Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Ala871
Novice
Novice

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa Ala871 »

no tak to som zvedava.ved uvidime ale snad je to tak ako si pisal
dino7
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dino7 »

Prave zacinam s autoskolou a chcel by som od vas vedietako sa najlepsie pohnut z krizovatky aby ostatny vodici zamnou neboli nervozny.
Nakolko ja sa pohybujem tak ze pomaly pustam spojku a zaroven pridavam plyn a niekedy mi pritom zdochne auto. Ak sa pohybujem z parkoviska tak problem neni lebo tam idem pomaly. Hlavne mi ide oto ak prichadzam z vedlajsej cesty do krizovatky ktora je frekventovana ako nato aby mi nezdochlo auto a aby som sa aj pohol vtedy ked mam, lebo niekedy mi povie aj instruktor ze mozme prejst a ak mi vtedy zdochne auto tak sa mi to nepaci.
Chcel by som vediet ako sa pohnut ci iba so spojkou bez plynu alebo ako by to bolo najidealnejsie, nejde tu o setrenie spojky ale ide mi aj oto aby mi nezdochlo auto pri policajtovi na skuske.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Chce to len cvik...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

boha, len nie spojkou bez plynu....

proste to rob tak ako doteraz, len zacni ako prvu pustat spojku mierne rychlejsie a viac pridavaj plynu... to je vsetko...
dino7
Novice
Novice

ale ako to urobit, este pridavam ze sa jedna o auto s benzinon
mam mu pridat najprv s plynom otacky priblizne 1300 alebo ako?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

v skratke: pridaj motoru na 1500-2000ot, zacni pustat spojku, a ked ti vplyvom zaberania spojkovych lamiel zacnu otacky klesat, pridaj mu, aby si sa opat drzal v tych 1500-2000... to rob az do uplneho pustenia spojky...
dino7
Novice
Novice

ok dakujem vo stvrtok ked si pojdem zajazditdam vediet ako to dopadlo
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Take ti tam nevysvetlili?
Ja som tiez v autoskole mal s tymto mensi problem kedze to bol benzin a predtym som jazdil akurat na nejakych dizlovych agregatoch... Ale po case na to prides a uz to nebude absolutne ziaden problem :)
dino7
Novice
Novice

Tak mna sa hned na prvej jazde instruktor spytal ci uz som niekedy chodil, povedal som ze ano. No lenze ja som nikdy nechodil po meste a s rozbehom z krizovatky tam je problem. Ja som skusal chodit po menej frekventovanych cestach a tam to bolo ok, lenze mesto kde su krizovatky a semafory tak to je uplne nieco ine ako len chodit po rovnej ceste, lebo takto ist vie kazdy, a ja hlavne nechcem zmätkovat v krizovatkach tak preto sa pytam.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v klude pustaj spojku a pridavaj plyn, ked ti to skape, nevadi, nastartujes a rozbehnes sa znova, nikto ti hlavu neutrhne

autoskola je na to, aby si sa to naucil, do skusok to zvladnes ;-)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Už mi skapalo aj dávnejšie na križovatke a potom som vystrelil za piskotu gúm ako raketa :D.No jo vyplašený som bol.Ale teraz by som si nerobil ťažkú hlavu keby mi skapalo.Keď som jazdil na Passate 2.0TDi s pustenou klímou na plno a plne naložené auto 5 ludí tak mi to skapalo na strede križovatky a to už pár tisíc odjazdené mám (i keď ten passat bola moja prvá jazda na diesli).Nikoho to netrápilo a to som tam stál asi 10 sekúnd (blbý systém štukajúceho klúča).
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nicoo sa neboj to ti pride. Ono na parkovisku som sa aj ja pomaly rozbiehal, proste musis si nato zyvknut a najst ten moment kedy uz ide do zaberu. Chce to len cvik

A ja jaksom isiel prvu jazdu z cviciska, mi to skapalo, a som sa aj cudoval, ze ani netrubili nic, zatial som sa nestretol s nejakymi nedockavcami. Jedine dnes na jazde. A to ani nebolo mojou vidou, v takej uzkej ulicke, Idem si pomali za kamionom, ktory asi nieco hladal, este taka zatacky, no potom zacal odbacat samozrejme pomaly, nejaky vzadu to uz nevydrzal a zacal vytrubovat, no ale co.

Nic sa neboj to sa postupne naucis

//Jj je to tak, ale vias najdu sa vselijaky blazni :-D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pascal: no tak trubit alebo blikat na autoskolu moze len uboziak :) Horsie by bolo keby ti to zdochlo uz na tvojom aute a v spicke na nejakej vacsej krizovatke, to by si si uz asi vysluzil nejaky privlastok od ludi za tebou :) Ale zas pri zdochnuti trubenie nepomoze, skor uskodi.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ale, to sa stava... stane sa aj mne, co denne jazdim do roboty... Netreba z toho robit vedu, v autoskole sa to tak dajak ocakava, kazdy vie, ze pojdes pomaly, ze budes brzdit pol kilometra pred krizovatkou atd... Rozbiehat sa naucis, treba pridat viac plynu, rychlost pustania spojky zatial neprehanaj, postupne ziskas cit na auto, kde to zabera a budes vediet pripadne aj zachranit situaciu (pridat plyn, nechat spojku chvilu v zabere) ked bude citit ze to nejde tak ako ma.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mám takú otázku: čo sa môže stať, ak človek, ktorý odjazdil už vyše polovicu svojich jázd a má len vyše týždňa pred skúškami a má zatiaľ zaplatenú iba zálohu 50 Eur, sa rozhodne ukončiť kurz z vážnych, osobných dôvodov a sporov s inštruktorom (hlavným, majiteľom autoškoly), s ktorým nie je spokojný a nedá sa s ním dohodnúť na žiadnej alternatíve, je zlý a má odmietavý postoj k výučbe na hodinách, a ak navyše hrozí, že dotyčnú osobu ani nepripustí na skúšky.
Jednoducho, že dodatočnú hlavnú cenu kurzu nedoplatí a odíde preč.
dino7
Novice
Novice

