Zakaz fajcenia v celej EU ?

Diskusie na politické témy...

Ste sa uplny zakaz fajcenia ?

Ano
197
65%
Nie
87
29%
Neviem / Je mi to jedno
17
6%

Celkom hlasov: 301

Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zakaz fajcenia v celej EU ?

Príspevok od používateľa Grim »

...a teraz nepomôžeš?...teraz by to malo taký istý vplyv aký by to malo po tom čo začnú autá jazdiť na vzduch...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

A zas nie si schopný reagovať na celý príspevok.No to je jedno.No pomôžem ti pochopiť to keďže u vás v 5 ročníku je priemerná inteligencia ešte asi na nízkej úrovni.Zanedbáme všetko okrem fajčiarov a áut.Dajme tomu že dokopy je 700 áut a 300 fajčiarov (tie čísla sú z hlavy aby si neskôr nechytal za slovíčka :) ).Keď prestanem fajčiť teraz vymizne z tohto sveta jedna tisícina pre zdravie nebezpečných plynov.Avšak keď autá začnú jazdiť na vodu tak keď ja ako jednotlivec prestanem fajčiť vymiznú zhruba 3 tisíciny plynov.Chápeš čo tým chcem povedať?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mam pre teba navrh: prestan vymyslat auta na vodu, ale okamzite prestan fajcit a dane, ktore by si zaplatil, posielaj na ucet ministerstva financii

pomozes sebe a vsetkym okolo 2 krat (pasivne fajcenie a dane), vsetci budu spokojni
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Dieg0 napísal:A zas nie si schopný reagovať na celý príspevok.
...schopný som, ale namám záujem...

...dobre Dieg0, máš pravdu, si king keď máš cigu v hube, patrí ti celý svet...fajči daľej, lebo bez cigarety by tvoje sebavedomie asi bolo pod 0°F... :smt006
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Eruner napísal:To, že fajčenie škodí zdraviu, vie každý. Zaujíma ma dôvod, prečo fajčiť. Čo je na tom také skvelé, že X ľudí predsa fajčí? Povie mi niekto?
trosku starsi prispevok, ale budem reagovat...

zodpoviem ti velmi rad, sam som fajciar, fyi, fajcim uz nejakych tych par rokov, cca 20-25 cigariet denne...

z drvivej vacsiny momentov, pri ktorych si zapalim, je dovod jediny - to, ze mam na tu cigaretu chut... nefajciarovi moze tato odpoved prist ako dost nepochopitelna, kedze vacsina nefajciarov poklada dym za nieco, co dusi, skriabe v krku a tak podobne... dovol mi ta ale z tohto omylu vyviest... kazda jedna cigareta (nie kus od kusu, mam na mysli konkretne znacky a ich variacie) ma svoju specificku chut a vonu, ktoru vzdy fajciar po zapaleni rozpozna... dovod na to preco fajcit neexistuje - jedine mozno pre tu chut, ktora ale nefajciarom nie je prijemna... pre mna ako pre fajciara vsak je, a preto fajcim... mozno blby priklad, mozno to tu uz padlo, ale je to podobne, ako s jedlom... niekto ma rad cokoladu, tak si da cokoladu, niekto ju rad nema, tak si ju neda, na tom nie je nic zlozite... cigareta mi osobne chuti najviac pri kave, pri pive, pri palenom... je mi jasne, ze fajciar si to nevie predstavit, len sa vam to snazim priblizit... nie je nic lepsie, ako zobudit sa rano na chate (nemyslim take tie, kde sa chlasce) kdesi na samote, spravit si kavu a daleko od civilizacie si zapalit pri vychode slnka a sledovat, ako dym mizne vo vzduchu :) nechcem to v tomto prispevku rozpitvavat, ak chcete pytajte sa dalej, snazil som sa len zodpovedat tento konkretny post...

