Ako myslieť na niečo iné....
Ako myslieť na niečo iné....
Určite poznáte situáciu keď potrebujete svoje myšlienky sústrediť na nejakú vec, no v hlave sa stále vraciate k niečomu čo vás momentálne trápi a pod.
Zaspávam:
myslím na kadejaké problémy, veci ktoré nezmením, veci ktoré som videl v TV a pod... No nemôžem zaspať, lebo stále na niečo myslím., a hlava je plná myšlienok.
Pracujem / učím sa
nemôžem sa sústrediť na to čo robím, lebo stále myslím na dačo iné...
Akým spôsobom sa dá myslieť na nič (pred spaním) alebo niečo vypustiť len tak z hlavy (keď sa potrebujem učiť) a myslieť nato čo treba ???
Zaspávam:
myslím na kadejaké problémy, veci ktoré nezmením, veci ktoré som videl v TV a pod... No nemôžem zaspať, lebo stále na niečo myslím., a hlava je plná myšlienok.
Pracujem / učím sa
Akým spôsobom sa dá myslieť na nič (pred spaním) alebo niečo vypustiť len tak z hlavy (keď sa potrebujem učiť) a myslieť nato čo treba ???
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako myslieť na niečo iné....
No to by aj mňa zaujímalo, kedže kým zaspím tak ležím aj 2 hodiny... 
A s učením to je niekto to isté...
A s učením to je niekto to isté...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
co sa spanku tyka, tak je najlepsia unava ako prasa, alebo decentna davka alkoholu ... alebo kombinacia uvedenych

co sa nesustredenosti pri praci tyka, to ti poradit neviem, sam to obcas mam - dam si cigaro, pustim nejaku pesnicku co mam rad, zavrem na chvilu oci a snazim sa nejak zacat mysliet na to co chcem robit - co mam spravit, ako by som to spravil najlepsie, najrychlejsie a pod.
inak dost vseob. tema nato aby bola v LVP
co sa nesustredenosti pri praci tyka, to ti poradit neviem, sam to obcas mam - dam si cigaro, pustim nejaku pesnicku co mam rad, zavrem na chvilu oci a snazim sa nejak zacat mysliet na to co chcem robit - co mam spravit, ako by som to spravil najlepsie, najrychlejsie a pod.
inak dost vseob. tema nato aby bola v LVP
-
bolek
Guru
Tak toto sa stáva aj mne, často, veľmi často. A únava fyzická nepomáha. Tá to často zhorší, lebo nemôžem zase zaspať od únavy. Ja skúšam (možno pre niekoho divné) takú vlastnú relaxáciu, predstavujem si, že nejaké príjemné miesto, kde nie sú problémy, že počkajú do zajtra a navodzujem si pohodu. Ale zase nie vždy to pomôže. s učením je to horšie, lebo to sa vždy nájde hocijaké téma na rozmýšľanie, len nie to, čo sa chcem naučiť. Tak so si zväčša poviem, čo sa naučím, prípadne nejaký časový limit a rozmýšľanie nad iným si nechám na prestávku medzi učením.
ked chcem zaspat a nedari sa, tak v hlave myslim na cierny obdlznik s velkymi rozmermi, ktory sa ku mne blizi a vyplni tak moje "zorne pole"
(na toto vsetko myslim so zatvorenymi ocami)
ked clovek mysli len na jednoduchu primitivnu vec, tak je jednoduchsie zaspat, ako ked riesi zlozite otazky spravania sa vesmiru
(na toto vsetko myslim so zatvorenymi ocami)
ked clovek mysli len na jednoduchu primitivnu vec, tak je jednoduchsie zaspat, ako ked riesi zlozite otazky spravania sa vesmiru
Jeziiiis sudoku,IQ testy a rozne logicke hlavolamy pri tych spolahlivo zaspim
...a cez den asi nalozit si povinnosti prip sa dokopem do odlozenych zalezitosti do ktorych sa mi normalne velmi nexce ..mne najlepsie zamestna hlavu:)Take ze pekny den,slniecko svieti,vtaciky stebotaju lol..ist sa prejst resp stretnut s priatelmi a prist na ine myslienky,ked som naozaj v svrabe na mna vecsinou neplati,skor zneroznuje a rozptyluje..sama a rizinebl cinost ..ak len mensi nepokoj staci tanec,joga a pod cinnosti
-
Betarik
Professional
ja momentalne zaspavam aj 2 h .... a ked viem ze niekam rano musim vstat nemam sancu zaspat vobec alebo ked som niekde na chate alebo spi niekto primne takisto nemam sancu zaspat vobec ... musim mat absolutny klud ... ale ked zaspim tak ma nezobudi nic 
no mne uz nepomahaju serialy ani film... to iba neziaduco cez den... vecer ich musim mat kombinovane s vyssie uvedenou decentnou hladinou alkoholu... snad ked skoncia prazdniny a budem musiet riesit ine veci tak ta potreba alkoholu pominie...
-
KaptMichal
King
Keď neviem zaspať tak sa sústredím na dýchanie, a snažím sa všetku moju pozornosť sústrediť na sledovanie dýchania.
Pri učení musím byť vo vnútornej pohode lebo ak mám nejaký vážnejší problém mám prinajmenšom nutkanie naňho myslieť, nedajbože ho ísť začať riešiť.
Myslieť na nič sa darí len budhistickým mníchom

Pri učení musím byť vo vnútornej pohode lebo ak mám nejaký vážnejší problém mám prinajmenšom nutkanie naňho myslieť, nedajbože ho ísť začať riešiť.
Myslieť na nič sa darí len budhistickým mníchom
môj návod?
