Vplyv subdomeny na vyhladavace.

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Rech25
Light Expert
Light Expert

Vplyv subdomeny na vyhladavace.

Príspevok od používateľa Rech25 »

Mám otázočku. Dosť často sa stáva, že ak do vyhladávača zadáte slovo napr aktuality tak vam napr Google najskor ponukne web, ktore toto klucove slovo obsahuje teda aktuality.sk. Ma nejaky vplyv vytvorenie subdomeny napr aktuality.spravy.sk na vyhladavac pre zadane slovo aktuality?
Lilith
Light Expert
Light Expert

Re: Vplyv subdomeny na vyhladavace.

Príspevok od používateľa Lilith »

Má to pozitívny vplyv ak sú splnené určité faktory. Veľmi zjednodušene keby som to chcel povedať tak kľúčové slovo v URL riadku, ešte lepšie v doméne, je uplne super. Lenže so subdoménami je to trošku inak. Google mal ešte pred dvoma rokmi problémy so správnym indexovaním subdomén.

Subdomény sú brané ako samostatné web stránky. Kľúčové slovo v subdoméne ti pomôže len ak tam máš veľmi kvalitný text a doména je silná. Keby som to mal zovšeobecniť a prirovnať do nejakých čísiel tak ak máš doménu, ktorá patrí do 100 najnavštevovanejších slovenských stránok, a vytvoríš si tam subdoménu tak je to dobré len pokiaľ by si nemal vlastnú doménu ktorá má okolo 5,000,000 alexa. Akonáhle by tvoja doména mala nižší rating tak je lepšie si zakúpiť normálne vlastnú doménu, vytvoriť si kvalitnú stránku, s veľa kvalitným textom, so SEO a začať jej vytvárať spätné odkazy a priviesť nejakú traffic. Niektoré katalógy ti nebudú akceptovať subdoménu. Musíš posilňovať každú subdoménu samostatne čo je otročina.

Na druhej strane si tak isto musíš dať pozor aký text dáš na stránku. Ak to bude niečo podobné / to isté ako na aktuality.sk tak máš dosť problém, lebo to môže byť klasifikované ako duplicitný text a plagiátorstvo no a potom ti to tú stránku ani nezaindexuje.

Pre biznis stránku si radšej sprav

spravy.sk/aktuality
spravy.sk/aktuality/pondelok
spravy.sk/aktuality/utorok
spravy.sk/starinky
Rech25
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Rech25 »

Ja som aktuality dal ako priklad mam vlastny web s informaciami. Ide o to či pomáha tá subdoména aj v prípade ak len túto subdoménu presmerujem cez .htaccess 301-tkou na iný web, ktory ma kvalitne informacie a je dobre zoptimalizovaný.
Lilith
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lilith »

Určite to nemôže uškodiť.
Napísať odpoveď