Logitch Z4 vs. Genius SW 5.1HF 6000

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
SW1st
Novice
Novice

Logitch Z4 vs. Genius SW 5.1HF 6000

Príspevok od používateľa SW1st »

Ahojte...

Potrebujem poradiť. Vlastním 2.1 reprosústavu Logitech Z4 a som s nňou nadmieru spokojný, problém je v tom, že subwoofer uz ma čo-to odohrané a počuť že už to nie je to čo na začiatku. Preto som sa chcel poobzerat po nejakej inej audio sústave a povadal som si že to skúsim s nejakou 5.1 sústavou. Padli mi do oka a aj do ucha tie od Geniusu. Bol som nadšený 5000/5005-tiek no dozvedel som sa o vysokej kazivosti týchto zostáv. Tak by som to chcel skúsiť so 6000-kovou radou. Moja otázka znie, či neprejdem s lepšieho na horšie. Má niekto osobnú skúsenosť? Akékoľvek postrehy, rady a odporúčania privítam :-)
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Logitch Z4 vs. Genius SW 5.1HF 6000

Príspevok od používateľa uplink »

Zo sucha do kaluže a pod odkvap naraz :) Geniusy môžu spraviť dojem svojím výkonom a kvalitou podania [na veľmi nenáročných poslucháčov], ale čo sa týka kvality prevedenia a životnosti, tak si s nimi moc nepomožeš. Určite by som sa poobzeral po nejakých iných repro. Ak nemáš moc cashov, tak Logitech Z5500, alebo Creative Megaworks, či Gigaworks, čokoľvek v 5.1 konfigu, ak máš lowe, tak dačo renomovanejšie. Geniusom by som sa na míle vyhol.
SW1st
Novice
Novice

Môj rozpočet je 120E +/- 10E... Viem že je ťažké zohnať niečo v tej cenovej hladine. Ale predsa by som to chcel skúsiť. Spoliehal som sa práve na to drevo, že mi to zaručí "lepšie spracovanie" a "dlhšiu žiotnosť" :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Drevo je okay, ale tie súčiastky v repro sú katastrofa :). Kondíky a odpory z roku dva a pod...proste hrôza. Za 120 eurášov nie je dobré kupovať HT, radšej došetri, alebo zober nejaké tutové 2.1, napr Logitech Z2300 či ako sa volajú, alebo Creative T3. Poprípade došetri a počkaj a zober dačo "worth it". Ešte vždy platí a asi aj vždy platiť bude že za málo penez vela muziky nebude. Totižto Logitech, ani Creative, alebo iné značky neryžujú len na mene, ale hlavne platíš za súčiastky, použité v daných sústavách. Genius aby im zvládal konkurovať, tak všetko rve do dreva, aby si jednoduchá mysel povedala "drevo hrá lepšie a dlhšie vydrží", avšak realita je úplne iná. Už len mikroštatistika u nás na fóre, proste desiatky tém kde sú problémy s Geniusmi a s Creativmi okrem tých najlacnejších som tuším ani nezaznamenal. Samozrejme výnimka potvrdzuje pravidlo, ale je to hodné risku? :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

pekne zhrnuté od uplinka, ale za 120 eúr nekúpi ani Logitechy Z-2300. Tie myslím stoja okolo 145 eúr, samozrejme ak ti nerobí problém doložiť 30 eúr tak myslím že nič lepšie ako Z-2300 nezoženieš.
Samozrejme je tu možnosť sa popozerať aj po jazdených reproduktoroch ale s tým mám osobne zlú skúsenosť takže k tomu sa nebudem vyjadrovať
SW1st
Novice
Novice

Ano, tie Z-2300 som po dnešnom pol dni preliezaní recenzií a nazorov užívateľov tiež pridal do výberu, zrejme ale hlavne vďaka kladným reakciám na subwoofer, lebo keď som čítal názory ľudí čo ich majú dlhšie tak sa vyjadrovali, že sú katastrofálne tie staelity, že odchádzajú pri dlhšom vyššom zaťažení, je tam aj nejaká frekvenčná priepasť, niekde v strede ktorú proste neodohrajú, a celkovo tie satelity nehrajú nijak svetoborne, tak neviem, ale uvažujem o nich silno, že počkám a kúpim tie... Neviem, budem sa ešte tomu venovať. Ale tie Logitechy som viac menej mal "isté". Škoda, že sa to takto skomplikovalo, ach sladká nevedomosť :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

no v tých Z-2300 a Z-5500 sú bohovské suby to je pravda, budúci týždeň si pochutnám na sube zo Z-5500 hlavne tam vypeckujem tento song (v klipe sú basy dosť zakryté, treba počuť flac)
som plny očakávaní či sa tie fámy naplnia :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Kup si novy reprak do subu za 40-70E a hras dalej.
Napísať odpoveď