Windows XP Profesional

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

Windows XP Profesional

Príspevok od používateľa Ondro777 »

Chcel by som sa spýtať , preinštaloval som si Win a keď som pozeral C oddiel tak bol nepreinštalovaný ale Pc vyzerá ako preinš. resp. plocha .. Nebude to náhodou chyba v CD .. Lebo keď som to preinštaloval EN CD tak s tým som problém nemal .. A ešte by som sa spýtal keď by som si chcel stiahnúť novú inštalačku .. aká by to mala byť .. 32 bit. alebo 64 bit.. Diki :)
ayE
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Windows XP Profesional

Príspevok od používateľa ayE »

myslíš že v C ti zostali všetky súbory ? To bude asi tým že si oddiel C nenaformatoval :lol:
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

hej .. všetko mi tam ostalo .. ako myslíš že nenaformátoval ??
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Ak si dobre pametam, tak pri instalacii XP a po potvrdeni particie, kde chceme aby sa nainstaloval, nam ponukne, co chceme s particiou robit. Bud ju nechame tak, a vtedy sa nainstaluje windows na uz predtym nainstalovane miesto a teda vsetky subory co si mal na C ostanu vacsinou neporusene (tvoj pripad). Keby si dal volbu rychle rychle formatovanie C a potom pokracoval, mal by si cistu instalacku a vsetky data na C by sa stratili. Doporucujem tento druhy sposob instalacie, inak moze sa ti stat, ze niektore zariadenia sa ti potom nenainstaluju spravne, pripadne niektore programy nebudu fungovat. Jednoducho moze sa ti bit stary win s novym :D
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

niektore winy (XP) su trosku na mindzu...ak ti po vybere particie neponukne formatovanie a zacne rovno instalacia tak daj restart a chod pekne odznovu, pri vybere particie danu particiu deletnes (myslim ze D,enter,L alebo tak nejako, budes to tam mat napisane) a potom naformatujes (NTFS)...a potom instalujes :wink:
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

Diki .. skúsim .)
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

len doplnim, ze po vymazani danej praticie ti tato particia ostane v "ponuke" cize ju nemusis vytvratat znova (ostane aj jej povodna velkost)...potom nehladaj klavesu pre formatovanie, len daj na tu particiu eneter a uz ti ponukne spomynane formatovanie :wink:
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

a aké si mám zvoliť formátovanie .. FAT 32 , 64 či NTFS .. ???
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

NTFS
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

a neurobí mi to dakú sprostosť .. lebo mám jeden disk rozdelený na 2 časti .. tak keď dám sformátovať nezmaže mi to data na tom druhom ??? ..
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Pokiaľ nemáš dáta (o ktoré nechceš prísť) na Cčku, tak nie. Len odstráň partíciu tak, ako ti radí Pigesko "tu" a potom choď v zozname na tú odstránenú partíciu a daj Enter. Inštalátor sa ťa opýta, či chceš formátovať na "NTFS", "NTFS rýchlo" (fast), "FAT32", alebo či chceš ponechať disk bez zmien. Ty vyber "NTFS" (môžeš dať aj "NTFS rýchlo", nikdy som si nevšimol dáky kvalitatívny rozdiel iba to, že "NTFS rýchlo" ti disk sformátuje hneď a obyčajné "NTFS" formátuje dlho - ale asi aj kvalitnejšie).
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

takže najskor mám zmazať partíciu potom vytvoriť novú , sformátovať a potvrdiť ins. Winu ?? ..
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Najprv odstrániš partíciu, potom vytvoríš novú (tuším sa to ani nemusí, ak sa ti bude dať, tak hneď formátuj) a po sformátovaní sa ti automaticky začnú kopírovať inštalačné súbory na disk a keď sa skopírujú tak sa PC (sám) reštartne a potom sa aj sama spustí inštalačka (pokiaľ neuvidíš nápis - Vitajte, sme radi, že ste si vybrali .... blablabla, tak nič nestláčaj :)). Ďalej už pokračuješ podľa pokynov (pokynov je aké y-i? :D).
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