avsak moze nastat aj situacia, kedy si fajciar zapali aj v momente, kedy nema na cigaretu vyslovene chut - a to su povacsine situacie, kedy musi na nieco cakat... vtedy je zarucene najsilnejsim sposobom, ako si skratit cas, zapalit si :) ale to len tak naokraj :)
Eruner napísal:a koľko asi človek zaplatí za tento "relax"? mesačne napr.
okolo 100 - 120e...
Grim-Reaperka napísal: ...ak v tom budeš pokračovať tak keď budeš mať 60 tak si relaxu užiješ dosť - v čakárni u doktorov...ja mám relay že sadnem na bike a idem sa previezť po hrádzi...som na čerstvom vzduchu, je to zdravé a zadarmo...
neviem, na co tento utocny post... kazdy fajciar je oboznameny s nasledkami fajcenia, na jednej strane mas pravdu, je to dost pravdepodobne, teda ak sa tolko dozije ( :D ) ale kazdopadne to, ako ty relaxujes, ako sa staras o svoje zdravie a ako minas peniaze nema v debate o fajceni co robit...
Grim-Reaperka napísal: ...schopný som, ale namám záujem...

...dobre Dieg0, máš pravdu, si king keď máš cigu v hube, patrí ti celý svet...fajči daľej, lebo bez cigarety by tvoje sebavedomie asi bolo pod 0°F... :smt006
je zaujimave sledovat, ako celkom normalna debata prerastla do takehoto osocovania... trosku konstruktivnejsie, paneboze :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Grim nekomentujem ta.Ak chces pomahat statu tak ty kludne posielaj peniazky vlade.Moje sebavedomie je dost vysoke aj bez cigarety v ustach.Jednoducho rovnako ako ja relaxujem tak ze si zapalim ty relaxujes nejak inac.Len si dost obmedzeny na to aby si svoje zabednene nazory prehodnotil

beardie len tak medzi recou je to vymyslene uz davno.A urcite moje fajcenie ovela viac prospeje zivotnemu prostrediu a zdraviu ludi :)
anonymty
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa anonymty »

Zdraviu skodlive? Mohol by som x veci menovat co ma tento privlastok... Fajcenie na verejnosti? To je vec tolerancie... Zavislot? Tyzden v lese by ukazal kdo je od coho zavisly... Kolok je nasa zaruka ze sa tak nestane a ty co hlasovaly ANO, treba vypnut monitor "zdraviu skodlive"
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

http://ekonomika.sme.sk/c/5495599/bruse ... obcov.html

Bruselu uz fakt je*e, inak sa to povedat neda. Toto je cisty fasizmus, uz dost, ze na cigarety su neopravnene vysoke dane, tak este aj vymyslaju taketo chore pi*ov***.
Je zakazane mat reklamu na cigarety, aj to je dost hlupe, vzhladom nato, ze asi len tazko moze reklama presvedcit niekoho aby fajcil a teraz este aj chcu ciernobiele krabicky bez designu vyrobcu? Ved uz teraz su tie krabicky "skraslene" mimoriadne estetickymi (a velmi "potrebnymi") napismi o skodlivosti fajcenia, tak co este viac chcu...
beardie
Redeemer
Redeemer

aby nikto nefajcil
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

to urcite nechcu, pretoze maju z toho obrovske peniaze. Keby to chceli, tak by zakazali predaj cigariet
beardie
Redeemer
Redeemer

prohobicia uz raz bola a nedopadla slavne, teraz skusaju zrusit fajciarov postupne, snad sa im to za 50 rokov aj podari
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

to, že sa krabička zmeni na bielu mne vadiť nebude :) fajčím jednu značku od začiatku a som s ňou spokojný
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nerád zasahujem do tejto debaty. Len pre Ratziho: dôvod prečo fajčiari fajčia, resp. prečo majú na cigaretku chuť: jeden profák mi vravel, že každý človek potrebuje istú dávku nikotínu. Naše telo si vraj jeho istú variantu samo vyrába. Pokiaľ mu ho začneme dodávať externe fajčením, telo si odvykne od vlastnej produkcie a plne sa spoľahne na externého dodávateľa. Voala, problém na svete. Vraj je to látka pre telo potrebná - neviem, neskúmal som a je mi to viac menej jedno (nefajčím).
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

som proti takemuto zakazu, suhlasim s tym ze na zastavkach a podobne by mali mat vyhradeny svoj priestor aby neobmedzovali nefajciarov ale takisto je netolerantne obmedzovat fajciarov (to ze fajciarov je menej neberiem ako argument)