Dik chlapci podarilo sa to a auto nezdochlo ani raz pocas dvoch hodin. Instruktor s ktorym som mam jazdu a pri rozbehovani sme stali na krizovatke a jednemu zdochlo auto boli dve predomnou tak povedal ze sa moze stat aj ludom ktory maju toho vela nachodeneho, ze aj jemu sa stane. Takze som uz v poho. Este raz dik.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

hughito napísal:Mám takú otázku: čo sa môže stať, ak človek, ktorý odjazdil už vyše polovicu svojich jázd a má len vyše týždňa pred skúškami a má zatiaľ zaplatenú iba zálohu 50 Eur, sa rozhodne ukončiť kurz z vážnych, osobných dôvodov a sporov s inštruktorom (hlavným, majiteľom autoškoly), s ktorým nie je spokojný a nedá sa s ním dohodnúť na žiadnej alternatíve, je zlý a má odmietavý postoj k výučbe na hodinách, a ak navyše hrozí, že dotyčnú osobu ani nepripustí na skúšky.
No myslím, že to môže potiahnuť až na súd, ale nemyslím si, že by to urobil pre nejakých zvyšných 300€.

Majiteľ autoškoly, do ktorej som chodil, nám hovoril, že mal takého žiaka, ktorý mu nezaplatil doteraz za celý kurz, lebo sa vyhováral na svoju zlú sociálnu situáciu a sľúbil mu, že všetko splatí, hneď keď bude mať peniaze. Takže doteraz spokojne chodí s vodičákom, aj keď majiteľovi autoškoly nedoplatil celý kurz. Ale jemu sa nechcelo ťahať po súdoch za nejakých pár tisíc Sk, tak to nechal tak.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

tak uz aj ja nejake 3 mesiace pracujem na vodicaku o tyzden 18 , o 2 tyzdne skusky .. uvidime :) ovladat auto je lahke no ovladat ho a ist predpisovo a nic nepokazit je este niekedy problem ale clovek sa uci :) tak snad sa zadari na prvy krat
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

hughito napísal:Mám takú otázku: čo sa môže stať, ak človek, ktorý odjazdil už vyše polovicu svojich jázd a má len vyše týždňa pred skúškami a má zatiaľ zaplatenú iba zálohu 50 Eur, sa rozhodne ukončiť kurz z vážnych, osobných dôvodov a sporov s inštruktorom (hlavným, majiteľom autoškoly), s ktorým nie je spokojný a nedá sa s ním dohodnúť na žiadnej alternatíve, je zlý a má odmietavý postoj k výučbe na hodinách, a ak navyše hrozí, že dotyčnú osobu ani nepripustí na skúšky.
ked sme dávali prihlášku do autoškoly, tak tam bola podmienka, že nemôžme mať začatý kurz v inej autoškole... možno to tak neplatí všade a len oni sa tak "poisťujú" ale dosť výrazne to zdôraznil ked sme prechádzali tie body...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Záleží na prístupe autoškoly. Osobne u mňa keď som chodil tak len skontrolovali vždy dochádzku aby sa nepovedalo a peniaze pýtali až pred skúškami, čo daktorí natiahli aj na 6 mesačný kurz, takže ak tam prestaneš chodiť nemyslím, že sa niečo bude diať. Tiež pravda, že som nepodpisoval žiadnu zmluvu s autoškolou takže na to si treba dávať pozoer, či máš zmluvu a čo je v nej.

Doplním o dnešný zážitok.
Volkswagen Eos 2.0 TDI cabrio. Sedí v ňom blondýnka s veľkými okuliarmi, ktorá vychádza na hlavnú cestu. Urputne predbehne vozidlo, ktoré ide v pravom pruhu a ženie si to dopredu, smiech prichádza vtedy keď sa má z odbočovacieho pruhu zaradiť do hlavného pruhu, totiž ubrzdí na 0km/h a cca 15-20 sekund nič nejde a ona tam čaká jak na bože zmilovanie. Skrátka najhoršie čo môže byť, keď niekto spanikári. Milion ľudí urobí chybu na ceste a nepoznám asi vodiča, ktorý by žiadnu neurobil a často vám iný vodič zachráni krk alebo plechi, to že si na vás zanadáva brať s nadhľadom ale nenávidím, keď sa dakto v aute predvádza, lebo to je maximálny debilizmus a či sedí za volantom žena alebo muž je to jedno.
Napísať odpoveď