Seat Cordoba Vario alebo ibiza

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
cumilko
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Seat Cordoba Vario alebo ibiza

Príspevok od používateľa cumilko »

čo si myslíte o tomto kúsku ? http://www.autovia.sk/autobazar/seat-co ... -m5-836686 na čo si dať pozor pri kúpe a pod.. ??
alebo porovnať spomínanu cordobu viššie s ibizou http://www.autovia.sk/autobazar/seat-ib ... -m5-835301 do čoho by sa viac oplatilo ísť z hladiska opráv a pod.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Seat Cordoba Vario alebo ibiza

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

osobne by som isiel do tej ibizy uz len kvoli motoru - sdi je strach a hroza ( ale zas vydrzi uplne vsetko, lebo na tom motore neni nic co by sa mohlo pokazit :-D )

hlavne porovnavas neporovnatelne - ci uz triedy, karoserie, typ paliva, uzitkove vlastnosti, urcenie auta :-) ... ceny udrzby a oprav budu porovnatelne a asi ich nema zmysel moc riesit :-) ... to co pri dechte usetris na dieloch na motor, to dobehne na napravach, silentblokoch, tlmicoch a podobne - je to predsalen strasne tazky agregat :-)
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

nordkapp: rovnako sú na tom aj staré ibizy?? len tak informačne... ??
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

v com konkretne rovnako ? v tom ze trpi predna naprava ? ak ide o dieslovy motor tak ano ((neviem ci sa vobec SDI do Ibizy davalo - az tak dobre ju nepoznam :-D )) - starsie diesle maju velmi tazke liatinove bloky a ked ti to drepi nad napravou, ktora ma X pohyblivych spojov, spojov tlmiacich vibracie a razy tak sa to pri nasich cestach na nich prejavi :-)
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

myslel som benzínaky, napríklad túto: http://www.autovia.sk/autobazar/seat-ib ... -m5-817652
ako je to jasne, že je to stočené to neriešme teraz, len som myslel ako to je so staršou ibizou čo sa týka kazivosti, poprípade cordobou z cca 97roku napríklad http://www.autovia.sk/autobazar/seat-co ... -m5-826866... celkovo, náprava, motor... atd. atd...

tá cordoba vyzerá skvelo ty kks :P :?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ta ibiza je nejaka strasne draha na to ze je to obycajna plecka z 95 roku :-) a cordobu mi neotvara :-(

inak je to take uplne bezne auto z koncernu - vo vsetkom sedy priemer :-) co sa kazovosti tyka tak som nepocul nejake specialne vyhrady na tuto 1,4i a ibiza ako taka nejake extra detske choroby nemala pokial viem ... co sa tyka bezneho opotrebenia, tak ako kazde ine porovnatelne auto - nic nevydrzi vecne, hlavne nie na nasich cestach ... tesit moze ale to, ze diely su v rozumnej cenovej hladine a este je to relativne klasicke vozitko, ktore opravi hociaky garazmajster, ked ma spravne naradie :-)

poviem to asi tak, ze keby to bolo za normalnu cenu, tak to nieje zla volba :-)
SeNte
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SeNte »

mame cordobu ale 1.6 55kw je to 96 a mame ju uz cez sedem rokov a menene bolo akurat cerpadlo...a este vyfuk, tlmice, a brzdove oblozenia ale to bereme ako spotrebny material cize spokojnost...a inak na prahoch sa zacina ukazovat korozia ale az tento rok...inak siel som aj na 1.4 a na tych 44kw ide slusne....
cumilko
Star
Star

Nord ak som dobre pochopil tvoj prvý príspevok tak je lepšie isť do tej ibizi kvôly motoru pretože na cordobe by sa kvôly motoru menil podvozok a to čo by sa ušetrilo na "nafte" a dieloch do motora by sa je*lo do podvozku či ?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

podla toho na kolko to chces to auto - ak na rok, tak to dojazdis akurat :-) ale jak este nebolo nic robene na tom, tak to je vyhladovo investicia :-) ((ta vsak moze byt aj na tej ibize - boh vie ako sa s tym lietalo )) ...
cumilko
Star
Star

no ono sa to ide kupovať na dlhšie (nie ja ale teta preto sa len informujem nech sa ne o*ere) preto sa pýtam lebo jej Benzinák Lanos tuším 1.6 tam už odchádza VRAJ celý motor najazdených má vraj už do tých 200k a vtedy už benzináky dávajú dovy.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

cumilko, je benzínový motor a benzínový motor, pri japoncovi si povieš, že je len dobre zabehnutý, pri dákom nepodarku je už po smrti :wink: Celé je to ale len o tom, ako sa o motor majiteľ stará, ak to nebol ch*j a o motor sa staral a jazdilo sa na ňom aspoň trochu s rozumom, tomu motoru kilometre neublížia :) Treba si ale uvedomiť, že tieto maloobjemové motory nie sú diaľničné koráby a pretekárske špeciály.
cumilko
Star
Star

no ved jasné ale tam nebolo stým jazdené ako závodákom bolo jazdené tak ako si ty povedal z "rozumom" (teda pokial som bol spolujazdec) a o starostlivosť o motor bolo asi postarané to vôbec neviem bolo to dosť vela krát v servise neviem vôbec kvôly čomu ale raz si pametám ešte na začiatku kúpy to bola spojka ale to neriešme ten lanos ja chcem len vedeť či sa oplatí isť do tej ibizi.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja by som to riskol, ak by ešte pustil žilou, minimálne to stojí za návštevu bazáru a testdrive :-) Mali sme v robote Golf III s rovnakým motorom a vôbec sme ho nešetrili, dostával strašne zabrať, bol to pracovný vozík a pri 160.000 sa porúčal ďaľšiemu majiteľovi, kde ešte slúžil a potom som stratil info, čo s ním bolo... Takže v podstate držiak
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Rodicia maju Vw Polo Variant (co je to iste ako cordoba) rv99 motor 1.4 44kw a ten motor ide velmi slusne, na to ze ma len tych 44kw. Kamarat sa na tom viezol a hovoril ze to ide sviznejsie ako jeho Focus Kombi 1.6 16v. Ja si to neviem vysvetlit, ani to porovnat, len pisem co mi hovoril. :) Inak do 17° stupania motor taha na 4 prevodovom stupni, bez zrychlenia ale otacky si drzi. Ked sa poriadne vytoci trojka do kopca, tak citit zrychlenie. Tot len moj amatersky nazor na ten motor :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ten Focus je pomaly o 300kg ťažší, takže to nie je nemožné :)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Tak to bude asi tym :oops:
Napísať odpoveď