Pravo zobrat kluce ozranovi...

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Pravo zobrat kluce ozranovi...

Príspevok od používateľa PC-Man »

Ako mam postupovat, ak stretnem totalne opiteho cloveka, ktory nasada do auta a chce odist?

Prakticky priklad (s ktorym som sa uz parkrat stretol, naposledy vcera):

Sedim si vonku v bare/krcme, vypotaca sa totalne ozraty clovek, ledva sa popri mure dovlecie k svojmu autu, nastupi, 5 minut sa snazi trafit kluc do zapalovania... nastartuje a odide (dost divnym stylom, ale odide).

A tak sa pytam - mam nejake pravo mu zabranit v jazde pod vplyvom alkoholu (teda dojst za nim, zobrat mu kluce, resp. inym sposobom ho nevpustit do jeho auta)?
Alebo ako mam postupovat? Zavolat policiu asi nebude najlepsie riesenie, kedze pokym by dosli, uz by bol davno prec...

Kluce by mu nebol taky problem vziat (a neskor vratit, resp. dat nejakemu zamestnancovi podniku, pri ktorom parkuje, aby mu ich inokedy vratil), len ci by za to dotycny nemohol na mna podat trestne oznamenie, ze som mu siahol na sukromnu vec, resp. neico podobne a dostat ma do problemov....
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Pravo zobrat kluce ozranovi...

Príspevok od používateľa Gothar »

No z praktickeho hladiska ide o zabranenie vseobecnemu ohrozeniu, z pravneho hladiska to uz moze byt horsie, pretoze mu nijako nevies dokazat, ze pil a stale je to iba tvoja domnienka (jedine ze by si so sebou nosil certifikovany alkoholtester). Totiz s takymto pristupom by to mohlo dopadnut tak, ze by si vysiel z baru triezvy a keby si sadal do auta, tak by prisiel nahodny okoloiduci a zobral ti kluce, pretoze sa mu zda, ze si pil a musel by si cakat na prichod policajtov, aby to vyriesili.
Pre teba je najlepsie a najpohodlnejsie hned volat policajtov a nahlasit SPZ a priblzne miesto kam sa vybral, aby ho vedeli najst a stopnut. (v noci nechodi vela aut a ak dotycny nebyva uplne blizko, tak existuje sanca na najdenie)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...GothaR a zabudol si napísať že aj keby ten certifikovaný alkoholtester mal, nikto nieje povinný mu tam fúkať...
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

neviem ci to je najlepsie branit niekomu opitemu aby sa odviezol svojim autom, poznam sam seba a opiteho, ba i len pripiteho, tak by ma to nasralo, aby si nahodou ty neprisiel este k urazu
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Jednoznacne ako napisal Gothar, volat policiu (alebo mozes aj 112, tam uz to vedia zariadit), zapamatat ci typ auta a jeho spz, samozrejme kam sa vydalo. Viac by som nerobil. Mozes mu dohovorit, ale riskujes zbytocne stresovu situaciu s agresivnym opilcom.
PC-Man
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PC-Man »

No praveze ten clovek byva blizko (je z nasej obce, mozno taky kilometer od podniku), takze policia by nemala sancu... ale ked si prestavim, kolko ludi v taky cas ide u nas popri ceste a kolko cyklistov za ten kilometer stretne mam velke obavy, ci to vzdy dopadne stastne :( a SPZku poznam, dokonca aj jeho meno a adresu, kedze to robieva dost bezne (pokym nieco nenarobi a nespravi si poriadne problemy, resp. niekou inemu este horsie problemy)... a tym, ze zavolam policiu, ked uz bude davno doma, asi nic nevyriesim, kedze mu to nedokazu, ze v tom aute isiel...

