Ktore softy su tie správne?
Ktore softy su tie správne?
Zdar ... chcel by som sa opýtať ohľadom mojho pc.Kamarát mi preinštaloval windows a tým aj smayal všetky patche na grafiku atď. No a teraz keď aj mam minimálne požiadavky na hra ako bf2 gta4 empire total war alebo Cod4 na najmansich poziadavkach tak je problem v tom že mi to seka jak <>.Prosim o radu čo mam nainštalovať aby to pomohlo
Tu je moja slaba zostava.. nič moc:
grafika: GForce 8500 GT celkova pamať 512
procesor: Intel core (TM)2 CPU E7500 2.93GHz
ram: 2,00 GB
Microsoft Windows XP Professional Servis pack 2
Ovladače:nv4_disp.dll
Verze: 6.14.0011.6218
Direct 9
Neviem ci su to postacujuce info ...
Tu je moja slaba zostava.. nič moc:
grafika: GForce 8500 GT celkova pamať 512
procesor: Intel core (TM)2 CPU E7500 2.93GHz
ram: 2,00 GB
Microsoft Windows XP Professional Servis pack 2
Ovladače:nv4_disp.dll
Verze: 6.14.0011.6218
Direct 9
Neviem ci su to postacujuce info ...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ktore softy su tie správne?
Tazko povedat, ci su to dostatocne info, vidiet tam graficku a procesor, taktiez Windows.
Neviem o akych patchoch na grafiku pises, pretoze je to slabucka graficka karta a neverim tomu, ze GTA4 na tom rozbehas alebo pripadne aj ten CoD4. Jedine z toho by som videl, ze rozbehas ten BF2. Seriu TW nepoznam, takze neviem ake su ju poziadavky. Jedine co potrebujes, tak to je ovladac pre graficku kartu nVidia, ktory podla popisu mas, aj ked neviem aku verziu, neviem to podla toho cisla identifikovat.
Neviem o akych patchoch na grafiku pises, pretoze je to slabucka graficka karta a neverim tomu, ze GTA4 na tom rozbehas alebo pripadne aj ten CoD4. Jedine z toho by som videl, ze rozbehas ten BF2. Seriu TW nepoznam, takze neviem ake su ju poziadavky. Jedine co potrebujes, tak to je ovladac pre graficku kartu nVidia, ktory podla popisu mas, aj ked neviem aku verziu, neviem to podla toho cisla identifikovat.
Cod 4 som rozbehal lepsie ako battlefield.. Dakujem za pomoc uz viem aspon na com som .. takze grafiku ,ak mozem poprosit o odporucenie tak ktoru medzi 100-150 euro?aby to utiahlo tieto hry na vacsich detailoch nie vsetko na low?a informacie este ktore dopisal by som dalsie ?
-
hojko
Site Admin
Vzhladom na slaby procesor nema vyznam kupovat lepsiu graficku kartu, pretoze nevyuzijes jej potencial. Limit bude niekto odhladom tak X1950, 7900GT, 8600GT..., v lepsom pripade teoreticky 8800GT a podobne...
-
hrban
Addict
hojo a čo je podľa teba dobrý procesor keď Intel® Core™2 Duo Processor E7500 (3M Cache, 2.93 GHz, 1066 MHz FSB) je podľa teba slabučký
nieje to výhra ale tá grafa čo tam má je pre ten procesor trošku málo ...
nieje to výhra ale tá grafa čo tam má je pre ten procesor trošku málo ...
-
hojko
Site Admin
hrban: Mas pravdu, je dobry, cize na trojku, taky priemer. Ale ak sa chces hrat, tak je to slaby procesor. Na stranke cpubenchmark.net najdes testy procesorov od ludi. E7500 ma 2005 bodov, to je niekde na urovni E8200, E6500, T9600, E6300 a podobne. Trebars taky Q9550 ma 4350 bodov, Phenom II X4 965 ma 4263 bodov alebo i7-860 ma 5526 bodov. Ked si to vezmes, tak ide o viac ako 2x take vykonne procesory, takze ten vykon je tam rapidny.
Pre ten procesor, ktory ma si z grafickych kariet moc nenavybera, ako som uz napisal vyssie par modelov, tak to bude asi take maximum vzhladom k procesoru. Ak by ta zaujimalo viac, tak si pozri niektory z ceskych webov, neviem ci pctuning.cz, cdr.cz, svethardware.cz alebo ddworld.cz, tam boli testy grafickych kariet vzhladom k procesoru, vplyv procesora na hry atd...
Pre ten procesor, ktory ma si z grafickych kariet moc nenavybera, ako som uz napisal vyssie par modelov, tak to bude asi take maximum vzhladom k procesoru. Ak by ta zaujimalo viac, tak si pozri niektory z ceskych webov, neviem ci pctuning.cz, cdr.cz, svethardware.cz alebo ddworld.cz, tam boli testy grafickych kariet vzhladom k procesoru, vplyv procesora na hry atd...
Takze sa spytam takto ak vas mozem poprosit o grafiku ktoru by ste mi odporucili kupit a dat si ju do pc...dik za pomoc
Kúp si niečo také ako písal hojko :
- Nvidia 9800GT ( 8800GT ) s jadrom G92
- ATI HD 4830 alebo ATI HD 4730 s jadrom RV770
Ak chceš silou mocou DirectX 11 , tak najlepší pomer cena-výkon má ATI HD 5750 s jadrom RV840
Najlacnejšia Nvidia s DirectX 11 je Nvidia GTX 460 , stojí okolo 200€
- Nvidia 9800GT ( 8800GT ) s jadrom G92
- ATI HD 4830 alebo ATI HD 4730 s jadrom RV770
Ak chceš silou mocou DirectX 11 , tak najlepší pomer cena-výkon má ATI HD 5750 s jadrom RV840
Najlacnejšia Nvidia s DirectX 11 je Nvidia GTX 460 , stojí okolo 200€
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Ati 5770 a procesor pretaktovať. 
-
hojko
Site Admin
MichalkoOo: Ani po pretaktovani nevyuzije moznosti tej grafickej karty.