na verejnych priestranstvach je pre nefajciara lahke sa fajciarom vyhnut, skor by som trest dal za odhadzovanie spakov na zem (resp. neakym inym sposobom ich odnaucit tymto sposobom robit neporiadok)

osobne patrim do skupiny prilezitosntych fajciarov, fajcim ked mam chut a mam pri sebe cigarety a tie si kupujem len zriedka (v poslednej dobe len ked koncertujem), ale aj ked nefajcim vela viem presne o com RATZINGER666 hovori (mam na mysli charakteristicku chut jednotlivych znaciek), chapem to ako dostatocnu motivaciu preco fajcit, ale hlavne SPAK PO SEBE VZDY UPRACEM (vyuzijem na to blizky kos,ci kanal), co velka cast fajciarov nerobi

ano, fajcenie skodi zdraviu, ale s tym sa uz musi kazdy fajciar vysporiadat sam...

viem si predstavit aj zivot bez fajcenia ale nasilu ho takymto zakonom presadzovat mi pride vyslovene blbe
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Stoporko: absolutny suhlas, toto je to, s cim kazdeho oboznamujem, to je presne pricina vzniku fyzickej zavislosti ako takej :)
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

ale ked chces prestat tak staci aby si to nerobil pretoze si uvedomte ze ziadna droga vas neovlada a nenuti uzit ju. ale ten kto chce fajcit (vacsina pritom ani nevie preco a vravia ze ostatni to tiez robia{to je slabomyselnost}) tak si to na ten ksicht prilepi a zapali a ti co vravia ze chcu prestat a ze to nevedia su iba lenivi klamari.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

juho: no, neviem, ci fajcis alebo si niekedy fajcil, kazdopadne ja osobne mozem suhlasit iba s poslednou castou o tych lenivych klamaroch - jasne, ze prestat fajcit nie je az taky problem, ale u vacsiny ludi ide len o prostu motivaciu... co sa tyka ostatnych drog, neviem, ale tam uz je ta zavislost asi kdesi inde a nemozes ju porovnavat s nejakymi cigaretami...
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

ale ked nad tym popremyslas tak ani ziadna choroba ta nenuti vziat si liek to je tvoja vlastna volba. tak ani to ze mas stale chut na cigaretu ta nenuti aby sis ju zapalil a sluckoval. tak isto ani silne krce velke hnacky a neprijemne migreny ta nedonutia vziat si barsjaku drogu. rozhodnes sa tak sam a ty vedies svoju ruku napriec tomu vsetkemu.

a inak ja som nikdy nemal potrebu si zapalit. A fajcil som aj cigarety hrube velke tenke male cuby ci tie dutniky aj tie ovocne blbosti co sa davaju k vodnej fajke.
a ti prezradim ze ked fajcis cigarety tak nefajcis cisty tabak az fajcis vlastne nejaky tam je tolko tych chemikalii ze by to svaba zabilo na 10xkrat aj v tej zmesi aj v tom papieri aj v tom filtre.
a barsco tam daju a ani otom nevies. akurat ti tam daju zlozenie ze: tabak, a ine latky ...
ale aj ked ti tam striekaju take latky ktore ti ovplyvnuju mozog tak aby si ich uzival inak ti bude horsie neznamena ze robis jak keby ta niekto ovladal na spagatiku... pretoze ked prestanes tak sa z toho dostanes. mozno to bude trvat dlho ale sa to da uskutocnit namiesto toho aby si len tvrdil ze to nedokazes
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zoberme to od zaciatku:

zaujimava analogia, ale plati to mozno akurat tak pri prvych davkach tych-ktorych drog, potom si uz hnany abstinencnymi priznakmi...

s tym "prezradim ti" si ma teraz uplne dostal, velmi ma to pobavilo, samozrejme, ja viem, co fajcim :)

hm, a k tomu zamysleniu na konci - nemam co dodat, tvojim zdrojom je pravdepodobne nejaka standarda propagandisticka protifajciarska kampan, ktora vo velkej miere prebiehala na zakladnych a strednych skolach :D tam nas pred 15 rokmi strasili recami o skaredych zlych ujoch, ktory do cigariet striekaju "jedy" a tak podobne :)
Napísať odpoveď