Doklady stratené

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

Doklady stratené

Príspevok od používateľa MasifBEATs »

Zdravim , ked som dnes stratil penazenku so vsetkymi dokladmi , obciansky , vodicsky , busova karta , myslite , ze podla udajov by sa mi mohla nejak vratit ? Miesta idem zajtra pozriet , kde som bol a to bola : krcma , na jednom kopci ... to vsetko pozriem , to bol ov inom meste , to mi pozru kamosky ... kazdy kutik , a dalsia vec bola , ze sme sli busom ... aj tam mi mohla vypadnut zo zadneho vacku ... keby ju niekto nasiel , myslite , ze by ma nejako skontaktovali , alebo to dali na urad ?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Doklady stratené

Príspevok od používateľa ramaya »

Nečakaj na to , že ti ich niekto prinesie. Nebezpečenstvo je v tom , že nevieš kto ich našiel.

V prvom rade to okamžite nahlás na polícii , lebo ak by tie doklady niekto zneužil , a ty by si nenahlásil stratu , tak by si to potom už zbytočne vysvetľoval ako to bolo.

To isté nahlásiť v banke ak tam bola bankomatová karta a môžeš s ňou platiť cez internet.
MasifBEATs
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MasifBEATs »

Ale zajtra to este pre istotu prehladam ...
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

stala sa mi taka vec, v stredu 24,8 som stratil doklady, dozvedel som sa to až na druhy den rano(alkohol) doklady som stratil v senci ale to je jedno, doklady sa našli, osoba(mam aj meno, a tel čislo) ich vo štvrtok rano odovzdala na policii, takže som to ani nestihol nahlasit,
otazka č.1 : mal som to nahlasit, aj tak ked policajti vedeli a oznamili mojim rodičom že sa našli moje doklady(mne sa nedovolali lebo som stratil aj telefon), resp. boli odovzdane na oddelenie policie v senci, a kedže adresa mojho trvaleho bydliska je asi cca 550 km od miesta môjho terajšieho pôsobenia doklady boli odoslane na oddelenie do Sniny...
otazka č.2 : môže doklady prebrat aj moj otec resp. mama na oddeleni PZ najbližšie k mojmu trvalemu bydlisku? či potrebuju splnomocnenie?
otazka č.3 : dalo by sa dohodnut oddelenim PZ v mieste mojho trvaleho bydliska aby boli odoslane na oddelenie PZ do miesta kde sa teraz zdržiavam? lebo už som bez dokladov dlhšie ako tyžden a na policii mi nedali žiaden papier, lebo vraj doklady sa našli, a papier nepotrebujem, lebo na druhy den ich budem mat... ale nemam ich doteraz, ani ešte nedošlo oznamenie domov o tom že su už na oddeleni v mieste mojho bydliska budem vdačni za vaše rady a skusenosti s niečim podobným
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

nie je nic lahsie ako zdvihnut telefon a za 40sekund to zistit
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

1, podla mna nie, ked sa nasli netreba, ohlasujes stratu kvoli zneuzitiu, ale ked su na PZ nemozu sa zneuzit, uz su najdene, policajt to podla mna pri sucasnych systemoch ani nemoze nahodit do systemu, proste ho to nepusti, musel by ich dat ako stratene a nasledne by si zrejme musel vybavovat novy doklad, a ked aj nie, urcite by to fizla stalo straaaasne vela namahy a to on robit urcite nebude :D
2, predpokladam, ze mas 18 rokov, teda nema uz zakonneho zastupcu, v takom pripade je potrebne splnomocnenie, inak by hrozilo teoreticke zneuzitie tvojich dokladov tvojimi vlastnymi rodicmi /z pohladu policie/, ale to neznamena, ze ked si zavolas tak mozno natrafis na normalneho fizla a bude sa dat
3, toto je cisto na dohode, ale pochybujem, ze ich poslu mimo trvaleho bydliska

castokrat sa da s policajtom dohodnut ak si slusny a natrafis na dobreho /aj ked takych je malo.../
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

cold,
mam dost znamych na policii, takže si myslim, že by sa to dalo poriešit, myslim si, že to mohlo byt už dnes, len pani "sekretarka" muselai ist z prace o hodinu skor... piatok je... ale dufam, že sa to bude dat vyriesit
Napísať odpoveď