vysoka skola - informatika

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Paul93
Amateur
Amateur

Re: vysoka skola - informatika

Príspevok od používateľa Paul93 »

u mna je to zle, ze mna nic nebavi, akurat ta informatika, a tak okolo toho.....ja ked na vysku, tak len daco o informatike, mozno sa budem uberat smerom nie software ale hardware....no ale na 99,99% len ta informatika...uz som rozmyslal nad inymi skolami no nic ine mi nesedi..
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Informatika je pekná ale očividne nevieš, čo to bude obnášať. Žiadna škola ťa úplne nepripraví na to, čo budeš potrebovať v živote a takéto veci sa budeš musieť doučiť, nehovoriac o tom, že škola ti určí, ktorí programovací jazyk je pre ňu ten hlavný a zvyšok budete brať len povrchne, čo znamená, že ak to budeš chcieť vedieť, bude ťa to stáť veľa námahy a síl. Najmä sa treba pripraviť, že sa budeš učiť veci, o ktorých využití majú pochybnosti možno aj tí, čo to prednášajú.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Maki napísal:paul: do brna na masarnu chodim... nastastie pred rokom(alebo dvoma) otvorili magistersky odbor SSME, ktory by mal vychovavat manazerov, resp veducich pracovnikov jednotlivych inf. oddeleni vo firmach - k tomu potrebujes samozrejme prehlad o tom co ako funguje, zaklady informatiky ktore ziskas pocas bakalarskeho studia a tak... kazdopadne to ale nieje o programovani, co ma tesi a vidim tam svoju buducnost
tak to gl resp. dufam ze mas dobre znamosti, lebo inak pochybujem ze sa dostanes na manazersku poziciu ako cerstvy absolvent bez praxe v obore
Pikolik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pikolik »

myslim, ze maki narazal nato, ze je to lahsie na dokoncenie magisterskeho studia ako normlane pokracovat dalej (v tom zamerani na programovanie do zblbnutia)
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

o fiit by som na tvojom mieste neuvazoval. mam za sebou 3 roky na fei stuba a mozem ti povedat ze to nie je dobra skola. je lahka. bez samovzdelavania ti neda nic. su tam predmety kt su tazsie ale to len kvoli je*** profesorom. inak flakarina a bc mas zadarmo. ak uvazujes zeby si sa chcel aj nieco naucit tak som pocul len same dobre veci o brne +ovela lepsie byvanie. o ziline ani neuvazuj. este vecsia flakarina. kamarata vyhodili z fei a v ziline exceluje.

//autoeditácia príspevku (12 Aug 2010, 8:20)
inak fei ti da len zaklady zo vsetkeho a budes ovladat take matiky o kt sa stredoskolskym ucitelom ani nesnivali. to ze mas dobre znamky neznamena ze nebudes mat problemy. s programovanim na fei to bolo za moj rocnik tak ze vsetko bolo v ramci samostudia. resp po prvej prednaske ta brali ako ze to uz ovladas a programuj. ale terajsie rocniky co pridu tak to budu mat lepsie. meni sa system. viac sa bude klast doraz na to aby ked clovek vyjde zo skoly nebol len sprosty koder kt sa to sam naucil ale vyznal sa do problematiky z hladiska menezmentu. nieco ako spominal maki. sory za chaotickost ale som od 4.30 hore
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

nie, ja som narazal na to, ze existuju aj na informatike obory kde nepotrebujes programovat ako otrok alebo navrhovat turingove stroje atd... a ze ci ma zoberu niekam hned ako manazera? a vidis to tam niekde napisane? :D
Paul93
Amateur
Amateur

no ďakujem vám, zatiaľ som sa úplne nerozhodol, ale zatiaľ to vyzerá na žilinskú univerzitu FRI UNIZA
JodiBB
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa JodiBB »

Ak sa chces nieco naucit tak by som odporucil Brno, ak sa chces flakat tak odporucam UMB BB.
Paul93
Amateur
Amateur

dakujem velmi pekne za vase nazory :) pomohli ste mi a najskôr pôjdem do brna :) keďže by som sa chcel tomu naplno venovať :)
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

a ak sa chces nechat rychlo vyrazit tak FEI STUBA :D
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Nuž s tou FEI a FIIT STU to neni až také strašné ako to tu niektorí prezentujú. Problém je že ak sa tam chceš flákať tak sa to preflákať dá (ale aj na to treba vynaložiť snahu niakú). Ak pristupuješ k projektom a labákom aspoň s trochou záujmu a kdetu sa na cviku aj zaujímaš tak sa dá všetko pochopiť. Problém je s bývaním v BA....ako prvák intrák dostaneš a potom len ak máš ako také dobré výsledky za uplynulé obdobie. A niektoré izby sú v dosť ****** stave. Veľa študentov býva na privátoch kadekde po BA. Zato ale v BA je oproti zvyšnému slovensku celkom dobrá príležitosť privyrobiť si popri škole.

