Notebook na letisku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
PFCOOLER
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Notebook na letisku

Príspevok od používateľa PFCOOLER »

Neviem, či je to dobrá kategóra, ak nie sorry..

Chystám sa letieť koncom augusta do UK, ide o ročný pobyt tak samozrejme berem si foťák (dslr+dva obj.) a notebook. Tieto vymoženosti budem mať v príručnom batohu, pre istotu.

Trápi ma iná vec... Ako prebiehajú kontroly NB na letisku? Len scanujú z vonku, alebo aj klasicky zapnú a čosi ...? ja neviem :D

Nejaký ten "poškvrnený" soft sa nájde u každého :psssst: :lol:

..thx..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Notebook na letisku

Príspevok od používateľa audiotrack »

je to rôzne, záleží od letiska. V bratislave iba vytiahneš nb z brašne a dáš osobitne do druhého trayu do scaneru. Foťák mi zobrali aj v obale, nemusel som ho vyťahovať. Ako to ale bude v UK keď pôjdeš späť, to netuším. Rovnako ako v BA to prebiehalo aj v Ríme a pár rokov dozadu vo Viedni čo som si všimol u iných cestujúcich s nb, ale pamätám si že 3 roky dozadu keď som letel z Washingtonu tak tam vyžadovali nb aj zapnúť (ale iba za účelom dôkazu že je to fakt nb a nie niečo iné čo ho pripomína. SW nikto nekontroloval, na to nie je čas)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v UK aj v Irsku stacilo samotny notas nechat prejst scanerom. znamy, ktory robil v PP pri scanery sa vyjadril, ze im je alterfuk aky tam mas soft...
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

Ale ak budes cestovat z UK, tak si daj pozo,r ze mozes mat maximalne jednu prirucnu batozinu.. cize nie vak a este plus brosnu s notebookom.. musis to vsetko natlacit do toho vaku, alebo si na palubu ber len brosnu.. V BA im to je jedno..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to ale už záleží od leteckej spoločnosti, a nie od letiska :) Takisto ako aj jej váha a rozmery
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Nikto ti nebude zapinat book, ved kazda druha osoba ma pri sebe notebook, myslis si, ze maju cas kontrolovat kazdeho? Isto na jeden len padne tak 30-50 bookov, a keby mali kazdy zapinat, a scanovat na rychlo, tak by ste tam cakali zopar hodin asi.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Schelmy, to nie je pravda, ja ked som letel z UK som mal batoh na pleciach a v rukach tasku s NB a nebol ziadny problem
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

no ved preto napisal audio, ze zalezi od leteckej spolocnosti...vzdy si musis precitat ich podmienky
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

AJ ak by ti ho na letisku zapli, tak maximálne do úvodnej obrazovky, nenechajú ťa predsa nalogovať sa do systému a ukazovať im, aký máš softvér...Ja lietam UK-SK a UK-CZ pravidelne a ešte sa mi nikdy nestalo, že by niekto chcel, aby som zapínal kraxňu (ak máš Asus, tak v najhoršom prípade XpressGate pomôže, za pár sekúnd nabehne a môžeš ísť). Dokonca ani zrkadlovku, alebo malý kompakt nikde po mne nechceli, hoci napríklad na letisku v Krakowe to majú doslova všade napísané, že pripraviť foťáky a laptop...Mimochodom, RyanAir (ktorý od nás lieta do UK) ťa s dvoma príručnými batožinami pošle niekam, alebo ti dajú priplatiť :) Uži si pobyt v tomto cvokhauze...
infoweb
Novice
Novice

Príspevok od používateľa infoweb »

Lub0$ napísal:Nikto ti nebude zapinat book, ved kazda druha osoba ma pri sebe notebook, myslis si, ze maju cas kontrolovat kazdeho? Isto na jeden len padne tak 30-50 bookov, a keby mali kazdy zapinat, a scanovat na rychlo, tak by ste tam cakali zopar hodin asi.
Presne tak, nikto nemá čas na letisku podrobne kontrolovať každý notebook.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Co ja mam skusenost, zavisi od letiska, co a ako budu kontrolovat. Letiskova kontrola patri letisku, nie prepravnym spolocnostiam.
Po mne chceli uz asi vsetko - niektorym stacilo dat NB do tray-u, ako popisuje audiotrack, v BCN na letisku som ho musel zapnut, v BKK som musel ukazat len baterku a potom ho aj zapnut, a v SGP som ho nemusel ani len vytahovat. Cely som presiel cez canner tak, ako som bol. :-)
Zavisi od letiska, vybavenia, ...
Skor si myslim, ze to bude tak, ako popisuje seth82, kedze ma asi z nas najvacsie skusenosti s lietanim medzi UK-SK.
Big deal, aj keby ho mas trebars zapat... im nejde o soft, ich zaujima hardware. ;-)
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blackangel »

Moja skusenost : letel som pred tyzdnom notebook som musel vytiahnut z tasky a sla do scanu ... to je vsetko nemusel som ani zapinat nic take ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kým nenapíšeš na akom letisku, tak je táto "tvoja skúsenosť" v tejto diskusii úplne zbytočná, lebo už bolo veľakrát napísané že je to vec letiska ako (a čo) budú kontrolovať
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blackangel »

audiotrack napísal:kým nenapíšeš na akom letisku, tak je táto "tvoja skúsenosť" v tejto diskusii úplne zbytočná, lebo už bolo veľakrát napísané že je to vec letiska ako (a čo) budú kontrolovať
okej sorry xD tento rok.. Wieden Pariz londyn montreal edmonton dubaj Vietnam
Napísať odpoveď