//
Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
A čim argumentuje?
//
teraz neviem kto tu huli a kto nie
//
-
KaptMichal
King
Nech si na to odpovie sám.
//
Citácia veľmi jasne naznačuje čím tu celý čas argumentoval. Ťažkô pochopiť?
//
Citácia veľmi jasne naznačuje čím tu celý čas argumentoval. Ťažkô pochopiť?
-
mfp
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
nieco taketo?KaptMichal napísal:Dal si trávu tak čomu nerozumieš? Bol som pri ňom, viem ako vyzerá človek, ktorý ani nevie kde je... (BA si zamenil s New Yorkom)
-
moosha
Darca
No, uz aspon vieme skade ma svoje "argumenty" on 
-
Vigor
King
Vam este stale nedoslo, ze akoze vtipne videa z youtubu, alebo to, ze vam sa nieco zda nepravdepodobne, nie su argumenty ale iba detinske odmietanie niecoho, co niekto skratka a jednoducho zazil.
Ja tomu verím, lenže to sa NEMÁ brať zas až tak vážne...KaptMichal napísal:Zas tu je nejaké popieranie skúseností iných, možno ten jeden si to vymyslel aj keď dosť o tom pochybujem ale pri tom chalanovi, ktorý jedol fastfood a mal pocit, že je plastové či aké guličky som bol. A ten nevedel kde je, jedol a odrazu začal len kričať, že nechce, že to je hnus, že to nieje jedlo, potom keď sme šli po meste hovoril aké pekné mrakodrapy tu sú, že ako v NY.Ale ja si to vymýšľam čo? To samozrejme viete lepšie vy, lebo ste tam neboli...
Neviete si len priznať, že nie na každého tráva pôsobí rovnako. Ten chalan si od vtedy ani raz nedal (predtým mal 3-4x).
Mne sa strašne ľúbi, ako tu nechcú prijať, lebo by sa im zrútila ich ilúzia o dokonalej a neškodnej droge.
Na smiech.
Na smiech.
-
KaptMichal
King
Moosha ibaže ja som nikdy nespochybňoval tvoje zážitky a skúsenosti, len som povedal, aké mám ja.
Nejde o to, že to nechcem prijať. Iba mi to príde ako blbosť a ak fakt niekto vidí šmolkov ak si dá špeka, tak nech nehulí a je vyriešené. Takže kľudne poviem FAJN, videl šmolkov!.. a aj tak to jednom typovi nepadá, ja žiadnych šmolkov nevidím a to nehulím týždeň. Takže v podstate mi je to úplne fuk.hughito napísal:Mne sa strašne ľúbi, ako tu nechcú prijať, lebo by sa im zrútila ich ilúzia o dokonalej a neškodnej droge.![]()
Na smiech.
Neviem prečo tu vyťahuješ len ten exponovaný príklad drbnutých šmolkov, keď sme sa tu už viacerí vyjadrili o tých halucináciach tak, ako sme sa vyjadrili.
Problém je v tom, že vy to nechcete uznať a zatiaľ čo my uznávame vaše skúsenosti (či vašich známych), vy naše apriori označujete za nezmyselné a vymyslené.
Problém je v tom, že vy to nechcete uznať a zatiaľ čo my uznávame vaše skúsenosti (či vašich známych), vy naše apriori označujete za nezmyselné a vymyslené.
Už som sem písal, v akých prípadoch takéto zážitky počúvam, ale zjavne moje slová píšem do vetra. Nevravím, že je to nemožné, prečítaj si ešte raz môj príspevok vyššie. Len že mi to nepríde seriózne. A to práve preto, že mám skúsenosti s takýmito príbehmi, nie preto že si nechcem niečo priznať.
Takže nevravím, že sa to nestalo. Ale že s takýmito príbehmi u mňa nepochodíš. A priznávam, že nie presne také veci, ale pozažíval som toho aj ja kopu.
Pointou ale zostáva, že takéto zážitky sú skôr ojedinelé, takže aj keby (predsa len sa mi to páči, tak: ) šmolkov videl "jeden kamoš" zakaždým, keď zahulí tak to z trávy nerobí nebezpečný halucinogén.
