pomoc s HDD súrne
-
zdenko.xxxx
Light Star
pomoc s HDD súrne
mam takýto problem pred par mesiacmi sa mi začala niekedy pri reštarte zobrazovať hláška Disk Read Error Occured. Press CTRL ALT DEL to restart stačilo vypnuť počkať a naskočil.V biose vypadalo tiež všetko v pohode disk bol medzi secondary IDE master aj ked nešiel načítať.v poslednych týždnoch sa začala opakovať častejšie takže hned som začal kontrolovať disk a testy boli v poho ale kedže stale hlaška pokračovala tak som naformatoval disk a nechal som si len jednu particiu s Win7 predtym som mal dva OS (XP,VISTA) myslel som si že všetko bude ok kedže som neformatoval disk vyše rok a pol a myslel som že to bude sposobene nejakým vírom.Dnes zapnem komp zase hlaška tak som vyskúšal reset biosu cez jumper a potom do iného SATA konektoru pripojiť kabel.Teraz mi v BIOSE neukazuje disk pod kolonkou SECONDARY ide master ale pod SATA1. WIN mi v pohode nabootuje len po načítaní loga vyhodí BSOD a reštart. som zufaly lebo nwm ako pokračovať dalej žeby bol chybný kabel alebo disk???potrebujem súrne pomoc dakujem DISK je starý 2 roky a nikdy nerobil problem pokial som bol v prostredí OS len pri bootovaní!!!
Re: pomoc s HDD súrne
Mal si to riešiť hneď... možno disk už odišiel.............. Keď si kontroloval disk, pozeral si aj SMART hodnoty? Bolo naozaj všetko OK? Skús disk vyskúšať v inom PC (u suseda, kamaráta atď).
Doporučujem však nájsť doklad o kúpe a utekať ho vyreklamovať kým neprepadne 2r záruka.. (ak už neprepadla)
Doporučujem však nájsť doklad o kúpe a utekať ho vyreklamovať kým neprepadne 2r záruka.. (ak už neprepadla)
-
zdenko.xxxx
Light Star
Re: pomoc s HDD súrne
už prepadla:( hodnoty určite boli v poho mal som ho spustený celý deň včera a nastavený aj alarm a nič:P