Google Checkout

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Google Checkout

Príspevok od používateľa Holubar »

Dnes som objednaval notebook z laptopsdirect.co.uk, presiel som celou procedurou, kde sa vypisuju udaje, konci sa to platbou, platit som chcel cez google checkout, kde som vsak po prihlaseni dostal spravu, ze ten predajca nerobi dodavky na Slovensko, takze som nemohol kliknut na "Place order", cim by sa cely proces ukoncil. Dostal som vsak mail s potvdenim objednavky, tiez som tam volal a pracovnik na CS mi povedal, ze objednavka vyzera byt v poriadku.
Ked vsak dam "stopovat" objednavku (track order), pise, ze predajca caka na peniaze z mojho uctu na google a ked pozriem na ten moj ucet, v purchase history nie je ziadna objednavka. Ma tu s tym niekto skusenosti?Mala ta platba odist hned, alebo to nejaky cas potrva? Prejde to vobec, ked v GCH ziadna objednavka nie je?Dik za pomoc
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

taketo transfery sa vykryvaju niekolko pracovnych dni, aj v pripade paypal to moze trvat 5 alebo viac...
podla mna ti ta platba neprejde, hoci ked im ukazuje, ze ano, neviem, myslim, ze oni netusia, ci ty tam mas nejake peniaze, jednoducho verifikacia uctu presla, osobne udaje sedia, ale az pride na odpocitanie penazi z uctu a bude tam 0, tak sa transakcia zamietne. Aspon myslim ze je to tak. Na tvojom mieste by som na chvilu google checkou zablokoval, inac je mozne, ze tie peniaze ti zaciatkom buduceho tyzna strhnu.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No keby to preslo bol by som len rad, ale uz som kontaktoval aj ludi z google checkout a potvrdili mi, ze ziadnu taku objednavku z mojho uctu nezaznamenali, takze to musim riesit znova s predajcom. A telefonovat s britmi je pre mna riadne peklo.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:No keby to preslo bol by som len rad, ale uz som kontaktoval aj ludi z google checkout a potvrdili mi, ze ziadnu taku objednavku z mojho uctu nezaznamenali, takze to musim riesit znova s predajcom. A telefonovat s britmi je pre mna riadne peklo.
hmm..takze ty chces aby to preslo, ale oni tvrdia ze na slovensko neshipuju..asi maju mierny bordel priamo v tej firme, im po case dojde, ze transakcia nepresla a na ucte ti mozno bude furt blikat ''pending'' alebo nieco podobne. A ked aj typci z googlu ti tvrdia, ze ziadne peniaze strhnute nebudu, tak je to jednoznacne...Anglicke firmy su pomatene, mam s tym kopec skusenosti... :?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No vo vlastnych moznostiach maju shipping do krajin EU, k nam mi normalne zauctovali carriage 34 libier, problem je, ze taku moznost nemaju zahrnutu v systeme google checkout, takze error vyhodilo az tam, no aj ked som nemohol korektne uzavriet objednavku, tak mi prisiel potvrdzujuci e-mail a teraz sa len caka na nieco, co nepride. Uz som pisal e-message, pretoze dovolat sa je problem a rozumiet ich anglictine s ich prizvukom pre mna este vacsi. zrejme bola ignorovana, lebo mi prisiel dalsi mail, ci nechcem k NB aj tasku :)
Neviem, ci mozem zaplatit aj priamo kartou, pretoze som u nich cital, ze akceptuju iba karty registrovane v UK. Tak sa budem musiet este nejak potrapit. Len sa cudujem, ze ochota vyriesit problemje u ludi z google checkout timu, ktorym peniaze vlastne nedavam neporovnatelne vacsia ako v obchode, kam posielam peniaze :nono1:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:No vo vlastnych moznostiach maju shipping do krajin EU, k nam mi normalne zauctovali carriage 34 libier, problem je, ze taku moznost nemaju zahrnutu v systeme google checkout, takze error vyhodilo az tam, no aj ked som nemohol korektne uzavriet objednavku, tak mi prisiel potvrdzujuci e-mail a teraz sa len caka na nieco, co nepride. Uz som pisal e-message, pretoze dovolat sa je problem a rozumiet ich anglictine s ich prizvukom pre mna este vacsi. zrejme bola ignorovana, lebo mi prisiel dalsi mail, ci nechcem k NB aj tasku :)
Neviem, ci mozem zaplatit aj priamo kartou, pretoze som u nich cital, ze akceptuju iba karty registrovane v UK. Tak sa budem musiet este nejak potrapit. Len sa cudujem, ze ochota vyriesit problemje u ludi z google checkout timu, ktorym peniaze vlastne nedavam neporovnatelne vacsia ako v obchode, kam posielam peniaze :nono1:
hmm...takze firma taky shipping ponuka a google checkout nie? No ale ked firma to ponuka, teda international, tak google s tym nema nic spolocne, oni predsa tej firme do shippingu kefrat nemozu. Hoci nechapem aky error tam mohlo vyhodit, predsa google sa nestara o to, kde a ako je objednavka posielana, oni by mali len zabezpecit prevod penazi z tvojho uctu na ich. Nechapem celkom o co im ide :shock:
Co sa tyka sluzieb zakaznikov v takychto obchodoch - z toho si nic nerob, ja som si 19.1 oobjednal 2 tricka dnes mi konecne dosiel balik (hlavne ze platba bola strhnuta 3 dni po polozeni objednavky) a z nejakeho dovodu mi doslo jedno namiesto dvoch. Napisal som im email a este furt nemam odpoved. Tu tak funguje vsetko. Pokial to nie je nejaky renomovany obchod, tak tazkosti nastanu furt.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tu je uryvok z toho mailu od google:
Available shipping destinations are determined by the seller. In this
case, it sounds like the seller does ship to your country. If you believe
they have excluded your address in error, please contact the seller
directly so they can update their option in Google Checkout.
Z toho som vydedukoval, ze sa staraju aj o shipping. Inak by to bolo v pohode, len prave v ich systeme som dostal error message, ze ta spolocnost na Slovensko neposiela a nedalo sa kliknut na "Place order button".
A neviem ako potom samotny system ltd.co.uk uzavrel tuto objednavku ako uspesnu. Dnes som im napisal dalsiu eMessage, dal som im tam aj screenshoty a poprosil, nech tuto objednavku zrusia, spravia si poriadok v tom systeme a nechaju ma to objednat znova. Snad mi konecne vyhoveju, ale mam pocit, ze to bude nadlho. Dufam, ze to pojde skor ako nasetrim tie peniaze, o ktore je ten NB lacnejsi oproti slovenskym cenam :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak objednavku mi uspesne zrusili, no chyba tam stale je:
Prílohy
6.JPG
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak to je teda pekna hovadina...takze predpokladam ze si napisal, ze ten eshop tam ma v tom shippingu bordel. Pretoze takto sa oblbne mozno viac ludi. Ech..no co ti napisem. Mne vcera dosla konecne objednavka z 19.1 a namiesto objednanych 2 triciek mi doslo iba jedno. Postaral som sa im o krasny email a slub ze ich obchod uz v zivote nepouzijem, pretoze co je vela, to je vela. Ale tuna to tak bezne funguje.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

