Adobe Premiere PRO CS5 - ukladanie .avi

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
gm4n
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Adobe Premiere PRO CS5 - ukladanie .avi

Príspevok od používateľa gm4n »

Zdravim. Do teraz som exportoval videa vo formate .mp4 ale ten format ma nejake nedostatky ako take ciary na hranach atd. Ale ked si chcem ulozit video v avi tak ma namiesto 500mb (ako mp4) aj 4gb. Potreboval by som nejaku radu ako nastavit kvalitu aby to original takmer vobec nezmenilo ako to je napr. u DVDripoch atd kde aj 2hod ma 1,4gb (mojich 32min malo 4,6gb :) ). Dakujem za pomoc
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Adobe Premiere PRO CS5 - ukladanie .avi

Príspevok od používateľa uplink »

Avi je len kontajner. Formát súboru určuje jeho kódek. Osobne odporúčam kontajner mkv a kódek .h264, avšak na také to bežné domáce žuvanie Ti postačí kontajner .avi a kódek vrelo odporúčam xvid na maximálnych nastaveniach. Kvalita je 99.99% od uncompressed a veľkosť je zanedbateľná, používaj single passový, je síce väčší, ale menej zaťažuje systém na enkódovanie a nerobí problémy.

Kódek stiahneš tu:

http://www.xvidmovies.com/codec/

na enkódovanie vrelo odporúčam Virtual Dub, asi najlepší soft na crosskonvertovanie videí:

http://www.virtualdub.org/

ak sa cítiš byť pro, tak bež po dačom ako after effects, premiere, combustion, alebo vegas. Alebo kľudne použi Tvoj už existujúci software, ktorý používaš a vieš v ňom robiť.

Avšak osobne odporúčam vyexportovať z daného softu audio stopu ako wav, obraz ako png, tiff, alebo png sekvenciu a tú skompilovať do audio/video súboru vo virtual dube, zložitejší, ale "bulletproof" spôsob. Nie všetky softy podporujú také nastavenia ako virtual dub.

P.S.: Nezabudni nastaviť vo virtual dube fps na 25, alebo 29.XX, podľa toho akú chceš normu videa, či pal, alebo ntsc. Ináč to robí haluze.
gm4n
Medium Star
Medium Star

Re: Adobe Premiere PRO CS5 - ukladanie .avi

Príspevok od používateľa gm4n »

no vsak ukladam to v premiery skusal som aj after effect ale to je uplne to iste nastavovanie pri exportovani a pozeral som tam aj tie kodeky ale ten xvid mi nepridalo. Treba specialne kodek nakopirovat niekde do zlozky s programom?
Napísať odpoveď