Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Pre všetkých čo potrebujú radu pri kúpe digitálneho foťáku
FS10 je drahši preto, lebo je novši, FS62 sa dopredava. Podľa recenzii podava Leica v FS62 lepšie vysledky. Objektiv u FS10 ma ma viac optickych vad.
-
djxtreme
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zdravim,
prednedavnom mi odisiel moj digitalny fotak a planujem kupit nejaky novy, avsak v nizsej cenovej kategorii ( nieco do/okolo 100 eur). Mozete poradit nieco slusne do tejto sumy?
Celkom sa mi pozdava Fujifilm Finepix AX200...
Diky moc
//autoeditácia príspevku (20 Júl 2010, 18:00)
nikto?
prednedavnom mi odisiel moj digitalny fotak a planujem kupit nejaky novy, avsak v nizsej cenovej kategorii ( nieco do/okolo 100 eur). Mozete poradit nieco slusne do tejto sumy?
Celkom sa mi pozdava Fujifilm Finepix AX200...
Diky moc
//autoeditácia príspevku (20 Júl 2010, 18:00)
nikto?
Poradte niejaky fotak pre znameho, nieco okolo 100€ by to malo byt, na fotky z vyletov, dovolenky, sportovych akcii a bezne fotenie... Doteraz mal Fujifilm Finepix a800 a uz za sera to uz nerobilo nejak dobre fotky 
Zatial co sa mi pozdava je Samung es73 (pripadne es70 ale 73 mi pride lepsi).
Pripadne dajte aj nejaky podobny... bolo by dobre keby mal 5x opt. zoom.
Zatial co sa mi pozdava je Samung es73 (pripadne es70 ale 73 mi pride lepsi).
Pripadne dajte aj nejaky podobny... bolo by dobre keby mal 5x opt. zoom.
Okolo 100E nenajdes ziadny fotak, ktory by za sera robil dobre fotky. Ziadny kompakt, pri dnes zauzivanych rozliseniach tak maleho snimaca, nie je schopny podat uspokojujuce vysledky pri nie idealnych svetelnych podmienkach. Fyzika nepusti.
Dokonca, pri 100 eurovych hraniciach rozmyslam, ze ani nema velmi vyznam zaoberat sa otazkou "aky fotak", kedze najpodstatnejsi rozdiel medzi nimi nie je ani tak v kvalite obrazu, ale v jeho prevedeni, farbe a podporovanom optickom zoome. "Kvalitu obrazu" aj tak rozhasi pouzity obrazovy procesor, ktory svojou snahu o potlacenie sumu, prejavi likvidaciou vsetkych jemnejsich, pripadne aj hrubsich detailov obrazu. A ze ten sum tam pri nedobre osvetlenych scenach bude, za to mozes dat ruku do ohna.
Ako najst fotak, ktory v nizkej cene bude sumiet najmenej a bude mat akotak pouzitelnu fotku? Malym ukazatelom by mohlo byt pouzitie mensieho rozlisenia snimaca, v tomto pripade menej je viac (8Mpix bude lepsou volbou, ako 12Mpix pri rovnako velkom snimaci).
Dokonca, pri 100 eurovych hraniciach rozmyslam, ze ani nema velmi vyznam zaoberat sa otazkou "aky fotak", kedze najpodstatnejsi rozdiel medzi nimi nie je ani tak v kvalite obrazu, ale v jeho prevedeni, farbe a podporovanom optickom zoome. "Kvalitu obrazu" aj tak rozhasi pouzity obrazovy procesor, ktory svojou snahu o potlacenie sumu, prejavi likvidaciou vsetkych jemnejsich, pripadne aj hrubsich detailov obrazu. A ze ten sum tam pri nedobre osvetlenych scenach bude, za to mozes dat ruku do ohna.
Ako najst fotak, ktory v nizkej cene bude sumiet najmenej a bude mat akotak pouzitelnu fotku? Malym ukazatelom by mohlo byt pouzitie mensieho rozlisenia snimaca, v tomto pripade menej je viac (8Mpix bude lepsou volbou, ako 12Mpix pri rovnako velkom snimaci).
-
Renovacio
Light Expert
KoCi napísal:Okolo 100E nenajdes ziadny fotak, ktory by za sera robil dobre fotky. Ziadny kompakt, pri dnes zauzivanych rozliseniach tak maleho snimaca, nie je schopny podat uspokojujuce vysledky pri nie idealnych svetelnych podmienkach. Fyzika nepusti.
S týmto tvrdením úplne súhlasim, v tejto cenovej kategórií mám na pulte asi 6 mašiniek, a porovnávať ich ktorá ako fotí no neviem ... ak berieme do úvahy, že sa stále bavíme o klasika značkách a nie typ Technika,Benq a pod. ... takže vybrať asi len podľa toho kt. mi lepšie sadne do ruky ... Ale v tejto triede sa mi vcelku dobre predáva CASIO a FUJI ...
Cauko, mam moznost kupit nejaky fotak z USA, do cca 200$. Ktory kompakt sa oplati, neviete? Dik
-
jin
VIP
Canon SD780 ISrobbiee napísal:Cauko, mam moznost kupit nejaky fotak z USA, do cca 200$. Ktory kompakt sa oplati, neviete? Dik
Ahojte,
po prečítaní tohto fóra som už bola rozhodnutá pre Canon eos 550D, no keďže to má byť môj darček k narodeninám, mamine sa moc cena nepozdávala
a tak som začala váhať, či sa mi vôbec oplatí kupovať zrkadlovku alebo si vystačím s obyčajným kompaktom.
Doteraz som používala Canon IXUS 40, no už dávno nerobí také dobré fotky ako jeho nástupcovia. So zrkadlovkou mám len menšie skúsenosti, konkrétne som fotila s eos 450D a úplne som sa v tom vyžívala. Kamarát mi ale hovoril, že 450ka mi zachvíľku nebude stačiť...