V podstate nemam na vyber. Ine obchody maju bud vyssie ceny, alebo nerobia zasielky do zahranicia, tak trpezlivost je jedine, co mi ostava.

Tak som si spomenul na sedliakov, ktori sa v slovenskom obchode stazuju na sluzby s argumentom, ze v zahranici by sa take nieco nemohlo stat :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:V podstate nemam na vyber. Ine obchody maju bud vyssie ceny, alebo nerobia zasielky do zahranicia, tak trpezlivost je jedine, co mi ostava.

Tak som si spomenul na sedliakov, ktori sa v slovenskom obchode stazuju na sluzby s argumentom, ze v zahranici by sa take nieco nemohlo stat :)
hehe....no v zahranici mozno niekde vo svajiarsku, norsku, alebo tak..ale tuna je to mozno este horsie ako doma. a nehovoriac o obdobi pred vianocami a po vianociach, to je totalny mayhem, vtedy sa ani neoplati nakupovat, pretoze ani nevies, ci ti to vobec dojde a ak ano, tak v akom stave. Auta donaskovych sluzieb su napchate, objednas si laptop za 1500 libier, krabica naspodku zahadzana posilovacimi nastrojmi vaziacimi tak 150Kg a potom sa cudujes, ze ti to dojde rozbite...holt, anglicka ''logika''
kordy
Novice
Novice

Re: Google Checkout

Príspevok od používateľa kordy »

Caute,mam takuto situaciu:idem kupovat iphone 4ku,jeden typek mi ho nuka za 520 evri,ale je z anglicka.ja som mu napisal ze na taketo transakcie neverim....a on mi odpisal ze nech sa nebojim,ze vsetko pojde cez google checkout...skopirujem to sem,poradte mi,co si o tom myslite prosim....:
The final price for 1 x iPhone 4 is 520 Euro, shipping taxes included.
We will close the deal through Google Checkout Service (www.GoogleCheckout.com) In this way we are both protected.

I'm currently signed up for a protection program offered by Google Checkout, and this way you're not buying something sight unseen. I've used their services in the past when i sold my motorcycle and everything was OK.

I will explain you how it works:
* Google Checkout will contact us (seller and buyer) with payment and delivery instructions.
* You will send the money to account Google Checkout.
* Once the payment is made and confirmed, Google Checkout will notify me to start the delivery
(it will take 48h to receive the package).
* Once you have the iPhone in your hands, you have 2 days to inspect it to see if is original, new, working... etc.
* If you want to keep it, you will have to notify Google Checkout that everything is OK so they can send me the money. If you are not satisfied with the iPhone, send it back and Google Checkout will cancel our transaction and you will get your money back.

Co vy na to???
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

kordy: Ako sa ten anglican vobec dostal k tvojmu kontaktu???
kordy
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kordy »

Mal som inzerat...a tam chodi vela ne-slovakov
Napísať odpoveď