Mravce v aute!
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mravce v aute!
Asi ma porazí. Mám mravce v aute! Prišiel som dnes ráno do auta a pozerám a mám plne auto mravcov. Na palubke na vodičových dverách, v okolí radičky. Nemám žiadne žrádlo v aute ani nič. Zrejme som včera večer zaparkoval niekde na mravenisku, ale neviem lebo vždy parkujem na tom istom mieste a nikdy nič. Už som ich vyzabíjal asi 100 a vždy sa objavujú znova. Neviem čo s tým, ako ich odstrániť? Mali ste niekto taký problém?
Dík
-
hojko
Site Admin
Re: Mravce v aute!
Mozno skusit biolit a podobne spreje na mravce, ale tie ucinkuju zrejme len tak, ze tym musis mravce priamo postriekat. Ak budu mat "mravenisko" niekde pod autom, pripadne niekde medzi, tak to moze byt problem. Stare finty, ktore poznaju najma stare matere su kava ci prasok do peciva, ale neviem si predstavit ako odpad z vypitej kavy nechas v aute, resp. ako tam posypes ten prasok. Takze ako vhodne riesenie by som skusil biolit na mravce, resp. inu chemikaliu, postriekat to, nechat pohynut, potom povysavat auto a nechat odvetrat. A snazit sa postriekat aj miesta na ktore nemusi byt dobre vidiet, napriklad pod sedackami, pod kobercekmi, streknut aj do kufra, pozriet sa na podvozok, ze ci tam nieco nevidiet atd... Velka pravdepodobnost je, ze budu niekde v casti kde je teplo, trebars v oblasti motora, tak skus pozriet aj tam a postriekat to tam.
-
Clean_Up
Professional
Nad tými biolitmi som už rozmýšlal, ale tak nechcem si postriekať celý interiér biolitom. Môžu sa mi v aute rozmnožovať, alebo keď ich vyzabíjam, tak bude OK? Včera večer nič a dnes ráno plné auto! Sú len na vodičovej strane, teda podstatná časť je na tej strane, tak si myslím, že niekde odtial budú vychádzať. Už som aj auto preparkoval, na asfaltové parkovisko. Bol som asi tak pred hoďkou ich vyničiť, tak idem znova pozrieť, že ako.
-
hojko
Site Admin
Vsak biolit by nemal byt skodny, teda pokial kupis taky na pouzivanie do bytu/domu. Preto by som sa toho nebal a postriekal to, potom odvetral a poriadne povysaval. Aby ti neostal pripadny zapach, tak by som pouzil pripravok na cistenie palubovky, stoji to tak 2-3 eura, pripadne len vlhcene cistiace utierky. Ak mas kozu, tak tam strarostlivost zlozita nebude a ak calunenie, tak to tiez popripade ocistit pripravkom k tomu urcenemu.
-
RATZINGER666
Darca
heh, dovol mi sa pousmiat nad vzniknutym problemom, naozaj som este nikdy nic take nepocul 
kazdopadne by som na to isiel inak - urcite by som v aute nic nestriekal ani sa inym sposobom nehral s chemikaliami... v obchode sa daju kupit take male krmidla alebo co to je, v ktorych je nejaky ten sajrajt, ktory si mravceky poodnasaju do svojho hniezda a tam sa do toho vsetky pekne pustia
kup toho zo 10 kusov a rozhadz ich po celom aute - na rohoze, pod sedacky, do dveri, do kufra atd., myslim, ze to bude omnoho efektivnejsie ako s pouzitim sprejov apod, a auto bude stale pojazdne...
mam na mysli nieco taketo: http://biolit.cz/produkty/pripravky-pro ... yzu/#c1292
kazdopadne by som na to isiel inak - urcite by som v aute nic nestriekal ani sa inym sposobom nehral s chemikaliami... v obchode sa daju kupit take male krmidla alebo co to je, v ktorych je nejaky ten sajrajt, ktory si mravceky poodnasaju do svojho hniezda a tam sa do toho vsetky pekne pustia
mam na mysli nieco taketo: http://biolit.cz/produkty/pripravky-pro ... yzu/#c1292
-
Clean_Up
Professional
Prvé čo ma napadlo je, že tam drbnem do auta lízatko na podlahu, lebo keď niekde vypadne decku lízatko na zem, tak pomaly celé mravenisko je hneď pri ňom. Tak som ho dal na koberček, že nech tam všetky mravce dojdú a ich len vysypem von, ale prd ani jediný mravec na lízatku nebol.
-
RATZINGER666
Darca
ok, ak by sa teda cez noc nestratili, skus tam dat nejaku tu navnadu, da sa to bezne kupit v tescu...
hmm, lizatko nezabralo mozno kvoli tomu, ze si nevybral spravnu prichut, nabuduce skus jahodove - zaruceny uspech
pripadne ti este viem poslat jedneho znameho, ktoremu vzdy pravidelne pri kempovani nalezu cez noc do spacaku mravce a rano ich tam ma celkom plno
tak by sme mu ustlali pred tvojim autom a garantujem ti, ze cez noc prelezu vsetky k nemu 
hmm, lizatko nezabralo mozno kvoli tomu, ze si nevybral spravnu prichut, nabuduce skus jahodove - zaruceny uspech
-
erytrocyt
VIP
Mravce sú závislé od svojej kráľovnej. Ak v aute nemáš aj kráľovnú, sami podochnú. Ale to bude chcieť čas.
na mravce jedine toto:
legendárny výrok
(video od veci)
moja rada: zaparkuj inde, poriadne auto vyčisti od mravcov, najlepšie asi bude porozoberať či tam nemajú dakde v aute mravenisko nejaké dočasné - kvôli tomu ako to popisuješ - mravce v aute sú klasika tak jeden dva mravce, ale keď ich tam máš plno treba nájsť zdroj.
legendárny výrok
moja rada: zaparkuj inde, poriadne auto vyčisti od mravcov, najlepšie asi bude porozoberať či tam nemajú dakde v aute mravenisko nejaké dočasné - kvôli tomu ako to popisuješ - mravce v aute sú klasika tak jeden dva mravce, ale keď ich tam máš plno treba nájsť zdroj.
Forsaken ma predbehol, chcel som mu odporucit deratizera Meliska 
to ze si mal mravce to je este pohoda otcovi sa raz usadila myš ale co bolo horsie ze sa tam prisla usadit
-
aughostino
Medium Professional
naviazem na jarov prispevok vyssie aj ked je to OT:
otec mal raz v kamione potkana
pravdepodobne si ho priniesol z talianska, usadil sa mu pod postelou a nie a nie ho odtial vyhnat 
otec mal raz v kamione potkana