mal som ho na fuji s6500fd a potom som ho zabudol vo vlaku. za tie peniaze podla mna vyborny stativ, aj ked netreba od neho cakat absolutne nic. zavisi od toho aky fotak nanho chces dat. ak ultrazoom alebo mensiu zrkadlovku so setakom tak urcite nebude problem. do tej vahy 1 az 1,5 kg by to mal zvladat bez problemov. na cestovanie podla mna vyborny.jamesiq napísal:Co hovorite na stativ hama star 61? Samozrejme je to lacna sranda ale pred kupou sa spytam racej na nazory
Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
Mam ho u seba v predajni, co mi dodali iny nez som povodne chcel, ak chces, ozvi sa, viem ti na nom spravit aj lepsiu cenu 
-
jamesiq
Medium Star
No pouzival by som ho na zrkadlovku a zatial setovym objektivom.. pentax k-x
-
martinez13
Light Professional
-
Jeremy
Medium Professional
sry za kvalitu uploadovane na picasu a ta si to aj zmensila
a dost biedne
A po dvoch hodinach spanku sa mi to nechce upravovat cisto pre web, kto chce dam mu raw
A po dvoch hodinach spanku sa mi to nechce upravovat cisto pre web, kto chce dam mu raw
to asi padajuce nie su, vsak? 
-
Jeremy
Medium Professional
su tam dve padajuce odfotene ale velmi ich slabo vidno, idu do ineho smeru ako ostatne. Stale testujem ako to fotit. Dnes idem testovat na strecniansky hrad vcera smolenice
a z ktoreho smeru padali? nech viem kam sa pozerat
aj priblizny cas pozorovania by ma zaujimal...
-
Jeremy
Medium Professional
No najviac to lietalo zo severu na juh. A cas od 23:00 do 1:30 som si vsimol najviac preletov. Potom nieco medzi 2:30-2:45 to lietalo. Ale to bola iba predvlna. Dnes vecer ma byt hlavna vlna
-
chlapec10
Addict
Takze ak tomu spravne rozumiem, tak dnes, medzi 23.00-01.00 natocit sa na sever?Jeremy napísal:No najviac to lietalo zo severu na juh. A cas od 23:00 do 1:30 som si vsimol najviac preletov. Potom nieco medzi 2:30-2:45 to lietalo. Ale to bola iba predvlna. Dnes vecer ma byt hlavna vlna
jo, a neviem, ake mas nastavenie, ale odporucil by som zvysit iso/clonu, a skratit cas, tym odfiltrujes pohyb hviezd
Na sever nie. Radiant Perzeíd je na východe v súhvezdí Perzea. Navigačný bod môže byť Jupiter, Hviezda Capella alebo Galaxia Androméda (pri dobrom seeingu aj voľným okom).
Viac v prílohe.
Viac v prílohe.
-
Jeremy
Medium Professional
Fobos fajn vediet
ale vravim dnes v noci to lietalo zo severu na juh resp je mozne ze zo severovychodu nemal som lupu
//autoeditácia príspevku (12 Aug 2010, 10:20)
Lenze cas musis mat hovadsky dlhy lebo nevies kedy to poleti a triafas na slepo ako bleskchlapec10 napísal: Takze ak tomu spravne rozumiem, tak dnes, medzi 23.00-01.00 natocit sa na sever?
jo, a neviem, ake mas nastavenie, ale odporucil by som zvysit iso/clonu, a skratit cas, tym odfiltrujes pohyb hviezd
majitelov iPhone potesi: http://www.carinasoft.com/products/skyv ... index.html ale uz je to ot 
Zhodou okolností som bol aj ja túto noc vonku
Ok, uznám, lietalo to aj inde, dokonca jeden nádherný jasný meteor letel presne oproti dráhe Perzeíd. Dal som to sem len informatívne, radiant znamená, že ak by sme predĺžili dráhy meteorov, ktoré sme sledovali na oblohe, stretli by sa viac menej v bode ktorý som vyznačil, teda ovšem za predpokladu, že sú to Perzeidy.
