Fibernet a FTP server
Fibernet a FTP server
Zdravim vas, potreboval by som poradit ako mam spojazdnit FTP server. Mam pripojenie od orange-u, fibernet, a ten D-link router co k tomu davali. Na kompe kde chcem zdielat veci mam Ubuntu. 10.04. Priecinky mam zdielane, na Lokalnej sieti mi ich aj bez problémov zdiela. Lenze neviem ako to spojazdnit aby som sa k tomu pripojil aj z internetu.
Bol by som velmi vdacny keby niekto napisal step-by-step navod ako to spojazdnit, poprosim dost podrobne, ako pre debila. Vopred dakujem
Bol by som velmi vdacny keby niekto napisal step-by-step navod ako to spojazdnit, poprosim dost podrobne, ako pre debila. Vopred dakujem
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fibernet a FTP server
No kedze más Ubuntu tak tu más dobrý návod na proftpd server
http://www.ubuntugeek.com/settingup-an- ... oftpd.html , keď to nainstalujes a nastavis tak si este forwardnes porty (port forward) cize porty 21 a 20 . a budeš mat aj prístup z vonku . na tejto stránke si vyberieš svoj router (model routru) a budeš tam mat návod ako nastaviť ten port forward http://portforward.com/english/routers/ ... rindex.htm
Diky za rychlu odpoved. Ale ten druhy link je na nejaku platenu asistenciu, nenasiel som tam navody ako to spojazdnit 
-
Jancuk
Professional
Ked klikneš na presný model routra tak hore na tej stránke je taký oranžový obdĺžnik a na pravo je tam skip .. klikni na to .
-
MakeFake
Spammer
Kedze orange ma dynamicku ip odporucil by som pouzit sluzbu napr. DynDNS a podobne.
Diky, takze port forwarding nastaveny, snad uspesne. Ale neviem ako nastavit to zdielanie. Na lokalnej sieti co zdielam zlozky tak som ich dal zdielat len pravym klikom mysi, nastavenie zdielanie, a povolil som hostovsky pristup. a nejak by som potreboval nastavit aby to zdielalo aj na internet. Z toho prveho navodu som uplne jelen, ak sa da poprosim vysvetlit jak debilovi, ako keby sa to vysvetlovalo babke alebo trojrocnemu decku, lebo som v tom strateny
Ale aj tak diky za odpoved
-
G0lDiER_
King
namiesto toho prveho prveho navodu si nainstaluj pure-ftpd, bude ti to urcite ovela jednoduhsie.
potom si este nainstaluj pureadmin, to mas na nastavenenie cez gui, nemusis prikazmi, nieje tam moc nastaveni ale postaci uplne.
ten tool na administraciu by si mal najst potom v menu > systemove nastroje > PureAdmin.
userov by to malo vytvorit automaticky , tak ako mas v ubuntu (tak ako to funguje v ssh).
potom si este nainstaluj pureadmin, to mas na nastavenenie cez gui, nemusis prikazmi, nieje tam moc nastaveni ale postaci uplne.
Kód: Vybrať všetko
sudo apt-get install pure-ftpd
sudo apt-get install pureadminuserov by to malo vytvorit automaticky , tak ako mas v ubuntu (tak ako to funguje v ssh).
Orange má zakázanú prevádzku FTP servera, neviete poradit aký port mám nastaviť, aby to potom fungovalo? Predpokladam že 21 bude zablokovaný.
-
audiotrack
VIP
môžeš si nastaviť port, aký chceš (samozrejme niektorý čo máš volný aby si si nezneprístupnil inú službu) a potom tento port budeš písať za dvojbodkov do hostu pri pripájaní na svoje ftp
Uz mi to ide. Dakujem. Este keby ste mi vedeli poradit, ako si nastavim v tom pureadmin co mi ma zdielat. Teraz ked sa prihlasim tak mi zdiela home directory v ubuntu, chcem zdielat iba jednu konkretnu zlozku. Taktiez mi nejde prihlasit sa ako iny uzivatel, iba ten co je aktualne prihlaseny na kompe.
-
G0lDiER_
King
to si budes musiet vytvorit "virtualneho usera", inak to zdiela vzdy domovsky priecinok.
otvor si pureadmin, hore klikni PureFTPd > Manage users > add new user, napises si meno , 2x heslo, potom sa ti zobrazi v zozname, kliknes na edit user > napravo v tabulke si zmenis udaje. real name mozes nechat prazdne, home directory si zmenis, dalej by som nechal vsetko tak, ako je.
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 13:44)
ulozis save changes.
otvor si pureadmin, hore klikni PureFTPd > Manage users > add new user, napises si meno , 2x heslo, potom sa ti zobrazi v zozname, kliknes na edit user > napravo v tabulke si zmenis udaje. real name mozes nechat prazdne, home directory si zmenis, dalej by som nechal vsetko tak, ako je.
ulozis save changes.
G0lDiER_ napísal:to si budes musiet vytvorit "virtualneho usera", inak to zdiela vzdy domovsky priecinok.
ulozis save changes.
virtualneho usera vytvoreneho mam, ale ked sa skusim pripojit tak mi to na kompe stale vyhadzuje okno kam sa pise user a password. Na kompe s ubuntu kde bezi server mi to v pureadmine vypise: new connection from..., pod tym PAM_RHOST enabled. Getting the peer adress, kratko na to: WARNING, authentication failed for user ...
Nejake napady?
-
Jancuk
Professional
zadavas správne meno a heslo ?
caute pls helpnete mi niekto ??? urobil som si FTP ale funguje len mne funguje mi aj na pc aj na notebooku ,,, co znamena ze LANko by islo no ale ja chcem ftp pouzivat na posielanie dat kamaratom ,,, tak by som potreboval aby mi to fungovalo po nete ale ked davaju ip na ktorej to mne funguje im to vobec nefunguje .... pls poradite ako mozem urobit aby sa mi na FTP pripojil hocikto ???
pokial máš verejnú Ip adresu tak v routri terba mať zapnutu funkciu NAT a presmerovať porty 20 a 21 na lokálnu adresu IP v LAn sieti na ktorej ti beží ftp server..ak by boli aj tak problémy tak je potrebné v firewalle ktrý používaš tieto dva porty otvoriť a povoliť im komunikáciu dnu aj von mnoa potom v konfigurácii ftp servera ja obyčajne ešte nastavujem aj rozsah povolených ip adries ktoré sa zvonka môžu napojiť takže an to netreba zabudnúť..mno aa malo by to chodiť ale ak mas privatnu adresu tak jediným riešením je potom hamachi vytvorit VPN tunel pomocou neho a dáta zdielať s tými ludmi ktorých budeš mať an VPn sieti vlastnej a oni tiez budu použivať hamachi..
aha dik ... ale nemam udaje k routeru skusal som zakladne ... admin user aj pass a nic tak asi to nastavili ty co mi pripajali net ale nepovedali mi ake su udaje tak som im napisal ale rozmyslam keby som dal reset na routery resetne mi to len heslo alebo komplet rozne nastavenia ??? ... lebo ak by som to resetol a potom by mi nesiel net alebo nejaka chyba by nastala tak by ma jebzlo o zem