Pred spaním si zahrám niečo na čo mám chuť (ešteže na STEAMe mám toľko hier
) či už autíčka aleb neakú krvilčnú akciu, pri tom fakt zabudnem na všetko a doslova vypustím myšlienky z hlavy.
keď už som unavený, skočím do kúpelne, umyjem si zuby a skočím do postele do 2 minút spím ako zabitý
Pred spaním si zahrám niečo na čo mám chuť (ešteže na STEAMe mám toľko hier
keď už som unavený, skočím do kúpelne, umyjem si zuby a skočím do postele do 2 minút spím ako zabitý
Vybiť to zo seba, proste vlož energiu do niečoho iného, hociaky sport, chod si zacvicit do posilky, zabehat, fakt budes unaveny, vykasles sa na to, a inaksie taketo veci sa liecia len casom... ono to proste prejde a to ci chces alebo nechces resp. ci sa snazis alebo sa nesnazis aby to preslo na to moc vplyv nema, cize len to vydrzat a vykaslat sa na to
Ako mysliet na nieco ine
Ja som dnes v rekordnom case stihla porobit tolko kravin,zeby jeden neveril ..a este zlaty klinec vecera som sa stihla dobre zhodit.. boze ja robim ..tak som isla cistit sedacku nech si nezacnem trieskat hlavu o zarubnu lol..a aka je teraz ukazkovo biela
Ja som dnes v rekordnom case stihla porobit tolko kravin,zeby jeden neveril ..a este zlaty klinec vecera som sa stihla dobre zhodit.. boze ja robim ..tak som isla cistit sedacku nech si nezacnem trieskat hlavu o zarubnu lol..a aka je teraz ukazkovo biela
Kedysi som skúšal také tibetské cvičenie na odstránenie myšlienok. Postup bol jednoduchý, v mysli sa sústrediť na jeden bod v ktorom je "nič". Je to veľmi náročné, na začiatku človek vydrží nemyslieť pár desiatok sekúnd, možno ani to nie, ale pravidelným tréningom sa ten čas bude zvyšovať.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
ty pri tom zaspis?...ja toto ani neskusam...lebo by som nezaspal do rana, keby ze sa mi pritrafi daco tazsie s cim nwm pohnut....pokial nevyriesim vec, tak spat nejdem..ithory napísal:Jeziiiis sudoku,IQ testy a rozne logicke hlavolamy pri tych spolahlivo zaspim...
a ako som si vsimol Forsaken, tak ty mas tie problemy s rozmyslanim ako ja....ja tiez furt na daco myslim, a nedokazem prestat...nech robim cokolvek...ja uz bez myslenia nemozem zit...ja mam komplex riesit nejake problemy...rozmyslat nad tym preco je toto tak a toto tak a nie inak...a ako tamto funguje...a vposlednej dobe...(2 mesiace) mam v hlave byvalu priatelku..
nezalozime dajaky klub?..
ale kus k veci...pri uceni to mas tak...ked sa ti nechce ucit...tak ta nikto nedonuti a budes myslienkami kade tade, len nie pri nom...tak ze toto je nerealne si myslim
v podstate ti wem poradit ako na nic neymsliet...nad tym som dlho spekuloval a neskusal som ziadne tibetske cvicenai...len som an to siel logicky
nwm ci ma pochopis a ci budes vediet ako na to, no u man to funguje:
jednoducho povedane...skus si v hlave vytvorit cyklus "problemov", myslienok..a potom sa snaz preskakovat z jednej na druhu....nakop si ich vela a vytvor si v tom kruh..potom to prestane mat uz zmysel a ver, ze vo svojej podstate nebudes mysliet na nic....(to vsetko ale so zatvorenymi ocami)
ja to uz dokazem len tak..zavriem oci a je...keby som to mal opisat...predstav si, ze si vo vnutri kruhu, kde su monitory a premietaju sa ti tam urcite myslienky..je ich ale vela a ty nws na ktory prvy sa pozriet....
nejak tak...
btw, tiez si nemyslim, ze ta tema tu patri...ale inak by som si ju nevsimol...tak ze u mna mas odpustene...
-
qwerty-xyz
Forsaken napísal:Určite poznáte situáciu keď potrebujete svoje myšlienky sústrediť na nejakú vec, no v hlave sa stále vraciate k niečomu čo vás momentálne trápi a pod.
Zaspávam:
Pracujem / učím sa
mne pomahalo ist si zacvicit do posilky, alebo ist na hodinu na bike(pred spanim je to ale tazsie
)
ale ked sa potrebujes ucit tak je urcite fajn si dat pauzu a ist sa znicit(mne hodka na biku staci, potvrdili by ti ludia ktory ma videli jazdit
)
ale ked sa potrebujes ucit tak je urcite fajn si dat pauzu a ist sa znicit(mne hodka na biku staci, potvrdili by ti ludia ktory ma videli jazdit
-
Point
Professional
ja si vzdy v posteli pustim na mobile cerveneho trpaslika..vsetky casti mam uz tak opozerane.. ze pri nicj jednoducho zaspim..este s mai nestalo, ze by som nejaku cast vecer dopozeral.. cize 20 minut a spim na 100% 
vsetci co tu mudruju ze sa treba znicit v posilke a podobne..len ked nieje moj mozog unaveny tak co mam robit?? telo ano nemusi clovek vladat,moze ho boliet vsetko ale v hlave mi beha tolko ze stale na nieco myslim a mozog on musi vypnut..mam tu smolu ze ho neviem vypnut ako pocitac a zapnut..
Skús to cvičenie čo som ti poradil...
u mna je celkovo problem s koncentraciou..zmätkujem,nesustredim sa na vec a ma to zly vysledok..