nwm ci tato tema nema byt v sekcii programovanie ked je to vyvojove prostredie pre C/C++
Code Blocks sa spusti ale nebezi Ubuntu
-
reDo
Star
- Kontaktovať používateľa:
Code Blocks sa spusti ale nebezi Ubuntu
nainstaloval som si code blocks z balikov .deb na ubuntu 10.04, mma ho aj medz aplikaciami v programovani ale ked ho dam spustit klikutim tak sa spusti logo a ukonci sa, neviete co je s tym zle?
nwm ci tato tema nema byt v sekcii programovanie ked je to vyvojove prostredie pre C/C++
Re: Code Blocks sa spusti ale nebezi Ubuntu
Spusti to z terminalu. Zvycajne totiz vypise, co mu chyba alebo kde je chyba atd. Tak to sem mozes skopirovat potom.reDo napísal:nainstaloval som si code blocks z balikov .deb na ubuntu 10.04, mma ho aj medz aplikaciami v programovani ale ked ho dam spustit klikutim tak sa spusti logo a ukonci sa, neviete co je s tym zle?![]()
-
reDo
Star
a ako sa to spusta z terminalu lebo ja som v tom uplny novacik a nwm ani kde sa to nainstalovalo

Alt + F2 ... gnome-terminal ... codeblocks 
To vobec nie je problem, ze nevies, kde to je. Jednoducho spusti terminal (xterm, uterm, eterm, terminal, console, cokolvek ) a tam zadaj codeblocks . Vystup potom sem.reDo napísal:a ako sa to spusta z terminalu lebo ja som v tom uplny novacik a nwm ani kde sa to nainstalovalo![]()
Skus si pridat repozitare, v synaptic-u by mala byt taka moznost alebo priamo do /etc/apt/sources.list nejak takto:
a potom apt-get update apt-get upgrade . Alebo jednoduchsie cez synaptic opat. Nasledne by to malo nainstalovat aj potrebnu verziu wxWidgets.
A uplne najlepsie je, ze pokial das taku hlasku do vyhladavaca, tak ti isto najde riesenie.
Kód: Vybrať všetko
echo 'deb deb http://apt.wxwidgets.org/ lucid-wx main' >> /etc/apt/sources.listA uplne najlepsie je, ze pokial das taku hlasku do vyhladavaca, tak ti isto najde riesenie.
-
reDo
Star
skusil som toto dat v konzole a potom mi nesiel synaptic tak som myslel ze znova nabootujem ubuntu a pojde ale nejde nabootovat ubuntu nwm co som s tym urobil, pomozte pls?
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2010, 11:18)
uz som nabootoval ale nejde mi synaptic
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2010, 11:21)
echo 'deb deb http://apt.wxwidgets.org/ lucid-wx main' >> /etc/apt/sources.listuz som nabootoval ale nejde mi synaptic
Je mi to luto, ale chyba bola u mna. Tam som neviem ako, zadal dvakrat deb.reDo napísal:skusil som toto dat v konzole a potom mi nesiel synaptic tak som myslel ze znova nabootujem ubuntu a pojde ale nejde nabootovat ubuntu nwm co som s tym urobil, pomozte pls?
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2010, 11:18)Kód: Vybrať všetko
echo 'deb deb http://apt.wxwidgets.org/ lucid-wx main' >> /etc/apt/sources.list
uz som nabootoval ale nejde mi synaptic
Takze jednoducho si spusti:
sudo gedit /etc/apt/sources.listKód: Vybrať všetko
deb http://apt.wxwidgets.org/ lucid-wx main-
reDo
Star
uz som to opreavil a ide mi synaptic juchu
kamos mi uakzal ako zo opravit zamzanim tych linkov zo source.list
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2010, 11:36)
stale mi nejde to codeblocks ako to mam urobit pls
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2010, 11:51)
uz mi ide code blocks
urobil som to tak ze som vybral vsetky wx.. a stiahol a nainstaloval a ide m ito
kamos mi uakzal ako zo opravit zamzanim tych linkov zo source.list
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2010, 11:36)
stale mi nejde to codeblocks ako to mam urobit pls
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2010, 11:51)
uz mi ide code blocks
urobil som to tak ze som vybral vsetky wx.. a stiahol a nainstaloval a ide m ito