Internet a win server 2003
Internet a win server 2003
Zdravim mam naisatlovany win server 2003 Enterprise, mam na nom dns, dhcp a active directory. Server je nadstaveny sam sebe klientom dns. Mam tam dve sietovky jedna Internet sluzi na pripojenie netu od t-comu druha je pripojena na switch ktory dalej siri siet. Chcem tam pripojit na server cca 60 kompov ale problem je v tom ze ked pripojim switch tak mi nejde net ani na serveri ani na klientoch ked odpojim switch net ide na server resp ak je zapnuta sietovka pre klienty tak ne nejde ak ju vypnem ide.
Nadstavenie na serveri je.
Nastavenie pre siet:
DNS: 192.168.10.2
IP servera: 192.168.10.2
Defaul Gateway: 192.168.10.2
Maska: 255.255.255.0
Nastavenie priojenia(Router cisco):
IP:10.12.80.100
Default gateway: 10.12.80.1
Ako mam nastavit aby mi siel net na klientoch aj na serveri.
Pripojit sa na server cez klientov ide bez problemov aj IP mi nastavi a vsetko potrebne.
Dakujem za radu.
//autoeditácia príspevku (13 Júl 2010, 15:50)
To mi fakt nikto nevie poradit?
Nadstavenie na serveri je.
Nastavenie pre siet:
DNS: 192.168.10.2
IP servera: 192.168.10.2
Maska: 255.255.255.0
Nastavenie priojenia(Router cisco):
IP:10.12.80.100
Default gateway: 10.12.80.1
Ako mam nastavit aby mi siel net na klientoch aj na serveri.
Pripojit sa na server cez klientov ide bez problemov aj IP mi nastavi a vsetko potrebne.
Dakujem za radu.
//autoeditácia príspevku (13 Júl 2010, 15:50)
To mi fakt nikto nevie poradit?
-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Internet a win server 2003
Akú máš IP aresy na sieťovkách ?
Neviem ci si si precital vsetko co som pisal je to tam napisane nadstavenie siete je to co mam na sietovke ktora ma byt pre siet a nastavenie pripojenia je zase druha sietovkaRomanB napísal:Akú máš IP aresy na sieťovkách ?
-
RomanB
Medium Professional
oh jasne .... sory
A máš nastavené nejaké premostenie ?
A máš nastavené nejaké premostenie ?
no nemam praveze a ked som skusal davat smerovanie tak mi neslo vobec nic ani pridelovanie adries ani sa nedalo pripojit na net.
-
RomanB
Medium Professional
Treba tam nastavit , zdielanie internetu prostredictvom , toho interfacu , ktory je zapojeny na gateway / router ..
Neviem akej znacky mas server ,ale podobna vec by sa mala dat nastavit na ovladacoch , prinajmensom by tam mala byt nejaka podpora od danej firmy IBM / DELL / HP ...
Neviem akej znacky mas server ,ale podobna vec by sa mala dat nastavit na ovladacoch , prinajmensom by tam mala byt nejaka podpora od danej firmy IBM / DELL / HP ...
Server to nie je ziadny je to skladacka, a ked som dal zdielat pripojenie tak som rozchodil na serveri net ale ak pripojim na server nejakeho klienta tak mi na nom stale nejde net.RomanB napísal:Treba tam nastavit , zdielanie internetu prostredictvom , toho interfacu , ktory je zapojeny na gateway / router ..
-
RomanB
Medium Professional
Bránu máš na hostoch dobre nastavenú ? Alebo skús KeriWinRoute , taka utilitka na zdielanie , nebude to uple profesionalne riešenie , ale budiš ....
No myslim si ze branu mam dobre nastavenu ale isty som si neni skusim tu utilitkuRomanB napísal:Bránu máš na hostoch dobre nastavenú ? Alebo skús KeriWinRoute , taka utilitka na zdielanie , nebude to uple profesionalne riešenie , ale budiš ....
//autoeditácia príspevku (15 Júl 2010, 11:30)
Jaj no som z toho .... skusal som aj kerio winrouter vsetko som nastavil a stale nic na serveri net ide ale na pocitacoch pripojenych na server nejde
-
RomanB
Medium Professional
Tak pridaj dalšiu rolu a to smerovač a nastav staticku routu medzi tými dvoma interfacmi ...
No vyskusam uz som to raz robil ale tiez mi to neslo dufam ze mi to uz pojde lebo ani sam neviem uz co by som mal skusit.RomanB napísal:Tak pridaj dalšiu rolu a to smerovač a nastav staticku routu medzi tými dvoma interfacmi ...
skus nakreslit aspon jednoduchy obrazok ako ta siet vypada lebo s toho popisu to akosi nechapem 
Takto nejako to mam zapojene server je len obycajna skladackaalafangla napísal:skus nakreslit aspon jednoduchy obrazok ako ta siet vypada lebo s toho popisu to akosi nechapem
//obrázky do prílohy
//autoeditácia príspevku (16 Júl 2010, 10:31)
Mozete lock problem vyrieseny vymenou servera pretoze asi bolo nieco so sietovkami po vymene mi ide okamzite net aj na klientoch
i tak toto sa mi zda nejake cudnecommand napísal: IP servera: 192.168.10.2
aky zmysel ma takato default gateway
ked nema iny zaznam v smerovacej tabulke tak to posle sam sebe? cize paket zacykli?
alebo sa mylim?
-
RomanB
Medium Professional
Kazdopadne , to malo byt asi tak , ze z routra / gateway to malo ist do switchu a malo to byt v tom istom subnete ako hostovia a server.
A co ja viem "domain" politikami riadit pristup na internet pripadne pustit nejaky proxy servis na servri ...
A co ja viem "domain" politikami riadit pristup na internet pripadne pustit nejaky proxy servis na servri ...
Nie ma to ist z routra do servera a odtial do switchu a potom do jednotlivych miestnosti s PC.RomanB napísal:Kazdopadne , to malo byt asi tak , ze z routra / gateway to malo ist do switchu a malo to byt v tom istom subnete ako hostovia a server.
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2010, 13:30)
Inak mam jedno zaujimave zistenie mam tu 4 rozne pocitace ktore mozem pouzit ako server ale iba na jednom mi ide nastavit aby siel internet aj na klientoch a pritom mam uplne rovnake nastavenia. Ako je to mozne???