Po burke pise nieco s diskom....

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
M1No
Medium Star
Medium Star

Po burke pise nieco s diskom....

Príspevok od používateľa M1No »

Pise Disk boot failure, insert system disk and press enter ked bola burka som vypol predlzovacku ale ostala v zastrcke dufam ze mi nezhorel disk bo ma drbne mal som tam dvolezite veci prosim o radu dakujem za pomoc
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Po burke pise nieco z diskom....

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Disk Boot Failure, Insert system disk. Máš tam napísané čo máš urobiť, urobil si to?

Predpokladám, že si tú bedňu otvoril a prezrel či HDD nie je odpojený.
M1No
Medium Star
Medium Star

Ak mas na mysli či som sa pozrel či disk nieje odpojeny tak ano kukal som a vsetko je zapojene
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

"dvoležité veci"...na úvod by si nám mohol prezradiť aký máš OS. Ak Win XP, tak je dobré ho dať do optickej mechaniky a spraviť obnovu systému, to isté aj pri Win Vista, alebo Win 7. Ak písneš čo máš za OS, pohneme sa ďalej.
M1No
Medium Star
Medium Star

Mam win xp prosim ta potom napis podrobnejsie co mam spravit dakujem
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Do mechaniky vložíš originál, alebo napálené bootovateľné CD s Win XP Pro, alebo Home, záleží od verzie akú máš. Pri štarte PC vojdeš do biosu [del] a nastavíš boot from CD, alebo zmeníš boot order a dáš ako prvú optickú mechaniku. Pri výzve stlačíš akékoľvek tlačítko a nabootuješ z CDčka. Necháš inštalátor vyhľadať existujúce inštalácie Win XP, ak nič nenájde máš asi smolu, systém neobnovíš, ak nájde dáš obnoviť systém.

Druhá možnosť, ktorú skús prvú je pri pre-installe systému pri výzve stlač F3 a vojdi do "Console for recovery" tam napíš do command linu "fixmbr" stlač enter, po vykonaní operácie napíš "fixboot" a stlač enter, reštartni PC. AK systém nenabehne sprav prvý krok. Ak ani vtedy, zisti či inštalátor aspoň vidí disk v poriadku a následne naň nainštaluj novú čistú inštaláciu Win XP, zozálohuj dáta a prescannuj disk či je v poriadku. Neformátuj disk počas pred inštaláciou, ináč stratíš všetky dáta!

Obnova systém NIE cez console for recovery, ale cez inštalátor systému priamo je jedna za najlepších metód.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tuto vec umna vyriesil update BIOSu na novu verziu..Ale narozdiel od teba mi doma po stlaceni CTRL+ALT+DEL pri danej hlaske, ktoru ti vypisuje sa pocitac restartol a potom sa uz nezobrazila a v pohode sa mi nacitaval windows..Sem tam to hodilo, ale restart to vyriesil.. Po update biosu sa viac tato hlaska nezobrazila..
M1No
Medium Star
Medium Star

Potrebujem presnejsie poradit co mam vtom biose robit podla toho co mi radi uplink druha možnost z F3 nefunguje :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

V Biose nastav boot order, resp. takto, aké máš moznosti v biose? Ako vyerá Tvoj bios, možeš ho odfotiť?
M1No
Medium Star
Medium Star

Re: Po burke pise nieco s diskom....

Ked dam v biose standard cmos features by mi maloasi ukazat disk ale bohuzial nic neukazuje da sa disk opravit lebo tam mam dost vela veci a nechcem one prist :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ak nevidí bios disk je post mortem, resp. skús nasledovné. Odpoj ho z daného SATA portu, zapoj ho do iného, alebo do iného iDE portu na kábli, taktiež skús použiť iný napájací kábel zo zdroja z inej vetvy.
xaxaxa
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa xaxaxa »

urcite si urob obnovu dat/zalohu na inom PC skor ako zacnes s pokusmi a instalaciami cohokolvek ak o data nechces prist! Pripoj ho ako druhy HDD do ineho pc, a skus File Scavenger (napr Version 3.2 Portable) - to bol jediny program ktory mi obnovil VSETKY data pri podobnom probleme.
M1No
Medium Star
Medium Star

xaxaxa napísal:urcite si urob obnovu dat/zalohu na inom PC skor ako zacnes s pokusmi a instalaciami cohokolvek ak o data nechces prist! Pripoj ho ako druhy HDD do ineho pc, a skus File Scavenger (napr Version 3.2 Portable) - to bol jediny program ktory mi obnovil VSETKY data pri podobnom probleme.
Bol som na dovolenke a neriesil som to vcera som prisiel takze mam ist na ini PC tam ho dat ako dalsi disk potom pustim pc co potom ked sa mi neobjavy ten moj disk ?? ako funguje ten File Scavenger (napr Version 3.2 Portable) ??
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

máš doje*** zdroj, mal som podobný problém na zdrojoch značky eurocase, (alebo ine shitné zdroje) proste na napájacom kábli nieje dosť prúdu aby vôbec potočilo disk, nevraviac o CD-rom, skús disk zapojiť na inom PC tam by mal ísť normálne a len si zálohuj na CD čo potrebuješ, nebude treba ani žiadne recovery programy
ak ti nerozpozná ani na inom PC tak disk šiel do HW neba
tam už len vytiahnutie dát cez na to špecializovanú firmu, ale to je dosť nákladné
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nielen nákladné, ale aj pozor na firmu...DATAREC ani DATARECOVERY nie...jediná s ktorou nemám negatívnu skúsenosť, lebo nemám žiadnu, je firma Macroofer...
Napísať odpoveď