volvo v40 rady pri kupe

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

volvo v40 rady pri kupe

Príspevok od používateľa Hotwire »

za nejaky cas sa budem obzerat po nejakom aute a velmi mi padlo do oka V40, vie mi niekto kto sa do toho vyzna tak strucne popisat, ze ci sa oplati kupit, ci je spolahlive, bezpecne, ako sa sprava na ceste atd?
naftu urcite nechcem, skor uvazujem nad top verziou T4. priklad : http://www.autovia.sk/autobazar/volvo-v ... -5d-563770 je ta cena adekvatna? a takisto poradte ze na co si dat pozor pri kupe V40, ze co sa tam zvykne najviac kazit ze co by som mal skontrolovat apod. diky moc cakam na rady :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: volvo v40 rady pri kupe

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

hmm ... mne to pride moc, hoci T4, ale moc - osobne by som kludne bral nejaky starsi rocnik s podobnym najazdom a smerovky si za biele, ako mal FL vymenil sam :-D :-D

nieje to ani nejaka super premiovka, ani rarita, ani uplne najnadupanejsi kombajn na svete, ani nicim nevycnieva z radu, ale je to velmi solidne, pohodlne a rychle auto :-) T4 som nejel, ale 1,8i isla moc pekne :-)

auto je co sa vsetkeho okrem prevodovky od renaulta tyka spolahlive ... strykovi na tom sice odisiel na kompletku motor po 80tkm - ale to bola podla servisu vyrobna vada - o inom takom pripade som nepocul - konec koncov ta 1,8 bol motor od mitsubishi ((S a V40 je vlastne prestavane mitsu Carisma )) a na tie som tiez nikdy nepocul zleho slova :-)

davaj si pozor hlavne na tu prevodovku - ak nepojde spatecka radit hladko a presne, pripadne ju tam zaradis az na 3. krat, tak sa na to vykasli - bez repasu sa to potom neda ((ja som mal raz dobru chvilku a na tej prevodovke som spatecku nasiel az na cca. 15ty krat :-D :-D ))

o inych chorobnych vadach neviem :-)
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

ešte by som doplnil, že pri väčšom nábehu (nad 200t) sa môže objaviť vôľa v prednej náprave, čo sa prejavuje poplavovaním auta, pri naloženom kufry až veľmi nepríjemne.
čo sa prevodovky týka, pokiaľ idú len ťažko radiť rýchlosti, nemusí to byť vážny problém, stačí vymeniť olej

neviem ako je na tom so spoľahlivosťou T4, my máme 1.8 najazdené 220t. z toho 50t. my a okrem vypadnutého kábla od alternátora a tým spojenou výmenou baterky žiadny problém. (výmena tlmičov, brzd. kotúčov a lambda sondy v rámci opotrebovania). Podvozok je mäkší ale veľmi komfortný, akurát v zákrutách sa pri vyššej rýchlosti nepríjemne nakláňa, ale stopu drží dobre ...

bezpočnosť som zatiaľ overovať nemusel, ale tak je to volvo, tam pochybnosti nemám :wink:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dakujem za rady, sorry ze pisem tak neskoro ale som vo FR a nemam tu moc kde ist na internet. to o tej spojitosti s carismou som ani nevedel, dik za objasnenie nord....a k tej prevodovke: cize to je taka nejaka rozhegana ako byva vacsinou u talianskych vozov? lebo ja mam radsej presnejsie, aj keby to malo ist stuha ale hlavne nech nemusim tapat kam to mam vlastne hodit....takze ak mozte poradte voz podobnej kategorie, do cca 10000 eur. dik
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no co mal stryko, tak dopredne stupne isli na pohodu a presne, ale spiatocka trafit nesla ani za toho boha - proste tam nechcel ziadno zapadnut stupen :-) ... ked 5 krat za sebou zaradis spiatocku a vzdy tam padne bez nejakeho problemu tak je to v pohode, ak to raz netrafis, tak taky kus neber - v servise je to drahe (ani mu nepovedali co to nakoniec bolo) a garaznici sa do toho pustat nechceli :-) tyka sa to myslim ale iba motoru 1,8i
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

T4 ma inu prevodovku?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja myslim ze hej :-) T4 mala snad uz 6q ... 1,8i mala iba 5q :-) ... ale nikde som nenasiel ziadnu rozumnu informaciu o modele pouzitej prevodovky a nechce sa mi to moc hladat :-D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kazdopadne uvazujem aj nad roznymi inymi autami...ked budem doma napisem ti SS nech poradis viac :P teda ak ti to nebude vadit
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

klíďo mozes ;-) snad budem mat na to lepsiu naladu ... teraz sa mi nechce nic hladat, ani radit, ani pisat ani nic :-D :-D :-D
Napísať odpoveď