemu relaxu pri nejakej hre... uvazoval som o Ati HD 5770 ale moj procesor by tej karte asi velmi nepomohol, potom som chcel ATI HD 5550, ale co som cital rozne recenzie tak v tejto cenovej relacii odporucaju radsej nejaku Nvidiu GTS250, myslim ze 512 by stacila, co tak napriklad tento model??? http://www.alza.sk/msi-n250gts-2d512-d149994.htm
ide mi aj o to, ze tato karta sa sustredi aj na spickovu reprodukciu obrazu z Blue-Ray a ja mam PC prepojeny s mojim LCD TV. A chcem sa preto Vas popytat na Vas nazor....ci je markantny rozdiel medzi tou kartou ktoru mam teraz, 3850 atinou a touto "novou" GTS 250 aj vykonne, ci v hrach by tiez bol nejaky viditelny rozdiel..... a ci sa mi to oplati...... VOPRED DAKUJEM
CPU Intel core 2 DUO E6550 2,33GHz
Ati Radeon HD 3850
Memory 2048 Mb
Chcel by som kupit novu kartu, aj koli pozeraniu filmov a obcasnemu relaxu pri nejakej hre... uvazoval som o Ati HD 5770 ale moj procesor by tej karte asi velmi nepomohol, potom som chcel ATI HD 5550, ale co som cital rozne recenzie tak v tejto cenovej relacii odporucaju radsej nejaku Nvidiu GTS250, myslim ze 512 by stacila, co tak napriklad tento model??? http://www.alza.sk/msi-n250gts-2d512-d149994.htm
ide mi aj o to, ze tato karta sa sustredi aj na spickovu reprodukciu obrazu z Blue-Ray a ja mam PC prepojeny s mojim LCD TV. A chcem sa preto Vas popytat na Vas nazor....ci je markantny rozdiel medzi tou kartou ktoru mam teraz, 3850 atinou a touto "novou" GTS 250 aj vykonne, ci v hrach by tiez bol nejaky viditelny rozdiel..... a ci sa mi to oplati...... VOPRED DAKUJEM
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: nova graf.karta - spravna volba?
sensilux za 114 eur máš 5770ku, ktorá je momentálne špičkou v pomere cena/výkon. O 80% [50% bolo so starými drivermi, zdroj: http://www.videocardbenchmark.net/] silnejšia ako 250ka od nvidie a vďaka 40nm výrobnému procesu papá malo elektriny, málo hreje a je nenáročná na zdroj. Myslím že nemáš nad čím rozmýšľať...
Ináč, ako si došiel na to že Tvoj CPU by tej VGA nepomohol? Nevadí že ju CPU nenakŕmi, systém brzdiť nebude, len ona bude brzdená. Cenový rozdiel je 10-15 eur, preto sa to neoplatí.
Ináč, ako si došiel na to že Tvoj CPU by tej VGA nepomohol? Nevadí že ju CPU nenakŕmi, systém brzdiť nebude, len ona bude brzdená. Cenový rozdiel je 10-15 eur, preto sa to neoplatí.
-
lekoklatik
VIP
No ja by som zas doporucil tu Geforcu. Dovody su asi take ze mne vzdy ladili intel a nvidia, nvidia ma podporu physX co je teda velka supa /vid batman a prichadzajuca mafia/ tusim je tam tiez nieco s 3D technologiou /alebo to len bude?/ a celkovo mi nvidia pride este vzdy kvalitnejsia nez ati.
sam mam sice ati ale to len preto, ze nemam peniaze...
Takze ja osobne by som urcite bral tu nvidiu, i ked ta ati HD 5xxx je asi teda silnejsia... Avsak v pohode postaci aj ta nvidia.
Takze to mas jedno za ati a jedno za nvidiu : D teraz bud cakat na dalsie reakcie alebo sa riadit podla neviem coho : D
btw nie som odbornik, hovorim len co by som robil ja a nakolko mam skusenosti aj s ati aj s nvidiou, vidim rozdiel akurat v tom physX a prikladam sa k nvidii pretoze ich mam radsej
sam mam sice ati ale to len preto, ze nemam peniaze...
Takze ja osobne by som urcite bral tu nvidiu, i ked ta ati HD 5xxx je asi teda silnejsia... Avsak v pohode postaci aj ta nvidia.