Všetko je subjektívne a slobodné, takže: Ak niekoho ganja baví, nech si to užíva, hoci je potencionálne nebezpečná.. a a s ňou niekto nemá dobré skúsenosti, nech nehulí. Aj napriek tomu, že je potencionálne prospešná. Rozumieš čo tým myslím?
Preto nútiť ju na základe pozitívnych skúsenosti ostatných je rovnaká blbosť, ako zakazovať ju- zasa len na základe účinkov na nejakú inú osobu.
Takže si úplne mimo, ak si myslíš, že sa tu bavíme o tom, či by ľudia huliť mali alebo nie.
JA hulím. A nie som tak sebavedomý, aby som si myslel, že preto by mal huliť každý. Skús si aj ty predstaviť, že existuje možnosť slobodnej voľby a že ti musí stačiť vybrať si tú SVOJU cestu.
Takže nevravím, že sa to nestalo. Ale že s takýmito príbehmi u mňa nepochodíš. A priznávam, že nie presne také veci, ale pozažíval som toho aj ja kopu.
Pointou ale zostáva, že takéto zážitky sú skôr ojedinelé, takže aj keby (predsa len sa mi to páči, tak: ) šmolkov videl "jeden kamoš" zakaždým, keď zahulí tak to z trávy nerobí nebezpečný halucinogén.
Všetko je subjektívne a slobodné, takže: Ak niekoho ganja baví, nech si to užíva, hoci je potencionálne nebezpečná.. a a s ňou niekto nemá dobré skúsenosti, nech nehulí. Aj napriek tomu, že je potencionálne prospešná. Rozumieš čo tým myslím?
Preto nútiť ju na základe pozitívnych skúsenosti ostatných je rovnaká blbosť, ako zakazovať ju- zasa len na základe účinkov na nejakú inú osobu.
Takže si úplne mimo, ak si myslíš, že sa tu bavíme o tom, či by ľudia huliť mali alebo nie.
JA hulím. A nie som tak sebavedomý, aby som si myslel, že preto by mal huliť každý. Skús si aj ty predstaviť, že existuje možnosť slobodnej voľby a že ti musí stačiť vybrať si tú SVOJU cestu.
-
KaptMichal
King
Frankie - nediskutoval si tu len ty, tak si neber všetko osobne.
Ak je tráva potencionálne nebezpečná načo ju dekriminalizovať, legalizovať? Už sa tu opakujem - kto chce huliť, trávičku si nájde takže neni o čom.
Tomuto nerozumiem, tak na jednej strane hovoríš, že to možné je, ale keď niekto tú skúsenosť má tak to hneď označíš za vymýšľanie...(?!)Nevravím, že je to nemožné, prečítaj si ešte raz môj príspevok vyššie. Len že mi to nepríde seriózne.
Ak je tráva potencionálne nebezpečná načo ju dekriminalizovať, legalizovať? Už sa tu opakujem - kto chce huliť, trávičku si nájde takže neni o čom.
-
mfp
Medium Star
Kto chce hulit si ju sice najde, ale keby bola dekriminalizovana tak sa ti nemoze stat ze za par gramov pojdes sediet. Sediet aj ked si nikomu neublizil ani nijak neposkodil. Jedine seba - aj to je otazne...KaptMichal napísal: Ak je tráva potencionálne nebezpečná načo ju dekriminalizovať, legalizovať? Už sa tu opakujem - kto chce huliť, trávičku si nájde takže neni o čom.
A myslim, ze dekriminalizacia by znacne ovplyvnila ceny na trhu.
-
KaptMichal
King
Ak štát má ešte štipku morálnosti a súdnosti tak to nikdy nedekriminalizuje... Tým neodsudzujem ľudí čo fajčia trávu, to nie.
//
Takže treba legalizovať ďalšiu drogu, hej? Aspoň sa podpíš
//
Takže treba legalizovať ďalšiu drogu, hej? Aspoň sa podpíš
OK Michal, a co povies na to, ked dobre obaja vieme, ludia v poslednych stadiach rakoviny si pomahaju svojim sposobom marihuanou, proti bolesti a celkovo sa ukludnit. Ty mas nazor, ze ked niekoho prichytia s travou, mal by ist aspon na 5-7 rokov, zalezi od toho kolko toho dany jedinec ma. Kludne by si teda zavrel na par rockov aj cloveka ktory ma rakovinu, uz pomaly zomiera, ale trosku si pomaha travou, ktoru si pestuje v 3och kvetinacoch na balkone? Ako by si to riesil?