Momentálne sa teda rozhodujem medzi canonom 450D, 500D, 550D a medzi nejakou kompaktnou náhradou, ktorá by aspoň ušetrila peniaze. Poradí mi niekto s mojou dilemou?
Vopred veľmi pekne ďakujem za všetky rady!!!
po prečítaní tohto fóra som už bola rozhodnutá pre Canon eos 550D, no keďže to má byť môj darček k narodeninám, mamine sa moc cena nepozdávala
Doteraz som používala Canon IXUS 40, no už dávno nerobí také dobré fotky ako jeho nástupcovia. So zrkadlovkou mám len menšie skúsenosti, konkrétne som fotila s eos 450D a úplne som sa v tom vyžívala. Kamarát mi ale hovoril, že 450ka mi zachvíľku nebude stačiť...
Momentálne sa teda rozhodujem medzi canonom 450D, 500D, 550D a medzi nejakou kompaktnou náhradou, ktorá by aspoň ušetrila peniaze. Poradí mi niekto s mojou dilemou?
-
Ryan Giggs
VIP
Je to jednoduche. Aj najlacnejšia zrkadlovka robi neporovnateľne kvalitnejšie fotky ako ten najlepši kompakt. Navyše pokiaľ maš už skusenosť so zrkadlovkou, kupa kompaktu by bol krok späť. Kamarat podľa mňa nemal tak celkom pravdu, myslim si že na niekoľko rokov v pohode stači aj zakladna zrkadlovka napr. Canon 450D či Nikon D3000. O telo až tak nejde, dôležitejšia je kvalita objektivu. Ak nebude stačiť, dokupi sa kvalitnejšie sklo. Pokym sa z nej naučiš vyťažiť maximum, uplynie veľa času. Navyše, ak by "za chviľku" nestačila zrkadlovka, čo potom taky kompakt? Ten by stačil? Asi ťažko...
na tele viac menej nezalezi v tej kategorii cenovej... ide fakt skor o to sklo co je na tom... telo a snimac v nom ti ovplyvnia akurat tak citlivost ISO - novsie modely samozrejme zvladaju lepsie - takze ak nejdes fotit vzdy za sera a tmy, pokial nepotrebujes ultrarychlu uzavierku, seriove snimanie 7 a viac snimkov za sekundu, tak ti bude bohate stacit aj starsie telo.... ja by som samozrejme bol skor za znacku Nikon, ale kedze si baba, tak ti do ruky skor sadne canon - aspon to tak zvykne byt...
-
Tomasko
Guru wannabe
Maki: preco jej sadne canon?
ja som drzal obe znacky a nevidel som tam nejake rozdiely velike,
ale som za nikon
ale som za nikon
lebo zena zvykne mat male ruky a canon ma maly grip, na ktory napriklad ja nevpracem vsetky prsty - detto pri nikone D3000 a D5000, ale ak chce 550D, tak to je rovnaka cenova kategoria ako D90 a ten napriklad je masivnejsi... kamoska sice ma D90 a hovori ze canony vyzeraju ako hracky, ale to je len svetla vynimka 
-
eldorado08
Tak rozmýšľam medzi modelmi Panasonic Lumix DMC-FS7 a DMC-FX40. Oplatí sa priplatiť na FX40 alebo stačí FS7? Využitie bežné fotenie (rodina, priatelia, príroda a tak). Aký máte názor?
-
Ryan Giggs
VIP
Podľa mňa stači FS7. S FX40 sice skusenosť nemam, ale čo tak pozeram recenzie, tak nie je priliš chvaleny a FS7 vychadza lepšie.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
550 ma 18mpx, tam ti uz treba kvalitne objektivy. kup radsej 500 alebo nieco z bazaru. o nikonoch 3000 a 5000 by som kvoli ich obmedzeniu nerozmyslal.veronique napísal:Ahojte,
po prečítaní tohto fóra som už bola rozhodnutá pre Canon eos 550D, no keďže to má byť môj darček k narodeninám, mamine sa moc cena nepozdávalaa tak som začala váhať, či sa mi vôbec oplatí kupovať zrkadlovku alebo si vystačím s obyčajným kompaktom.
Momentálne sa teda rozhodujem medzi canonom 450D, 500D, 550D a medzi nejakou kompaktnou náhradou, ktorá by aspoň ušetrila peniaze. Poradí mi niekto s mojou dilemou?![]()
Chcela by som si kúpiť foťák.Teraz majú v akcii-KODAK EASYSHARE C180.Aký názor máte na neho,myslíte,že bude robiť dobré fotky?
-
hojko
Site Admin
Kamarat ma poprosil o nejaku zrkadlovku v cene okolo 500 eur, pripadne 550 eur. Najde sa nieco???
-
chlapec10
Addict
Asi by som pockal, na novy Nikon D3100 co ma vyjst o cca 2,3 tyzdne
vie niekto ako je to s canon 7D a vodeodolnostou? voda, dazd, blato? dakujem, nikde to neviem najst, lebo uvadzaju zvysenu odolnost, ale nepisu ohladom coho - pricom na taky nikon D300s napisu aj odolny proti prachu a odolny proti stekajucej vode. vie mi ohladom tohoto niekto poradit?
-
chlapec10
Addict
este som to pozeral, tu mas odpoved 
http://canonfieldreviews.com/7d-1-weather-sealing/
ALE ako som uz povedal, cele tesnenie ti je nanic, ak nemac aj rovnako odolny objektiv
http://canonfieldreviews.com/7d-1-weather-sealing/
ALE ako som uz povedal, cele tesnenie ti je nanic, ak nemac aj rovnako odolny objektiv