Takze to mas jedno za ati a jedno za nvidiu : D teraz bud cakat na dalsie reakcie alebo sa riadit podla neviem coho : D
btw nie som odbornik, hovorim len co by som robil ja a nakolko mam skusenosti aj s ati aj s nvidiou, vidim rozdiel akurat v tom physX a prikladam sa k nvidii pretoze ich mam radsej
uplink: no tak ja som velmi chcel tu kartu Atinu, ale niesom si isty, ci mam dostatocne silny procesor na tak vykonnu kartu....preto ta volba GeForce....porad, lebo ja do toho fakt nerozumiem, ty asi mas toho viac za sebou.....a dalsia vec, rad pozeram filmy Blue-Ray cez PC a lnasledne na mojom FullHD TV, a vsimol som si, ze ta GTS250-ka ma nejaku dobru kvalitnu reprodukciu obrazu Blue-Ray filmov.....ci mne to k nicomu nebude???? Atina ma to iste???
-
uplink
VIP
sensilux - momentálne mám 285 GTX OC od nvidie a obraz je horší, alebo rovnaký [na Samsung LE40A686] ako bol na ATi 4890, ktorú som mal pred tým. Mimo to že pod Vistami mi nefunguje traybar a musím komplikovanie zapínať a vypínať telku cez PC mi ďalšie potešenie nvidia nepriniesla.
Pokiaľ viem, ale môžem sa mýliť, tak ATi mala vždy navrch čo sa týka kvality obrazu pri filmoch, ale možno bola doba keď to tak nebolo a možno to tak teraz nie je. Nvidia má navrch v hrách čo sa týka kvality driverov, to je fakt. ATi čo som sledoval testy a mám skúsenosti, tak má vernejšiu reprodukciu farieb, väčšiu sýtosť, úrovne a kontrast oproti nvidii.
Je jasné že to dvojjadro nebude dostatočne silné na nakŕmenie ATi, ale otázne je načo brať o 10 eur lacnejšiu VGA, kde stratíš povedzme 20-30% výkonu, nebudeš mať DX11 a nejaké nové featury, ako keby si mal zobrať GTX 250ku.
Čo sa týka lekoklátikovho postu, tiež som podvedome zastával ten názor, že nvidia lepšie ladí s intelom a AMD s ATi, ale nie je to celkom tak. Vzhľadom na konkurenciu si nemôže AMD ani Intel dovoliť robiť chipsety, ktoré by uprednostňovali jednu, alebo druhú značu [ATi vs. nvidia], lebo by im to poškodilo pozíciu na trhu. Čiže osobne by som šiel do 5770ky, lebo menej výkonná ako 250ka, alebo 55xx nebude a cenový rozdiel je zanedbateľný. Jediné čo si pozri je pretaktovanie Tvojho CPU, keby tikal na 3+ GHz, tak si za vodou...
http://xtreview.com/addcomment-id-2287- ... cking.html
Pokiaľ viem, ale môžem sa mýliť, tak ATi mala vždy navrch čo sa týka kvality obrazu pri filmoch, ale možno bola doba keď to tak nebolo a možno to tak teraz nie je. Nvidia má navrch v hrách čo sa týka kvality driverov, to je fakt. ATi čo som sledoval testy a mám skúsenosti, tak má vernejšiu reprodukciu farieb, väčšiu sýtosť, úrovne a kontrast oproti nvidii.
Je jasné že to dvojjadro nebude dostatočne silné na nakŕmenie ATi, ale otázne je načo brať o 10 eur lacnejšiu VGA, kde stratíš povedzme 20-30% výkonu, nebudeš mať DX11 a nejaké nové featury, ako keby si mal zobrať GTX 250ku.
Čo sa týka lekoklátikovho postu, tiež som podvedome zastával ten názor, že nvidia lepšie ladí s intelom a AMD s ATi, ale nie je to celkom tak. Vzhľadom na konkurenciu si nemôže AMD ani Intel dovoliť robiť chipsety, ktoré by uprednostňovali jednu, alebo druhú značu [ATi vs. nvidia], lebo by im to poškodilo pozíciu na trhu. Čiže osobne by som šiel do 5770ky, lebo menej výkonná ako 250ka, alebo 55xx nebude a cenový rozdiel je zanedbateľný. Jediné čo si pozri je pretaktovanie Tvojho CPU, keby tikal na 3+ GHz, tak si za vodou...
a tu to nejaký borec hodil na 3.8 GHz, ale kto vie za akú cenu:I have an E6550 Overclocked to 3.33 GHz on Intel stock cooler.
Running on a Gigabyte GA-P35-DS3R with 2 x 1GB Crucial Ballistix DDR2-1066 PC2-8500 and an XFX XXX 8800 GTS 640 MB factory OCed to 600 core/950(1.900) mem
CPU runs at about 57 C which aint too bad
I used this article on Toms Hardware as a guide:
http://www.tomshardware.com/2007/01/18/ ... page3.html
http://xtreview.com/addcomment-id-2287- ... cking.html
hmmm....tak teraz som vo vacsom presvedceni o Atine.... 