Problém na FEI je Fyzika a Matika a na odboroch ako Elektronika alebo Elektrotechnika to je nehorázne ťažký predmet Teória elektromagnetického poľa. Fyziky sú klasicky dve (prvý a tretí semester a informatici majú len jednu Fyziku). Matiky sú aspoň 4 s rôznymi názvami (záleží od odboru). Skúškový systém je trochu prísny oproti väčšine iných škôl lebo termíny skúšok ti určí vždy škola a vždy sú len dva (normálny a opravný). Ale dá sa to niak prežiť.

FIIT je prakticky to isté, len je tam menej elektriky a fyziky a oveľa viac programovania. V každom prípade ak chceš ísť na informatiku alebo vo všeobecnosti na techniku tak sa priprav na nekonečné prednášky s matiky a stovky príkladov ktoré treba prerátať vo voľnom čase. Holt bez matiky sa na technike nepohneš nikde.... a ver či nie to sú také matiky že na strednej o nich ani len šajnu nemáte.

Z Žilinskej Univerzity poznám pár ľudí a povedal by som že to tam nebude o nič ľahšie....

Na UMB v BB mám brata a podľa toho čo počúvam je tam dosť organizačného bordelu. Osnovy učiva ale rozhodne nebudú slabé, avšak všeobecný konsenzus je že je to tam ľahšie....no neveril by som tomu až tak lebo aj keď bude pár predmetov lahších tak na matike sa lieta zo školy aj tam.

Rozhodne sa ale musíš dostať do bodu keď vieš že chceš študovať, lebo ak prídeš na školu a nebude ťa baviť vačšina predmetov tak ti ručím že to buď nespravíš alebo si s inak pekného študentského života spravíš peklo na pár daľších rokov.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

Rubiki , ja som na fei, kopec kamaratov v ziline a ver tomu ze to maju lahsie:)
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Aku skolu zameranu na informatiku doporucujete ked ma zaujima skor hardware,siete atd. ?

Maturujem teraz z informatiky a matematiky, z matematiky som priemerny, programovanie ma nebavi az tak moc ale nieje to nic k comu by som mal odpor, najradsej by som studoval ten HW siete, mozno nejake ekonomia do toho atd.

Kamarat ide na FIIT informatiku studovat ale to si myslim ze nieje pre mna a je tam velmi tazke programovanie a matika :)

Co poviete ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na masarykovej univerzite je program počítačové siete a komunikácia: http://www.fi.muni.cz/admission/bachelo ... e.xhtml.cs
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

No to vyzera celkom fajn to som pozeral uz davnejsie , v BA alebo trnave,nitre asi nieje nic take ze ...

A taka aplikovana informatika na FEI ?
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

pishta napísal:No to vyzera celkom fajn to som pozeral uz davnejsie , v BA alebo trnave,nitre asi nieje nic take ze ...

A taka aplikovana informatika na FEI ?
no 1. rok je to rovnake pre vsetky odbory zakladne predmety v lete jeden rozdielny Api ma programovanie ostatny nieco ako elektrotechniku ... 2. rok mozes ist na IT v riadení čo je doména (oni to tak volaju niečo ako špecializacia v ramci Api) a to je asi najviac na HW co sa tyka api inak potom Priemyselnu Informatiku co je v podstate to iste alebo potom uz len na Elektroniku a take... telekomunikacie neodporucam... a v inzinierskom z Api ITvRiadeni mozes ist na Robotiku alebo Kybernetiku
profik1995
Novice
Novice

Príspevok od používateľa profik1995 »

ja som teraz tretiak a mam podobny problem - sedim cely cas za kompom atd. ale neviem si predstavit ze cely zivot za nim stravim pri programovani , vlastne aj teraz pred piatimi minutami ma cely komp omrzel no nedokazal som ho vypnut a tak som sa 10 minut pozeral na novu a prazdnu kartu v mozille a uvazoval. tak som sa dostal sem a po prestudovani vsetkych komentarov tohto starsie prispevku asi viem ze inf neni to prave aj ked v skole ma to najviac bavi (tvorba HTML), ale ovela viac ma bavi elektrotechnika, ku ktorej bohuzial potrebujem aj fyziku ktora sa mi tento rok uplne znechutila kvoli profke ( na hodinach spim , poznamky si pisem den pred pisomkou , na pisomke samozrejme tahaky a aj tak tam mam znamky 3,4 naproti minulorocnej 2 ). potreboval by som poradit ci nie je nejaka takato skola kde neberu az taky ohlad na znamky a pociatocne znalosti (napr. z fyziky) . Dakujem za odpoved aj ked je to uz rocny prispevok .
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak spravis primacky, tak ta zoberu, musis sa na ne ale ucit
existuju viacere elektrotechnicke vysoke skoly, ktore by ti mohli vyhovovat
profik1995
Novice
Novice