Upgrade Visty

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Upgrade Visty

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Takže téma jasná, na notebooku je nainštalovaný originálny Windows Vista Home Premium, notebook bol zakúpený cca. pred 2ma rokmi, je to pomerne výkonný a kvalitný notebook. Moja otázka je nasledovná, dá sa urobiť niečo také ako upgrade na Windows 7 Home Premium? Čítal som o tom, ale prosím o vaše rady. Jaj a, mám tu aj SP2 nahodený.

Resp. ono mi to stiahne Windows 7 samo nainštaluje aj ovladače atď. ? Veci ktoré mám teraz v notebooku (filmy okolo 180GB) mi ostanú v PC? Čakám rady a tipy. :wink:
brm
Darca
Darca

Re: Upgrade Visty

Príspevok od používateľa brm »

No neviem, či Ti nejaký Samo príde stiahnuť ten Windows 7... každopádne musíš mať nejakú inštalačku, kto Ti ju stiahne, alebo či ju kúpiš.. to už je jedno....... ;)

Niektoré ovládače si Windows stiahne sám v rámci WindowsUpdate, niektoré ovládače mu budeš musieť dať sám. Choď na domácu stránku výrobcu svojho notebooku, tam si ho nájdi a v sekcii download určite budeš mať nejaké ovládače aj pre Windows 7.

Čo sa týka filmov a iných vecí.. opäť závisí, akým spôsobom budeš nový Windows inštalovať a kde máš tie veci uložené. Ak budeš robiť iba upgrade, mali by byť všetky veci zachované, ak budeš nanovo inštalovať (doporučujem) a budeš aj formátovať partíciu, filmy sa Ti môžu zmazať, ak ich máš na systémovej partícii tj. na disku C:.

:)
SSemteXX
Guru
Guru

Re: Upgrade Visty

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Tak to mi je jasné, lenže pri inštalácii cez Windows sa HDD formátovať nedá, jedine cez boot a následný reštart pc.

Ale inak mňa najviac zaujíma to, že keď si stiahnem tú inštalačku a nainštaluje sa mi Windows 7 dajme tomu, tak po nainštalovaní mi ako licencia z Visty prejde na Windows 7 a budem mať plnohodnotnú OEM verziu? Či po nainštalovaní si ju musím zakúpiť.
Túto tému by som nevytváral ale keďže upgrade som nikdy nerobil neviem ako to chodí s licenciou, nejaká lampa ohľadom PC niesom, mňa zaujíma len či sa mi oplatí ťahať to na Windows 7, na DVD mám Windows 7 so všetkymi verziami lenže samozrejme cracknuté...

Ja som sa len preto pýtal ohľadom upgradu, že či by som náhodou nahodil Windows 7 či by som ju mal akože "originál" :)

//autoeditácia príspevku (14 Aug 2010, 21:36)
Ako to fakt nikto nevie pomôcť?
Napísať odpoveď