No Atina HD5770 sa urcite viac oplati v pomere cena/vykon ako GTS250. + ma DX 11, nizsiu spotrebu a cerveny stale zdokonaluju ovladace hlavne pre 5xxx radu. Ja by som bral tu HD5770 bez vahania. Rozdiel medzi HD3850 a HD5770 bude "obrovsky" a ked pretaktujes procesor, tak ti to tiez velmi pomoze.
má niekto skúsenosti s porovnaním 5770 vs gtx 260 ? ako to je tam ?
Je to priblizne to iste, ale podla tejto stranky je nVidia o nieco vykonnejsia. Mozno je ta Atina uz aj lepsia, tie nove ovladace dost pomahaju.
-
Ryan Giggs
VIP
Su na tom cca rovnako, niekde ma navrch 5770, niekde gtx. Atina však podstatne menej topi a žerie.Filipito napísal:má niekto skúsenosti s porovnaním 5770 vs gtx 260 ? ako to je tam ?
co poviete na ATI 5970 4GB DDR5 dobra grafika ? nejake skusenosti s tymi 4GB?
-
typek61
Darca
chcem sa spytat s tou ati 5770 ako je to v gta4
niekde som cital ze,na ati su s tym problemy 
-
uplink
VIP
typek61 - sú s každou ATi problémy, je len jediný rozdiel. Buď je gamer lama a nevidí to že mu blikajú textúry a ploty a trhá otočka o 180 stupňov, alebo to ignoruje. Ináč každá jedna ATina robí presne tie isté chyby v GTAčku. Keď si ho chceš zahrať dokonale plynule bez "swapovania" obrazu, tak jedine na nvidii. Bol som asi u 10tich ľudí čo mi tvrdili že u nich ide GTA 4 plynule a keď som im ukázal ako ide u mňa doma tak len
je to proste vec nárokov. Ja nepotrebujem 60 fps, stačí mi tých 30, ale keď to raz seká pri otočke o 180 stupňov a z ulíc mám lightshow kvôli preblikávaniu textúr tak mi to prekáža. Tú otočku robím hlavne často v datadisku Lost and Damned keď ide na motorke, v animáciach a pod. Je to dosť otrava na ATi. A taktiež ATi powered systémy majú vo zvyku po nejakom čase hrania [hodina a viac] začať sekať len tak.
-
typek61
Darca
inac ako je mozne ze minimalne hw je ati x1900 a ja mam rx2400 a ide to ledva na 8-10 fps??to sa ani hrat neda 
ostatok zostavy
x4 940 phenom II
4 GB ram
samsung 750 GB F1
zdroj corsair 550 W
vsetko na minimum je
ostatok zostavy
x4 940 phenom II
4 GB ram
samsung 750 GB F1
zdroj corsair 550 W
vsetko na minimum je
zostavu máš dosť dobrú ale čo tam robí taká graf. karta ? 
-
uplink
VIP
typek61 - GTA 4 pri normálnych nastaveniach [as it was meant to be] nerozdýcha nad 40 fps ani 4890ka
nie 2400vka, ktorá nie je vhodná ani do kancelárskeho PC 
-
typek61
Darca
Filipito donutila ma financna kriza mojho pausalu
a kedze som musel moju 9600GT predat kde som mal aj 40 fps v noci na medium
cize druha karta na sklade bola tuto 2400 
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2010, 16:56)
uplink ale nechapem prečo pisu take nebludy ked sa to neda ani hrat
a tak mozno je vhodna do kanclu ked podporuje hdmi
a v pohode ide neseka nic na 1080i aj ked mozno je to sposobene cpu neviem
//autoeditácia príspevku (02 Aug 2010, 16:56)
uplink ale nechapem prečo pisu take nebludy ked sa to neda ani hrat
typek61 ake nebludy? Ved HD2400 je ovela slabsia ako X1900. To ze ma GK vyssie cislo, neznamena ze je silnejsia.
-
typek61
Darca
hej vsimol som si ze x1900 je 512 MB 
A dalsia vec. Vykon grafiky vobec nezalezi na pamati. Aj keby mala ta GK 1GB, stale ma vykon ako 512mb. Vidim ze v tom nemas jasno, tak ti to trochu vysvetlujem. Zober si na priklad nejaku Ati Radeon X1300 512mb a Ati Radeon X1950XT 256mb. Ati x1300 je o niekolko tried slabsia ako x1950 ale ma viac pamati.