OPALINKY - premena sna

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Veríte v realizáciu tohto "open/free" projektu?

áno
1
8%
nie
3
25%
celé je to pofidérne akési...presunúť do sekcie vtipy alebo rovno sny :D
6
50%
no však logika - to záleží od serióznosti organizácie!
2
17%

Celkom hlasov: 12

Dreamcore609
Novice
Novice

OPALINKY - premena sna

Príspevok od používateľa Dreamcore609 »

Kód: Vybrať všetko

http://www.facebook.com/#!/pages/OPALINKY/118874644825515?ref=ts

Kód: Vybrať všetko

http://vimeo.com/13878532
Pekná no náročná idea: Zrealizovať "one man show" párty pri krásnom dedinskom prostredí v štýle chillout, ktorej realizácia závisí od pomoci ľudí ktorí ju materiálne podporia:technika,gril,čajovňa,ohnivá show,dekorácie...atď. Doposiaľ je isté: prenájom pozemku,deko a vizualizácie,DJ,security,"chlapci pre všetko"(dôverný kooperanti hl.organizátora),pohostenie (strava,pitie,nonpolotovar) za groš..
Každý kto sa viacmenej zaviaže pomocnou sponzorúčasťou pre akciu (niečo donesie, organizátory preberajú zodpovednosť za manipuláciu a starostlivosť...) dopomôže k jej samotnému uskutočneniu. Trochu komplikované, trochu reklama, no cieľ je - uskutočniť hudobnú párty v peknom prostredí so vstupným zdarma. 2 dni hudby,rekreácie,pohody,gatheringu a zábavy (lov dobrých ideí a nápadov nonstop aktívny :) ). Čo si o tom myslíte? Nová generácia akcie kde každý s láskou "sharuje" pohodu a veľká väčšina účastníkov sama plnohodnotne tvorí svojou podporou jej existenciu. Pointa: NEJDE O BIZNIS!
Prílohy
Flyer2SK.jpg
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: OPALINKY - premena sna

Príspevok od používateľa mr_margera »

Zorganizovať "one man show"? to si ako myslel? akože dva dni tam budeš stáť a púšťať Shpongle z CD? Alebo, že to sám organizuješ? Klobúk dole a veľa šťastia..
Každopádne máš ľuďom čo ponúknuť? Vieš dostatočne zabezpečiť bezpečnosť, občerstvenie, sociálne zariadenia, alebo nejaké povolenia alebo ja neviem čo všetko okolo toho?
Pripomína mi to projekt jedného môjho známeho, ktorý sa snažil zorganizovať podobnú akciu, taký na kolene zbúchaný festival. Tiež elektronická muzika v prírode, 2-dňový festivalík, na ktorom si zahrajú hlavne hlavne non-mainstreamový Djs a pod.. Ja sám som tam vtedy hral dnb a dubstep. Ako to dopadlo? Fajn. Pre tých pár ľudí čo tam prišlo. Po festivale chlapík zistil, že prerobil všetky svoje viacročné úspory v podstate na nič.. Vraj sa už nikdy do ničoho podobného nepustí, aspoň pokiaľ nezoženie sponzorov a mená, ktoré pritiahnu ľudí.
Dúfam, že nedopadneš podobne.

//čo vlastne máš už zariadené, kedže to chceš za mesiac cca spustiť?
Dreamcore609
Novice
Novice

nj, trochu mi ideš do paranojí ohľadom toho čo je nutné (vyhnúť sa problémom, simple) zabezpečiť. Netrepanô: Potvrdenie majiteľa pozemku o poskytnutí na 2 dni, vizualizácie, DJ (viem to môže byť každý 2 priaznivec elektro) a SNAHU pár týpkov, ktorý sú projektu otvorený. Potreboval by som sponzoring to je jasné. Moja osobná investícia to nepokrije, aj keď tam mienim predávať maľované oblečenie, plachty, niečo doma ukuchtené, exotické čaje a šaláty vo veľkom (ostatné je v obchodoch, nehrám sa na guru ... špekačky - 100m Jednota klasika ľudia majú rozum a na čom môžu ušetriť kúpia v dedine). Ďalej mám konštrukcie na stage, 2 väčšie stany a proste hlavný základ na funkciu myslím je (t.j. ozvučenie+stage, čajovňa+matrace,deko..,)
Problémy: Čo je mojou povinnosťou zabezpečiť, aby to bolo čo najviac legálne. Jediné čo ma napáda je WC, dodržovať volume a povolenie starostu.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak ale hlavná otázka stále ostáva nezodpovedaná - máš vôbec prostriedky na to, aby si to dokázal spustiť/zabezpečiť a aby to frčalo 2 dni v kuse? Máš nejaké skúsenosti s niečim podobným?
Ja osobne ti neviem poradiť s tým, "aby to bolo čo najviac legálne". Neviem aké povolenia musíš mať.
Ako myšlienka je to viac ako pekná, len ma stále napadá viac a viac vecí, ktoré by si mal zabezpečiť, ale každá jedna z tých vecí určite stojí mrte cash.. Ja nechcem byť sprostý, alebo neber to ako do*ebávanie, ale to že tam mieniš predávať nejaké veci ti náklady podľa mňa nepokryje ani na 25%... ako vravím ide o môj názor, realita môže byť úplne iná
Dreamcore609
Novice
Novice

