MB+CPU+GPU+RAM do 260€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: MB+CPU+GPU+RAM do 260€

Príspevok od používateľa Suffel »

hm.. tak skus pc spustit bez HDD a bez ramok.. proste len doska, cpu, grafika (ale ak mas integrovanu na doske tak skus cez tu).. ze co to spravi..
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

pokiaľ ti doska nezapípa niečo nie je v poriadku...
máš na svojej doske takú LEDku? keď svieti na červeno niečo nie je v pohode, keď na zeleno tak ti to musí ísť
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ktoru dosku tam mas? tu gigabytku?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Vyber z dosky všetko, pamäte, grafiku, odpoj disky, vyber všetky káble ktoré powerujú ledky, alebo reset, či power switch. Vyber CPU, chvíľu počkaj, daj ho naspäť. Zapni len dosku s CPU + zapoj PC speaker, ak nie je onboardový. Ak počuješ beep code, zapoj pomaly pamäte, vgačku, disky a ako posledné kábliky na power sw. reset sw. hdd led. power led atp.

Pri zapojenom PC speakeri a CPU do dosky, pokiaľ PC nezapípa, tak je v péčku buď procák, alebo doska. Niekedy sa stáva že je na CPU statická elektrina, preto ho treba vybrať a dať naspäť. Taktiež je dobré checknúť zdroj. a nezabudni zapojiť 12V vetvu pre CPU, bez toho sa to zvykne nerozbehnúť, trochu blbá chyba, ale stáva sa.

Tá ledka čo spomína Filipito je dosť na nič, funguje len ako indikátor elektriny a funkčnosti niektorých málo obdovov - čiźe toho o doske moc nenapovie, čo je škoda. Niektoré MSi dosky mali tzv. d-bracket, ktorý mal 4 ledky, ktoré indikovali stav a pozíciu úvodného bootu [pre-boot]. Normálne dosky majú "len" beep code, sú tri druhy, záleží od biosu.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tu dosku mam aj ja.. a ako ze sa ti nepodarilo zapojit?.. skus ten postup co ti pisal uplink teda zapojit len dosku s procesorom.. a monitor zapoj na grafiku na doske..

// aha mas pravdu tak potom ja mam troska iny typ.. a ja mam na nej DDR2-ky.. takze o nieco to je ine.. skus nieco popozerat a uvidis co a ako..
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

skusim zajtra neska uz mam dost ... a ta MB nema integrovanu grafiku.... a mne sa nepodarilo zapojit len ten F_Panel kde su tie power, reset switch a led indkatory ... mal som z toho strasny chaos a robil som to podla navodu k MB ...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://download1.gigabyte.ru/manual/mb_ ... -es3_e.pdf - strana 25 checkni zapojenie pc speakeru, bez neho sa ďaleko nedostaneš.
un_know
Medium Star
Medium Star

takze tu su tie kable ktore maju ist do F_Panelu ... len nikde tam nevidim Power Switch a ten Sleep SW tiez nechapem naco je a este ze ako zistim ktory je + a ktory -

//autoeditácia príspevku (06 Aug 2010, 11:49)
dobre F__PANEL sa my podarilo konecne zapojit a funguju vsetky switche aj LEDky ako maju ...

//autoeditácia príspevku (06 Aug 2010, 11:54)
Dobre takze chyba bola len v zlom zapojeni F_PANELA po dobrom zapojeni nabehlo vsetko ako ma monitor BIOS ... dakujem vsetkym ktory sa mi snazili pomoct K+ vsetkym .... :)
Prílohy
kable.jpg
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

To je fajn že Ti to ide. Do budúcna, ground - zem je tam kde je šípka dole, alebo čierny kábel. Šípočka je na tom srandašáku čiernom čo dávaš do dosky :)
un_know
Medium Star
Medium Star

dobre tak mame tu dalsi problem ... nechce mi to bootovat ani z HDD ani z mechaniky ...
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

definuj slovo "nechce" :wink: (dufam ze chapes co od teba chceme)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

v biose mas nastavene aby ti to bootovalo z mechaniky? mas zapojeny novy HDD a chces instalovat windows?
un_know
Medium Star
Medium Star

Loading Operating System . . .
DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

// mam zapojeny stary HDD na ktorom je nainstalovany windows ...
a v BIOSe ked dam v Standard CMOS Features/ IDE HDD Auto-Detection tak mi nenajde nic ... pritom IDE kable mam zapojene a jumper na HDD nastaveny na Single/Master
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

hm vypisuje ti to preto lebo ti ziaden disk nenaslo a teda sa neda ani nabootovat ale nato si uz prisiel asi aj sam.. ako to mas zapojene? mas na tom ide kabli zapojenu aj cd-romku? skus prehodit na HDD jumper do inej polohy ja som mal tiez podobny problem a ked som ho prehodil isiel..
un_know
Medium Star
Medium Star

tak nastavil som jumper na Cable Select Setting a zacalo my bootovat .. ... zatial ide vsetko normalne idem nainstalovat novy windows .. (som ja ale trubka)

//autoeditácia príspevku (06 Aug 2010, 18:20)
je normalne aby malo CPU teplotu 80°C pri beznej cinnosti na PC.. ?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

no tak to nieje normalne ja mam na 435-ke teplotu bez zataze cca 51°C.. a to mam obycajny box chladic.. cez co pozeras teploty? najlepsie je cez bios.. inak je dost mozne ze budes musiet prelepit chladic teda dat ho dole vycistit liehom alebo nieciim podobnym (proste odmastit) a naniest novu teplovodivu pastu najlepsie MX2 - http://www.alza.sk/teplovodiva-pasta-ar ... d65112.htm..
un_know
Medium Star
Medium Star

tak v BIOSe som mal teplotu okolo 50°C a vo windowse som pozeral teploty cez Everest a to som mal zapnutu len operu
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Teplota v BiOSe je irelevantná, vtedy je CPU najmenej vyťažený, temer IDLE. Vo Windowsoch je predsa len aspoň trochu vyťažený. Najlepšie to zistíš ináč tak, že sa dotkneš prstom čo najbližšíe ku základni cooleru, ak tam vydržíš mať prst, tak 80 stupňov určite nemá, v prípade že ho máš dobre upevnený!

Ináč, aký máš cooler na CPU? Dúfam že nie Box. A ako si ho tam upevnil? Resp. akú pastu si použil a vyčistil si alkoholom heatspreader na CPU a base na cooleri?

Btw. Tvoj cpu majú moji klienti, s Cooler Masterom CM212+ majú v idly v horúcej miestnosti [27-30] na CPU okolo 39 stupňov celsia, s Noctuou NH-12 [plus mínus nejaké písmenká] majú 31-33. Takže problém bude niekde inde. Tvoj CPU má TDP len 95W a je robený 45nm tech, čiže má nízke odpadové teplo.

Na Tvoj CPU odporúčam ak nemáš love tak CM 212+ [Hyper?], ak máš o euro naviac, tak AC Freezer Xtreme, a ak máš nejaké to evri navyśe, tak Noctua NH-P12 SE2 sa tuším volá.
un_know
Medium Star
Medium Star

Mam tam obycajny Box chladic pasta nanom uz bola nanesena dalsiu som nedaval. Alkoholom som necistil nic. Prst som tam drzal a cooler je dost chladny, pritom teploty na EVERESTE my stale behali okolo 80°C.
Napísať odpoveď