Nahravanie cez AV-in
Nahravanie cez AV-in
Potreboval by som pomoct mam notebook Asus A7SVseries, tento notebook ma aj port AV-in a chcel by som cez tento port zdigitalizovat VHS nahravku. No neviem v akom programe to mam spravit. Mam aj redukciu k tomu portu kde napichnem z videa tri kable /biely, zlty, červeny/ Vedel by mi niekto pomoct? V noteboku je windows 7
Re: Nahravanie cez AV-in
- Prepoj viderekordér s notebookom obyčajným anténnym káblom a zapni ten videorekordér
- K notebooku by si mal mať aj nejaké CD s programom na pozeranie televízie
- V tom tv programe si nastav krajinu Slovensko a PAL-B a spusti ladenie
- Obraz z videorekordéra by malo naladiť na 36-tom kanály ak si to vo videu neprestavil
- V tom tv programe si zvolíš v akej kvalite sa to má nahrávať a kde ukladať
- Stlačíš RECORD a nahrávaš
Odfoť ten AV-in ak sa ti dá a hoď sem foto. Možno sa to bude dať aj cez to.
To je napísané na notebooku to AV-in ?
- K notebooku by si mal mať aj nejaké CD s programom na pozeranie televízie
- V tom tv programe si nastav krajinu Slovensko a PAL-B a spusti ladenie
- Obraz z videorekordéra by malo naladiť na 36-tom kanály ak si to vo videu neprestavil
- V tom tv programe si zvolíš v akej kvalite sa to má nahrávať a kde ukladať
- Stlačíš RECORD a nahrávaš
Odfoť ten AV-in ak sa ti dá a hoď sem foto. Možno sa to bude dať aj cez to.
To je napísané na notebooku to AV-in ?
AV-in bude skor cinch alebo S-Video
Tak tu je ten prevodník. Este podstatna vec v notebooku som mal Windows Vista a bol preinstalovany na Windows 7. Skusal som to v pinnacle 14, ale zobrazoval sa obraz iba z webky co je v NB, tento port sa tam nikde neobjavoval.
Tvoj notebook má v sebe aj vstavanú tv kartu ?
Lebo čo som tak narýchlo pozeral na nete , tak tieto typy mali v sebe tv kartu.
Ak nemá v sebe tú tv kartu tak potom to podľa toho môjho návodu nepôjde.
Lebo čo som tak narýchlo pozeral na nete , tak tieto typy mali v sebe tv kartu.
Ak nemá v sebe tú tv kartu tak potom to podľa toho môjho návodu nepôjde.
myslim ze ma TV, katru v sebe. Pocul som vsak , ze sa tak straca na kvalite záznamu cez anteny vyvod z videa. Nedalo by sa to prepojit nejak cez ten prevodník?
V tom tv programe si nastav ako zdroj signálu Composite cabel ak máš také výstupy na videu , tak to vyskúšaj. Dá sa kúpiť aj kábel zo SCART na 3 cinche , ak by to išlo lepšie cez SCART-ku.
V tom tv programe by sa mal dať nastaviť aj zdroj signálu S-Video , ale S-Video prenáša len obraz , takže zvuk by si musel dostať do notebooku ináč , ale ktovie ako by na to zareagoval ten nahrávací software , keby obraz išiel cez S-Video a zvuk cez ... Ktovie či by ten zvuk nahralo.
Otázkou je ako je naprogramovaný ten software , a z akých všetkých zdrojov je schopný nahrávať.
Kvalita sa ti zhorší tak či tak , môžeš nahrávať cez aký kábel chceš. S tým sa musíš zmieriť , pretože je to vlastne prevod z analógového videa do digitálnej podoby. Záleží na kvalite AD/DA prevodníka. A tie sú v tv kartách veľmi slabé. Ale je dobré keď máš archivované VHS kazety , hlavne nejaké rodinné udalosti na dvoch rôznych nosičoch.
V tom tv programe by sa mal dať nastaviť aj zdroj signálu S-Video , ale S-Video prenáša len obraz , takže zvuk by si musel dostať do notebooku ináč , ale ktovie ako by na to zareagoval ten nahrávací software , keby obraz išiel cez S-Video a zvuk cez ... Ktovie či by ten zvuk nahralo.
Otázkou je ako je naprogramovaný ten software , a z akých všetkých zdrojov je schopný nahrávať.
Kvalita sa ti zhorší tak či tak , môžeš nahrávať cez aký kábel chceš. S tým sa musíš zmieriť , pretože je to vlastne prevod z analógového videa do digitálnej podoby. Záleží na kvalite AD/DA prevodníka. A tie sú v tv kartách veľmi slabé. Ale je dobré keď máš archivované VHS kazety , hlavne nejaké rodinné udalosti na dvoch rôznych nosičoch.
no prave, ze neviem cez aky program to mam nahravat do notebooku. Nevies prosim doporucit cez aky program to mam nahravat? Na tom obrazku co som sem dal je ktory konektor S-Video
S-Video je ten vpravo.
To ti k tomu notebooku nedali nejaké CD ?
Pohľadaj. Výrobca vždy pribaľuje k tv karte aj CD s ovládačmi a programom na pozeranie a nahrávanie.
Ak nemáš , tak vyskúšaj ChrisTV Pro , len neviem či bude podporovať tvoju tv kartu ...
To ti k tomu notebooku nedali nejaké CD ?
Pohľadaj. Výrobca vždy pribaľuje k tv karte aj CD s ovládačmi a programom na pozeranie a nahrávanie.
Ak nemáš , tak vyskúšaj ChrisTV Pro , len neviem či bude podporovať tvoju tv kartu ...