Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa johny541 »

Prihlasil som sa do autoskoly. Zaloha zaplatena a buduci tyzden zacinam. Drzte palce :) (AS Tandem v KE). Budem jazdit na novej Ibize, takze spokojnost :)
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

cafte,

Ako je to s testami na soferuj.sk ?
Su tam chyby, alebo je to spolahlive?
Spravil niekto nedavno testy a ucil sa len z toho?

dik

matus
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

spravil som v marci a urobil som testy na vodicak.sk a soferuj.sk takze vlastne dokopy 70 :) a kazdu jednu som vedel naspamat, teraz si uz i tak hovno pamatam :D
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nam aj majitel autoskoli povedal ze si mame robit an vodicak.sk ze je to to iste, tie otazky sa aj tak stael opakuju.

ja sa chcem opytat, ze ake kolky to treba v hodnote kolko € tusim 30 ale nwm presne mal som to zapisane v mobile len uz nemama :)

Dik za odpoved. Stacilo to nosit na skusky ale po novom to uz treba ked sa prihlasuje na skusky u policajtov Dik

//Dik vede som zeneco okolo 30 :-D
meffisto
King
King

Kód: Vybrať všetko

Kolky
- Správne poplatky štátu.

Kolok, ktorý je potrebný na záverečnú skúšku pre skupinu B (osobný automobil) je v hodnote 33 €. 

Kolok pre skupinu A (motorka) je v hodnote 16.50 €.

Kolok pre skupiny A+B je v hodnote 49.50 €.

Na opravnú skúšku skupiny B treba kolok v hodnote 8 €.

Na opravnú skúšku skupiny A treba kolok v hodnote 4 €.

Kolok, ktorý budete potrebovať na polícii na vydanie vodičského preukazu je v hodnote 6.50 €.

Kód: Vybrať všetko

Test pozostáva z 27-mich otázok, na ktoré je potrebné odpovedať vybratím jednej správnej odpovede z možností a.) b.) c.). Správne odpovede sa označujú na odpoveďovom hárku krížikom. Na test je časový limit 20 minút. Opisovať, či inak podvádzať sa nielenže nesmie, ale dokonca ani nedá. Preto dobrá rada znie: spoliehať sa na svedomitú prípravu pred testom.

Test obsahuje:

12 otázok zo Zákona o premávke na pozemných komunikáciách – otázky sú zamerané na teoretické predpisy  (každá otázka za 2 body)

3 otázky z Vyhlášky o podmienkach premávky vozidiel na pozemných komunikáciách – otázky sú skôr o technických predpisoch a rozmeroch (každá otázka za 1 bod)

8 otázok z dopravných značiek, pričom otázky sú formulované tak, že nestačí vedieť iba ako sa ktorá značka volá, ale samozrejme aj čo znamená (každá otázka za 2 body)

4 otázky týkajúce sa riešenie dopravných situácií na križovatkách (každá otázka za 3 body)

Plný počet bodov z testu je 55 bodov. Vy na to, aby ste mohli postúpiť do „ďalšieho kola“, ktorým je jazda, potrebujete získať najmenej 50 bodov. Ak sa Vám to náhodou nepodarí, týmto Vaša skúška v daný deň končí. Máte nárok ešte dvakrát na opravnú skúšku, pričom od neúspešnej skúšky musí uplynúť najmenej 7 dní.
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Zdravím, chystám sa robiť vodičský preukaz na moto125 cm3 a tak by ma zaujímalo prakticky všetko :D . Napríklad su vôbec na takýchto motorkách jazdy ak áno aké to je s tým volantom za chrbtom?.Ďalej ako formou teda okrem písomnej sa konajú skúšky ,myslím tým ,že s policajtom na motorke jazdiť nebudem nie? :D
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

videl som motorku kde mas miesto pre seba a instruktora ..co viem z autoskoly, jazdy mas na parkovisku a skusky? ziadny policajt sa neodvazi ist na cesty s tebou :)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

meffisto napísal:cafte,

Ako je to s testami na soferuj.sk ?
Su tam chyby, alebo je to spolahlive?
Spravil niekto nedavno testy a ucil sa len z toho?

dik

matus
Ja som sa ucil LEN zo soferuj.sk Testy su dobre, nie su tam chyby. Testy som zvladol na 55bodov (plny pocet) a robil som ich pred necelym mesiacom. :wink:
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Ja som sa ucil len z testov na www.testynavodicak.sk a vpohode dal som pred policajtom na plny pocet.. :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

kks skusku budem mat az koncom Septembra a uz mam len 4 jazdy, hh to su ich neham radsej az na september. A tiez policajtom to tolko trva kym maju termin
Sweetko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Sweetko »

Ja som si musel práve kvôli tomuto dokúpiť myslím 8 jázd, aby mi to vyšlo presne :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nemusis si nic dokupovat. S jazdami sa da narabat a nie je problem si ich odlozit na dva dni pred skuskou.
Sweetko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Sweetko »