Čo sa týka expozície, stačí 30s. A opakovať tento úkon aspoň 10 min. Určíte aspoň na jednom zábere bude krásny Pezeid. Frekvencia Perzeíd je cca 70-90 za hodinu.
Hlavne si nájdite miesto bez svetelného znečistenia. Ja som bol na vyvýšenej planine nad Rožňavou. Len v diaľke na východe som videl slabú žiaru Košíc a na Juhu Miškolc. Ináč tam bola absolútna tma
Pozoroval som volným okom aj galaxiu Andromédu, v triédry som videl už aj galaktický stred.
Žiaľ nemám potrebnú foto techniku. Tak dúfam, že sa aspoň niektorým hojkáčom podarí niečo zachytiť. Držím palce.
Čo sa týka expozície, stačí 30s. A opakovať tento úkon aspoň 10 min. Určíte aspoň na jednom zábere bude krásny Pezeid. Frekvencia Perzeíd je cca 70-90 za hodinu.
Hlavne si nájdite miesto bez svetelného znečistenia. Ja som bol na vyvýšenej planine nad Rožňavou. Len v diaľke na východe som videl slabú žiaru Košíc a na Juhu Miškolc. Ináč tam bola absolútna tma
Žiaľ nemám potrebnú foto techniku. Tak dúfam, že sa aspoň niektorým hojkáčom podarí niečo zachytiť. Držím palce.
-
chlapec10
Addict
vobec nie, len dat kontinualne snimanie.... pomoze to co som pisal o foteni bleskovJeremy napísal:Fobos fajn vedietale vravim dnes v noci to lietalo zo severu na juh resp je mozne ze zo severovychodu nemal som lupu
Lenze cas musis mat hovadsky dlhy lebo nevies kedy to poleti a triafas na slepo ako blesk
Bol som týždeň preč a ako to je s tými hviezdami či čo to lieta po oblohe? Bude sa to dať vidieť aj z Prešova? Kedy to bude? Dnes?!
Ak by bol niekto z PO a chcel by to ísť fotiť tak sa rád pridám.
Ak by bol niekto z PO a chcel by to ísť fotiť tak sa rád pridám.
trocha OT, ale neodpustim si ze obdivujem ludi, ktori sa vyznaju vo hviezdnej oblohe 
-
jamesiq
Medium Star
Hej hej vyznat sa v tej kope hviedz je obdivuhodne 
-
chlapec10
Addict
Ahojte
Mam pre vas zaujmavu ponuku, ale hned hovorim dopredu, ze toto je pre TOP fotografov, samozrejme, skusit to mozte ktokolvek z vas, ale nikomu neslubujem ze vas vyberu:
ak mate 18 az 30 rokov, ovladate zaklady anglickeho jazyka a mate zaujem o 3 dnovi workshop v BRUSELI, priamo v Europskom Parlamente, s tym ze cestovne(letenka)+ubytko+diety budete mat preplatene europskym parlamentom.
Ak vas ponuka oslovila, odporucam precitat si a silno odporucam vyskusat...:
http://www.youthmedia.eu/posts/149-call ... d-species-
Mam pre vas zaujmavu ponuku, ale hned hovorim dopredu, ze toto je pre TOP fotografov, samozrejme, skusit to mozte ktokolvek z vas, ale nikomu neslubujem ze vas vyberu:
ak mate 18 az 30 rokov, ovladate zaklady anglickeho jazyka a mate zaujem o 3 dnovi workshop v BRUSELI, priamo v Europskom Parlamente, s tym ze cestovne(letenka)+ubytko+diety budete mat preplatene europskym parlamentom.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
len si zabudol dodat.chlapec10 napísal:Ahojte
ale ponuka to je zaujimava.Please note that in order to receive a lump sum covering your accommodation and meals you need to provide a copy of your press card or a letter from the editor stating that you work as a journalist. Journalism students and interns need to provide a letter from their university or from the organisation they are interning at.