No Ja sprostý asi budem, ale sám neviem presne čo si mám pod tými prostriadkami predstaviť. Ľudia (výpomoc,ochranka,transport) - to áno. Cash? Excelovská tabuľka zahŕňa benzín,telefonáty,suroviny na občerstvenie a zatiaľ to zvláda.. No ďalej je to abstraktnejšie a preto uvítam každého trochen veci znalého. Nie, skúsenosti s akciou takéhoto druhu ešte nemám, no nasávam kritiku a moja vôľa bude robiť čo sa dá aby aspekty "dobre vypálili". Ide o to čo je vlastne tá realita - t.j. čo to bude reálne obnášať, koľko to bude reálne stáť v tom a tom či už money alebo úsilia či zabezpečenia. Nemusím sa opičiť po podobne orient.akcoškách, avšak čo ponúknuť - jednoducho áno, 2 dni stereotyp. Ináč zabudol som spomenúť, je tam voda na kúpanie - čistá! To bol aj dôvod výberu teritória.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja ti každopádne držím palce, pretože pustiť sa do takéhoto niečoho chce odvahu. Ako vravím, myšlienka pekná...
Tými prostriedkami som myslel práve peniaze. Všetko sa točí okolo nich, a aj keď si napísal že nejde o biznis - t.j. nejde ti o zárobok, budeš musieť do toho vraziť kopec peňazí, myslíš, že sa ti aspoň náklady vrátia?
Napadá ma pár vecí, na ktoré by som sa chcel opýtať...
Čo sa týka povolení, stačí súhlas starostu? Netreba to niekde oznámiť ako akciu tohto druhu? (nemám šajnu kto to môže mať na starosti a či vôbec niekto..možno SOZA?? Koľko očakávaš ľudí? Čo reklama? Vstupné? Čo DJs - máš už pripravený nejaký line-up, máš nejaké potvrdené mená?to budú hrať zadarmo, či za honorár? Čím budeš ten fest napájať? Agregáty? Agregátmi chceš poháňať všetky zariadenia na feste? Čo toi toi búdky?
toto vyzerá na dlhú debatu :)
Dreamcore609
Novice
Novice

Ako umelec tie dekorácie aj predávam, takže "skladové" je prezentované/použité on date, čo využijem aj na vlastné portfolio ako livecast. Na dúfam, že akciu netreba nikde oznamovať, nie je tam žiadna privlastková činnosť okrem kultúrneho presentu - čo viem nik nepotrebuje o udalosti mať evidenciu, ostatné freemind?!? nápodobne. DJ(s) zadarmo, použité budú len agregáty, toi toi yes (sú požičovne), unisex. Line up spočíva v zmene genre atmosfér+špecialitka ala playlist podľa želania čo "kvitne" na nete (prioritne trance sekcia). Ono osobne očakávam čochvíľa bráška z Cypru ktorý donesie zo zahraničia kopec skúseností, je stále v psytrance scéne a jeho priatelia robia akcie na high úrovni (mal som tú česť - úplná súkromnica ktorá mala vážne úroveň ..jednoducho mega vkusne vymyslené..všetko bolo naaranžované bohémsky, pocit byť v tom ambiente bol luxus bytostne kvasiť (no drug feel ;) ). Technicky 1 projektor, 8 UV, akustika postačujúca, osvetlenie, malospotrebiče..atď.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Fúú.. tak pri hentakej výbave by už išla spraviť riadna tancovačka :) Tiež som bol na veľa mini-festov a párty takýchto, ktoré boli tiež svojim spôsobom na kolene zbúchané a predsa zážitok neskutočný, všetko malo úroveň jak sa patrí, aj keď ľudí bolo pomenej (cca 300-500), tak vždy to malo fajn atmosféru..
Čo nejaká reklama? Koľko ľudí si myslíš že príde? Je v tej lokalite veľa ľudí, čo sa venuje takejto kultúre?
Napísať odpoveď