Mrk: o to, ze by som prisiel k urazu, sa neobavam (jedine na dalsi den by si ma nasiel, ked by vytriezvel) kedze vacsinou je spity ako tela a nevladze ani stat na nohach poriadne... nieto este niekomu vrazit
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Asi jediné riešenie by bolo ho nafotiť/nafilmovať.. a možno.................. možno by potom už aj polícia s tým niečo urobila.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

tak tak, zavolat policiu a dat sa s nim do reci/inak zdrzat.. zas ho musia vymaknut v nastartovanom aute, takze tazka situacia. Mozno cele nafilmovat, poslat do JOJky :D

tazko sa miesat do tohoto, ak zavolas policiu skoro, pojde domov peso, ak neskoro, uz nemaju ziadny dokaz..
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

ked je v krcme mozes ho nabonzovat niektory policajti si pockaju.... mojho suseda tak napraskal jeden clovek ked bol v krcme zavolal nanho policajtov a oni s autom cakali kusok od jeho domu kde mu zobrali vodicak a dali peknu pokutu :)
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

CHoBoT napísal:ked je v krcme mozes ho nabonzovat niektory policajti si pockaju.... mojho suseda tak napraskal jeden clovek ked bol v krcme zavolal nanho policajtov a oni s autom cakali kusok od jeho domu kde mu zobrali vodicak a dali peknu pokutu :)
ak by zistil typek, ze ako sa to vsetko ma, tak kebyze som v jeho kozi, tak dotycnemu bonzaku trosku narobim peklo
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

zavolaj policiu, nic ine ti nepomoze ;-) .. ked budes konat inak, tak mozes byt popotahovany ty :-)

//autoeditácia príspevku (12 Aug 2010, 16:13)
nafotit / nafilmovat :-D :-D to ma pobavilo ... ja mozem chodit hociakymi serpentinami a poopierany o mury, ale ako dokaz toho ze som natrundžaný to nepostaci ;-)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

ako dokaz nie, ako odmena za reportaz do tv ano.. a ked ho uvidia znamy....aaaale prd, ozran co chodi autom sa nezmeni :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

PC-Man napísal:No praveze ten clovek byva blizko (je z nasej obce, mozno taky kilometer od podniku), takze policia by nemala sancu... ale ked si prestavim, kolko ludi v taky cas ide u nas popri ceste a kolko cyklistov za ten kilometer stretne mam velke obavy, ci to vzdy dopadne stastne :( a SPZku poznam, dokonca aj jeho meno a adresu, kedze to robieva dost bezne (pokym nieco nenarobi a nespravi si poriadne problemy, resp. niekou inemu este horsie problemy)... a tym, ze zavolam policiu, ked uz bude davno doma, asi nic nevyriesim, kedze mu to nedokazu, ze v tom aute isiel...

Mrk: o to, ze by som prisiel k urazu, sa neobavam (jedine na dalsi den by si ma nasiel, ked by vytriezvel) kedze vacsinou je spity ako tela a nevladze ani stat na nohach poriadne... nieto este niekomu vrazit
divny typek ked koli jednemu kilometru vytahuje auto :lol:
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

Schyzo neviem ci uz mas auto, ale ked budes, tak mi ver, ze kludne pojdes aj ten 1km autom :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

SchYzo napísal: divny typek ked koli jednemu kilometru vytahuje auto :lol:
No u nas je to tak, ze sa autami v krcme zastavuju ked idu z prace, potom im ten 1km domov ostava, ale nevytahovali kvoli nemu auto :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

GothaR napísal: No u nas je to tak, ze sa autami v krcme zastavuju ked idu z prace, potom im ten 1km domov ostava, ale nevytahovali kvoli nemu auto :)
Najlepsie to vyriesili priamo v Kosiciach - vsetky Rx elektricky (elektricky smerujuce k U.S. Steel) maju konecnu vo vozovni Dopravneho podniku. Asi 10 metrov od neho je obrovska Krcma u Durka, v ktorej je plno samozrejme vzdy po rannej a po nocnej :D. Tym padom nikto nikoho nezrazi a vsetci su spokojne nadrbkani :D
Napísať odpoveď