konkrétne canon ef 85mm f 1.8 usm. Najprv som chcel EF 50 f/1,4 USM ale rozhodol som sa pre 85-ku - na portrétiky to bude lepšiechlapec10 napísal: ktoru 85
Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
urcite nie. minimalne pol hodina, aby to malo nejaky vplyvJeremy napísal:cchcem sa spytat neprehrieva alebo nekazi sa cip ked dam na D40 aspon 5-10minut uzavierku?
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Frankfurt. Ospravedlnujem sa za tie pruhy s elektrickym vedenim ale musel som zretusovat celu fotku a miestami pixel za pixelom.
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2010, 22:20)
este na porovnanie original
//autoeditácia príspevku (04 Aug 2010, 22:20)
este na porovnanie original
ja rozmyslam nad touto spustou, kedze ma aj moznost, ze bude sama fotit v urcitych intervaloch http://www.phottix.com/wired-remotes/ph ... tr-90.html
zelovoc: pekna fotka, tie kable moc nevadia, skor tie skvrny co ti tam v strede vznikli
zelovoc: pekna fotka, tie kable moc nevadia, skor tie skvrny co ti tam v strede vznikli
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ej veru, pravdu mas, som myslel ze to su skvrny na monitore alebo som moc unaveny. tak este raz a naposledyToy M@ch!n3 napísal:ja rozmyslam nad touto spustou, kedze ma aj moznost, ze bude sama fotit v urcitych intervaloch http://www.phottix.com/wired-remotes/ph ... tr-90.html
pekne fotoze
toto ma rozosmialo na Phottix stranke pri baterkach(li-ion):
In order to reach the battery’s maximum efficiency, follow the following instructions before its first usage:
* Insert the battery inside the charger
* Charge the battery in full
* Use the battery until it fully discharges
* Repeat the charging and discharging cycle for 3 – 5 times.
Ako mam vybit bateriu do fotaku skor, nez ju zacnem pouzivat? neviem o tom, ze by mal canon nabijacku, kde vybije baterie.. :p
toto ma rozosmialo na Phottix stranke pri baterkach(li-ion):
In order to reach the battery’s maximum efficiency, follow the following instructions before its first usage:
* Insert the battery inside the charger
* Use the battery until it fully discharges
* Repeat the charging and discharging cycle for 3 – 5 times.
Ako mam vybit bateriu do fotaku skor, nez ju zacnem pouzivat? neviem o tom, ze by mal canon nabijacku, kde vybije baterie.. :p
-
jamesiq
Medium Star
no musis cakat kym sa sama vybije 
i-cube: vsak je to dobre napisane nie? vlozis, nabijes, vybijes vo fotaku a opakujes. asi myslia, ze ju prvych 3-5krat mas nachat vybit uplne a potom uz mozes nabijat, aj ak neni uplne vybita. to "before first usage" tam asi byt nemalo, dost to zavadza 
ta druha je podla mna dokonala 
-
jamesiq
Medium Star
paci sa mi ta obloha na poslednom obrazku 
fotite niekto aj produktovu (katalogovu) fotografiu? chystam improvizovany atelierik resp. fotokutik tak by som bol rad za rady, coho sa vyvarovat, na co si dat pozor a podobne. Fotostan (ci ako sa to nazvya) mi netreba, az tak profesionalne to robit neplanujem.. dik
fotostan je snad zaklad pri tom co chces robit, zalezi ale od toho co za svetla pouzivas, alebo planujes pouzivat, lebo da sa to riesit aj difusermi roznymi, ked nechces tan.
i-cube: pekna minimalisticka krajinka, ale nabuduce na sirku a komponovat na tretiny.... vyzera to lepsie
diky. ako kedy.. chcel som mat vsetky tie vrtule na pozadi a zmestil som ich tam len takto :p
-
jamesiq
Medium Star
Co hovorite na stativ hama star 61? Samozrejme je to lacna sranda ale pred kupou sa spytam racej na nazory 
ja mam tento typ stativu ale nie som si isty ci prave 153cm vysoky. No to je jedno pokial ti na vysku bude vyhovovat. Moj nazor na neho je taky ze rychlo sa stane .. nazvem to ze sa casom rychlo zvysi jeho voli v jednotlivych bodoch ohybu, ale ako pomocnik pri foteni sa uz ovedcil a urcite je to lepsie ako ziadny stativ. Pomer cena vykon je presne tak ako by si ocakaval, takze pokial nebudes fotit vo veternej smrsti tak myslim ze je postacujuci.
A v mojom pripade je trosku obtiazne vyrovnanie horizontu kedze miesto kam sa upina dosticka s fotakom sa nedokaze ohnut do 90stupnov ale iba do skoro 90 stupnov
. Ale ked pouzivam stativ tak mam vacsinou kopec casu aby som si ho spravne nastavil.
Mozno by stacilo 2x prebehnut distancne stlpiky smirglom a bol by pokoj.
A v mojom pripade je trosku obtiazne vyrovnanie horizontu kedze miesto kam sa upina dosticka s fotakom sa nedokaze ohnut do 90stupnov ale iba do skoro 90 stupnov
Mozno by stacilo 2x prebehnut distancne stlpiky smirglom a bol by pokoj.
-
jamesiq
Medium Star
Mam plane ho kupit koli nocnym fotkam aby som nebol obmedzovany murikmy a inymi objektami kde sa da polozit fotak
Pojdem sa nanho pozret do obchodu ako na tom je.. snad ho budu mat dakde