To je síce pravda, ale keď nebude jazdiť mesiac potom si da dve jazdy pred skúškou myslíš, že bude dostatočne pripravený?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

omg, pri 10tej jazde sa nahlasi na policiu tj. mesiac pred skuskami ....za ten mesiac si da zvysnych 5 jazd ako chce a potom rovno skusky
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Pisal, ze mu zostavaju styri jazdy. To myslim ze pred skuskami uplne staci. Soferovanie sa nezabuda. Staci ked si to len trochu precvici a hned do toho zasa vojde. Teda ak beriem do uvahy fakt ze mu to ide a nie je nejaky...:)
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

ja som mal dnes skusky , test na 53 bodov , cvicisko som zvladol no na kolme som si musel 3 krat nadist ako pako inak by som te palice zobral , a jazda celkom ok , az na jednu zabudnutu smerovku ktoru si asi policajt nevsimol :) kazdopadne som velmi rad ze to za sebou mam + jazdy pod dozorom a tie nudne teorie :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dnes na hodine, brali sme nutene zastavenie vozidla :D Instruktor sa pytal, co nam ako vodicovi moze zapricinit nutene (nechcene) zastavenie vozidla :D Niekto povedal, ze prekazka cez celu cestu, dalsi, ze to moze sposobit aj policajt (pri kontrole) a instruktor: "Ale ja som myslel skor nieco nezive." . A zo zadu: "mrtvy policajt?" :D :D Takych kiksov je na hodinach kopu, normalne ja sa tam chodim vysmiat a idem domov :lol:
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

tak u nás zase zabíja inštrunktor....
dôvod prečo si nedať pásy: ak máte potvrdenie od lekára: napr. máte lepru a lepí sa vám mäso na pás... atd. atd. to je jeden z mnoho čo dáva... sa vždy smejem ako blbý, a to ja sa smiavam viac ako ostatní :D:D (takto to možno nepríde vtipné ale... ved vieme)
meffisto
King
King

Takze vodicak na neobmedzenu motorku som spravil tento utorok.
Co mozem povedat, ze som robil na Exnarovej v BA.
Celkovo som bol spokojny...instruktor super a motorka honda hornet 2007 600ka, takze ziadny stary crep.
Co ma dost zaskocilo, ze som cely cas pocas cvicnych jazd jazdil len na cvicisku pre motorky.
V den skusok dosiel policajt :lol: hned ma zmrdal za to, ze nemam na sebe helmu so stitom (mal som na hlave helmu co som pouzival vzdy na cvicnych jazdach).
Hned potom, ze mam ist na cvicisko pre auta (ktore som vtedy z motorky videl prvy krat v zivote) a dajak nezmyselne mi povedal ze mam spravit slalom, osmicky atd. tak som sa najprv musel dobre rozhliadnut co a ako.
Potom ma hned oblial pot, ked zahlasil, ze ideme do premavky :D ... mam sice vodicak na auto a sem-tam jazdim, ale bolo to dost nefer, ked mi este instruktor tvrdil ze do premavky sa nechodi s policajtom.
Fungovalo to tak, ze som siel ja a instruktor na motorke a policajt v aute s tipkami co robili na auto (auto soferoval ziak).
Nastastie vsetko v pohode...podarilo sa mi nestresovat, akurat som jeden usek siel 70 kde bola 50ka :D ale vsetko v pohode a uz sa tesim, ked si vychutnam jazdu na svojej motorke.

Nestazujem sa ze sme sli do premavky, prave naopak - takto by to malo fungovat, lebo co som pocul od kamosov, ze dakedy to je fakt tak ze mas jazdu na cvicisku, kde sa policajt rozprava s instruktorom, da ti odjazdit 2 kolecka, ani ta nevnima a prejdes jazdou.

Na testy som sa ucil zo soferuj.sk (vsetky otazky su tam dobre). Pred testami nam este instruktor povedal, na ktore otazky specialne si mame dat pozor, kde sa najcastejsie robia chyby atd.
Tu autoskolu jednoznacne odporucam.

Co sa tyka kurzu prvej pomoci, tak som tu cital, ze bez napisania testu nedostanes potvrdenie, co ale nebol nas pripad, lebo ten test bola cista formalita a potvrdenia rozdala zdravotnicka este pred pisanim testu.

Motorky v autoskole su upravene a mas pred sebou dve riaditka ... svoje (dalej od seba) a instruktorove (blizsie k sebe na ktorych je len spojka a predna brzda).
Policajt urcite za tebou na motorku nesadne, to si mozes byt isty, ale funguje to ako som napisal...ty s instruktorom na motorke a policajt za vami v aute.

Kto sa chce vyhnut cvicisku, tak staci si najst autoskolu, kde neni cvicisko a nechodi sa ani na ziadne parkovisko (aj take su) a tak sa da vyhnut skuskam na cvicisku.
Ja som na auto robil rovno v premavke a jazdil som prvy a tak som nemusel ani parkovat, len som to odstavil na krajnici ked ma striedal druhy testovany.
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Noo dnes som mal skusky, test OK, parkovisko OK ale jazdu som pokazil...

Isiel som v petrzalke ako je lidl su tam hned take 2 krizovatky za sebou, mal som ist cez obe rovno na prvej sa treba drzat vpravo lebo lavy pruh je odbacaci a na druhej sa treba preradit do laveho lebo pravy je odbacaci (islo predomnou auto nakladne tak som ani ciary na zemy nevidel a vodorovne znacky su spolu na obe krizovatky tak som mal v tom chaos) a uplne som na to zabudol a uvedomil som si to az ked bola plna ciara uz, tak som isiel doprava a ospravdlnil som sa policajtovy ale mal som smolu no :?

Mozno druhy krat to dam uz som sa tesil :?
Napísať odpoveď