Pohoda festival vs. Duchonka

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Adlers
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Re: Pohoda festival vs. Duchonka

Príspevok od používateľa Adlers »

pryja napísal:Duchonka je jadna z najspinavejsich zump na Slovensku. Vzdy ked odoberaju vzorky, najdu tam vsetko mozne aj nemozne. Pravidelne davaju vyskumy v novinach a vacsinou je na prvych prieckach. Ono voda na pohlad az tak spinavo nevyzera, akurat sme tam minuly tyzden boli a spravili par fotiek, ale ide o to, ake zvieratka v nej plavaju. A okolo nadrze su tabule, ze voda je znecistena, kupanie len na vlastne nebezpecie. Bohuzial, je to tak. Ako decka sme tam travili kazde leto vo vode od rana do vecera. Boli casy, ked sa nadrz pravidelne kazdy rok vypustala a cistila, teraz sa len pise v novinach stale dokola, ze sa planuje vycistit a furt nic.
Ale zase v noci to tam naozaj zije a poznam par chalanov z Moravy, ktori sa tam vracaju kazdy rok aj 2 krat a hovoria, ze take nieco ako nocna Duchonka nema konkurenciu siroko-daleko. Je tam poschovavanych niekolko stoviek chat v celej oblasti a cez prazdniny je problem na poslednu chvilu zohnat par volnych miest. Na Hradzi vraj maju na chlaste kazde leto milionove obraty, tam sa toho nenormalne popije.
takze jedno velke minus = voda
a jedno velke plus = nocny zivot
Jj, myslim, ze si to vystihol velmi dobre tymto co si napisal. Samozrejme, voda je zla. Na druhej strane neviem o niekom kto by mal problemy. Chodim tam dost casto a v pohode. A to som sa tam kupal aj pred dvomi rokmi ked bolo strasne suche leto(teda neodplavilo tie necistoty).

Pravda je ta, ze obec Prasice je jedno vychcane hnusne miesto na zemi kde sa zisli snad najvacsi "biznismeni" z celeho vesmiru typu - platte co sa da(autokemp), my uz vieme co s tymi peniazmi spravime(samozrejme do naseho vrecka, resp. na podporu cestnych komunikacii v obci v tom lepsom pripade). Pozrite sa na stranky napr. Zemplinskej Siravy, Zelenej vody alebo Nitrianskeho Rudna. Nielenze maju celkom schopnu propagaciu na nete(celkom vkusne stranky), ale aj nieco do tychto priehrad a okolia investuju. A to su porovnatelne miesta s Duchonkou, ktore vznikli este za byvalej ery(boli, a mozno su to, legendy). Najhorsie je ale na tom suverenne Duchonka, staci sa pozriet na tu trapnu stranku autokempu: http://www.duchonka-autocamping.sk/. Samozrejme ta web stranka aj odzrkadluje ako to tam vyzera...okrem tych fotiek snad z 80.-tych rokov.

Do najblizsej buducnosti sa to tam asi ani nezmeni, pokial v Prasiciach nebudu na svojich miestach ludia aky tam maju byt. Teda ak nieco chcem musim preto aj nieco urobit. Uz nemame komunizmus. (toto je odkaz aj pre predstavitelov tej obce)...nie urobit socialne zariadenia na velkej plazy a v kempe za peniaze z europskych fondov a napojit nacierno elektricku energiu. To je snad sen...a svedci snad o vsetkom.

Urcite by tam pomohlo kupalisko o ktorom som nieco pocul, ze je v plane...nuz ale...pri takomto sposobe asi tazko. :)

Duchonka bola, je a bude legenda. Rekreanti(uz ich bohuzial nie je tolko ako v 80.-tych rokoch ked Duchonka bola na vrchole) a nocny zivot najma cez leto Duchonku budu vzdy drzat nad vodou. Na jesen a jar prechadzky v okoli ked tam byva kvantum ludi svedci o tom, ze Duchonka si svoj standard drzi. Jedine s cim ma problem je snaha par jednotlivcov o zbohatnutie za kazdu cenu. Bohuzial. Ale to samorejme je problem celoslovensky. A tu niekde treba zacat, aby Duchonka chytila druhy dych a nieco sa na nej zlepsilo.

Hawk.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

To pocasie vyzera riadne nabidzu na vikend na duchonku, chystate sa tam aj tak?
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Este , ze som si vstupenku nekupil popredu. Planoval som kupit na mieste , no koli pocasiu tam nepojdem ..
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

kukiak: ano ja sa chystám aj tak
Napísať odpoveď