No, určite je väčšia šanca, že to nerozchodíš, ale veľa ľudí zásah bleskom práveže prežilo. Keby som si mal vybrať, tak radšej skúsim blesk, ako tú guľku do hlavy.qwerty-xyz napísal:tym sa absolutne ale ze vobec netrap, ja chodim na bicykli a poviem ti tak, ked nas trafi blesk, tak nam to uz moze byt jedno. Lebo priamy zasah uz asi nerozchodis ani ty ani ja, sice su aj taki experti kade tade co to vydrzali ale v zasade to je asi taka sanca ako ked si dutou strelou napalis do hlavy . . . a nezomries.
Môže ma zasiahnuť blesk ak ...
Re: Môže ma zasiahnuť blesk ak..
Nechápem, ako to myslíš...Keď vystúpim z auta, ktoré zasiahlo blesk, tak myslíš, že ma to zabije?Grim-Reaperka napísal:...áno, teoreticky a možno aj prakticky, ale akonáhle sa dotkne zeme tak asi vieš čo to spraví...
-
Scorpion90
King
Pilifo napísal:
Nechápem, ako to myslíš...Keď vystúpim z auta, ktoré zasiahlo blesk, tak myslíš, že ma to zabije?
Ano, na predchadzajucej strane som uviedol priklad
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...samozrejme...ak auto zostane nabité bleskom, tak ty vytvoríš spojenie medzi autom a zamou, samozrejme sa auto cez teba uzemní a ty dostaneš ranu skoro akoby ťa zasiahol blesk...
-
Scorpion90
King
taka teoreticka otazka, co robit v pripade, ze mi do auta udrie blesk..?
-
Grim
Darca
...sedieť a zavolať hasičov...aspoň ja by som to tak riešil...ale šanca že ti do auta udrie blesk je takmer nulová... blesk si hľadá najjednoduchšiu cestu k zemi a cez tie pneumatiky by sa prerážalo dosť ťažko...
sediet v aute, nedotykat sa konstrukcie, nevystupovat...Scorpion90 napísal:taka teoreticka otazka, co robit v pripade, ze mi do auta udrie blesk..?
ak som v stane na horach a mam tu smolu, ze som po skalach najvyssi bod? je sanca nemat nasledky ak by som sa nedrzal konstrukcie?
-
qwerty-xyz
Scorpion90 napísal:taka teoreticka otazka, co robit v pripade, ze mi do auta udrie blesk..?
//autoeditácia príspevku (09 Aug 2010, 10:38)
nechapacka, stan s kovovou konstrukciou, a ty sa jej nedrzis, a do stanu praskne blesk, tak sa tou konstrukciou odvedie rovno do zeme, ci nie ? nie je ot tiez ten typ klietky?jackb napísal:ak som v stane na horach a mam tu smolu, ze som po skalach najvyssi bod? je sanca nemat nasledky ak by som sa nedrzal konstrukcie?
ja a fyzika nie sme priatelia, preto som sa pytal
-
qwerty-xyz
jackb napísal:ja a fyzika nie sme priatelia, preto som sa pytal
Minimalne budeš uškvarený a nebudeš nič vidieť, ale pochybujem že by to vôbec niekto prežil ak by do stanu udrel blesk. 
-
qwerty-xyz
zalezi od toho aky stan, ....bindo011 napísal:Minimalne budeš uškvarený a nebudeš nič vidieť, ale pochybujem že by to vôbec niekto prežil ak by do stanu udrel blesk.
Chuck Norrisbindo011 napísal:Minimalne budeš uškvarený a nebudeš nič vidieť, ale pochybujem že by to vôbec niekto prežil ak by do stanu udrel blesk.
ok, v burke nebude na horach stavat stan. dakujem
-
Janio
Zablokovaný
No ak by bles udrel do mora tak pôjde ďalej a nič sa nestane - maximálne niekoľko metrov, záleži akú silu ma bles.
Iné by to bolo keby udrel do bazána, by zabilo každého v ňom...
Čo ča týka toho auta, tak si neviem predstaviť aby udrel doňho, kedže bles ide cestou kde je najmenší odpor a kedže cez pneumatiky neprejde tak tam ani neudre (teoreticky)
Iné by to bolo keby udrel do bazána, by zabilo každého v ňom...
Čo ča týka toho auta, tak si neviem predstaviť aby udrel doňho, kedže bles ide cestou kde je najmenší odpor a kedže cez pneumatiky neprejde tak tam ani neudre (teoreticky)
imho pocas burky vacsinou prsi a vsetko je mokre teda aj gumy a teoreticky spojene s kostrou, druha vec je, ze vsetky auta maju calunenie a pod. takze neprichadzas do kontaktu s nicim co je vodivo spojene s kostrou auta tym padom by si mal byt chraneny pred el. ucinkami blesku, ale napr. pred poziarom vzniknutym vplyvom uderu blesku ta neochrani nic
Načo sa to tu rieši ked zabije tak zabije a nebudeš to riešit ak nie tak maš štastie.
Lebo nás to zaujíma ty dilino...
. Inak fajn blesky dnes "padali", a ten zvuk... 
Mňa by skôr zaujímalo ako je to s tým mobilom a telefonovaním... 
o tom sa uz vedie dost diskusii (tak tu uz nemusime
) a nevedia to potvrdit ani vyvratit