Dik teda .. a pokynov je tvrdé y :D

//autoeditácia príspevku (23 Aug 2010, 16:06)
ešte jedna otázka .. skúšal som to lenže C-čko mi sformátovať nechce , iba D .. a píše mi tam že to nemoźe lebo tam je viac operačných systémov .. to ymslí asi ten starý a nový ... čo ďalej .. pls .. potrebujem to preinš. lebo to mám strašne pomalé ..
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak si to C označ a daj Zrušiť ( vymazať ) partíciu.
Potom z tých možností daj Vytvoriť partíciu

Neviem takto z pamäti , ktoré písmeno stlačiť , ale bude ti to pekne vypisovať na obrazovke pri inštalácii Windows. Ak tam máš nejaké pre teba cenné dáta , tak si ich najprv zálohuj.
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

no to som skúšal .. zmazať C a vytvoriť .. lenže potom tam nemám že sformátovať .. a keď som len tak dal D tak tam mi to pekne ukázalo .. NTFS (rýchlo) NTFS a pod. ... a pri tom mi písalo pri C že sa to nedá lebo že tam mám viacej operačných systémov .. Nepomohlo by keby že to skúsuim EN inštalačkou Windowsu ...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

To nie je možné. Asi si to nejako zle zmazal. Aj keď si nejako neviem predstaviť ako si postupoval. Ak raz tú partíciu vymažeš a vytvoríš novú , tak ti určite nebude písať , že na nej máš viac operačných systémov.

//autoeditácia príspevku (23 Aug 2010, 21:45)
Toto je skopírované z netu :

Toto su kroky pre formatovanie HDD pomocou instalacneho CD Windows XP:
Po nabootovani z instalacneho CD a po nacitani suborov sa dostanes k obrazovke, na ktorej si vyberas kam sa ma Windows nainstalovat. Tu je mozne odstranit, alebo formatovat particie. V spodnej casti obrazovky sa zobrazuju vsetky jednotky a vsetky particie na nich. Pouzitim sipiek "hore" a "dole" je treba oznacit particiu "C:" stlacit klavesu "D" (D=Delete = zmazat). Na dalsej obrazovke stlacenim klavesy "L" dokoncis zmazanie particie. Teraz by si mal byt spet na obrazovke kde si vyberas kam nainstalovat Windows. V spodnej casti by si teraz nemal mat zobrazenu particiu ale iba moznost "Unpartitioned space xxxxxMB". Oznac ju pomocou sipok a stlac klavesu "C" (C=Create=Vytvorit), cim sa vytvori nova particia. Na dalsej obrazovke ti vypise minimalnu a maximalnu moznu velkost particie, a dovoli ti menit velkost. Tato velkost by mala byt prednastavena ako maximalna mozna, potvrdis stlacenim "Enter". Zas budes naspet v obrazovke kde si vyberas kam nainstalovat Windows, tentoraz tam budes mat priblizne takuto moznost: "C: Partition1 [New (Raw)]xxxxxxMB". Oznacis ju sipkami a stlacis "Enter". Na dalsej obrazovke si vyberas "filesystem", zvol moznost "NTFS" a "Quick" a stlac "Enter". Dalej uz pokracuje instalacia Windows.
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

No riadil som sa navodom ale nic z toho .. aj ked ymayem C particiu nic sa nestane ako keby to instalovalo samo a ja davam iba ENTER .. a ani yiadne formatovanie som tam nemal ... viete vobec co je s tym a myslim ze chybu nerobim ...
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

V prílohe máš postup.
(veľkosti jednotlivých partícií v postupe sú len ilustračné)
xp_format_partition.swf
(953.86 KiB) 243 stiahnutí
Ondro777
Medium Expert
Medium Expert

Neviem ako vy chalani ale ja si z vás srandu nerobím .. Ozaj mitam nič hentaké neukazuje . dostanem sa iba po váber partície na Delete .. potom žaidne formátovanie mi neponúka .. Neviem , možno robím chybu ja .. možno keď spúšťam inštalačku vo Windowse tak tak nastavujem úplnú inštaláciu alebo tak nejak to tam je , a je tam ešte niečo že Doporučená .. ale tú som nedával , dal som úplnú , vložil kod , reštartol sa mi pc a potom už hentak ako je to video lenže ako vravím .. žiadne formátovanie mi tam neponúka .. Nešlo by to aj tak že by som C-ško sformátoval vo Windowse a potom by som naň nainštaloval op. systém ??
Napísať odpoveď