ZATAJENY HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
eject
Light Expert
Light Expert

ZATAJENY HDD

Príspevok od používateľa eject »

Zdravím ľudia, moj komp si na mňa po dlom útlme pripravil novú špecialitku.Mám celkom v pohode zostavu, nebudem ju vypisovať, alebo teda dobre aspoň dosku M2N- SLI DELUXE a všetko ostatné v podobnom duchu..no a problém je nasledovný..moj hdd normál sata hdd šlape jak má, mám ho rozdelený na C a D, cd :D no a plus k tomu som mal disk zo staršieho kompu ešte IDEčkový 160gp starý známy 5400kový Maxtor ako SLAVE, rozdelený na 3 disky..no a proste zrazu z ničoho nič..mi windows ukazuje len spomínané C,D 2 disky a nič viac..raz sa mi to podarilo tak vyriešiť , že som ten starší odpojil a znovu zapojil a chytil sa..ale 2x už na toto nenaleteľ, v biose sa tvári stále príbuzne(detekovaný)..takže neviem či je už proste na odchode alebo to môže byť v niečom inom, jak živ sa mi takéto niečo nikdy nestalo, prosím dobré duše, čo majú podobnú skúsenosť a úspešne ju prekonali, prípadne Vás čo poznáte na všetko riešenie o radu. Mal som tam veľmi vela zaujímavých daát.. :smt059 vopred ďakujem..
vikko78
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: ZATAJENY HDD

Príspevok od používateľa vikko78 »

ani v správcovi diskov ho nevidíš?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

ak si to odpojenie a zapojenie neskusal pri zapnutom pc, tak to skus :) mol som ten isty problem, no mne uz ho nedetekoval ani bios...pri zapnutom pc (v biose) som ho odpojil/zapojil, par sekund pockal kym sa "roztocil" a uz isiel...tento postup sa opakoval zrhuba 3x za mesiac, no potom uz samozrejme disk odisiel...cize tvoj hdd uz je tiez zrejme pred smrtou, takze ak na nom nemas nic dolezite (nic co by sa nedalo znovu zohnat) tak sa ho proste zbav, pri tomto postupe by sa predsa len mohlo nieco udiat :)
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Odporúčam srandu PartedMagic(stiahneš freeware hocikde) asi 120Mb, stiahneš, vypáliš na CD(ako obraz-bootovateľné CD), nabootuješ, Dostaneš sa až do toho prostredia kde pracuješ a vyberieš Partition Edit alebo niečo také by tam malo byť. Tam si nájdeš aj svoj starý aj nový disk. Bacha čo budeš formátovať. Lebo neraz si takto jeden debil vymazal win :D
samko3111x
Novice
Novice

Príspevok od používateľa samko3111x »

Ja som mal ten istý problém a vyriešil som ho takto: Použi portable software Paragon Partition Magic 9 Pro, ktorý ti zobrazí aj skryté disky. Alebo použi free software : Paragon Partition Manager 11 , ktorý stiahneš tu (32-bit)

Kód: Vybrať všetko

http://download.cnet.com/Paragon-Partition-Manager-Free-Edition-32-bit/3000-2248_4-10904411.html
A pri inštalácii klikneš na Get free Serial, vypíšes meno e-mail , na ktorý ti príde aktivačý kód
aj tento soft ti ukáže skryté disky, ktoré môžeš zobraziť.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Môžeš mať len 4 disky
Napríklad 2 + 2

Na tom HDD kde máš 3 partície C + D + E , tak 2 partície ( D + E ) musíš spojiť do jednej veľkej , aby ti zostalo len C + D

Nestačí ich zformátovať , treba ich spojiť.

Alebo nabootuj z toho Live Linuxu PMagic čo ti radí Dildogripak
A tým programom GParted zruš úplne tie dve partície D a E , a z toho voľného miesta vytvor jednu veľkú partíciu D
eject
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa eject »

ďakujem za vaše rady, pomohlo :) už to šlape ako hodinky :smt059
Napísať odpoveď