-
KaptMichal
King
Ťažko riešiť extrémy. Keby bolo len na mne kto pôjde a kto nepôjde do basy tak jasné, že taký človek by nešiel. Lenže bohužiaľ v tomto prípade na to takí ľudia doplácajú. Každopádne je to veľmi málo na to aby sa droga legalizovala. Pomôcť sa dá určite aj inak, v medicíne sa nevyznám.
Cize mi chces povedat, ze tych ludi je malo, cize zavrieme oci, schovame sa za fakty a statistiky a supneme do basy aj chudaka ktory tam s prepacenim zdochne do par mesiacov, mimo svojich priatelov a rodinu...ved i tak je to len jeden pripad z desiatich....no smutne.
A ked sa este mozem opytat, ked si tak strasne proti marihuane a celkovo. Ako ta v tvojom osobnom zivote obmedzuje, nedaj boze ti aj ublizuje, respektive ohrozuje, teba a tvojich blizkych, to ze si niekto kupi jointa a zapali?? To by som rad pocul. LEbo ked mas nazor ktory je zasadne proti, ok, ale chcem vediet preco, ako to ovplyvnuje tvoj zivot?
A ked sa este mozem opytat, ked si tak strasne proti marihuane a celkovo. Ako ta v tvojom osobnom zivote obmedzuje, nedaj boze ti aj ublizuje, respektive ohrozuje, teba a tvojich blizkych, to ze si niekto kupi jointa a zapali?? To by som rad pocul. LEbo ked mas nazor ktory je zasadne proti, ok, ale chcem vediet preco, ako to ovplyvnuje tvoj zivot?
-
KaptMichal
King
Asi budeš mať dušu na mieste ale našťastie mojich blízkych neohrozuje a ani neohrozila. Pár dobrých kamarátov ju skúsilo a povedali jasné nie.Ešte chcem podotknúť - ľudia, ktorí ju fajčia sú pre mňa takí istí ako nehuliči. Čiže nikoho neodsudzujem , už som to tu písal, to by som musel odsúdiť veľa ľudí z môjho okolia.
A prečo je môj názor zásadne proti(dekriminalizácii)? Pretože dekriminalizovanie, prípadné legalizovanie ďalšej drogy je podľa mňa absurdné. Pretože jej účinky nie sú preskúmané detailnejšie. Pretože môže byť spúšťačom psychickým problémov (Schizofrénia,...). Pretože človek môže pod jej vplyvom robiť nerozvážne činy, rozhodnutia. Dekriminalizácia, rsp. legalizácia by podporovala činnosť narkomafií a pod. Určite by som našiel aj ďalšie dôvody.
Nech húli kto chce a koľko chce ale nech berie na zodpovednosť dôsledky.
Záverom sa ťa chcem opýtať prečo je DOBRÉ ju brať? To je natoľko ťažké sa zabaviť bez drog alebo ak chceš, omamných látok?
//
V podstate preto som na to už nereagoval.
A prečo je môj názor zásadne proti(dekriminalizácii)? Pretože dekriminalizovanie, prípadné legalizovanie ďalšej drogy je podľa mňa absurdné. Pretože jej účinky nie sú preskúmané detailnejšie. Pretože môže byť spúšťačom psychickým problémov (Schizofrénia,...). Pretože človek môže pod jej vplyvom robiť nerozvážne činy, rozhodnutia. Dekriminalizácia, rsp. legalizácia by podporovala činnosť narkomafií a pod. Určite by som našiel aj ďalšie dôvody.
Nech húli kto chce a koľko chce ale nech berie na zodpovednosť dôsledky.
Záverom sa ťa chcem opýtať prečo je DOBRÉ ju brať? To je natoľko ťažké sa zabaviť bez drog alebo ak chceš, omamných látok?
//
V podstate preto som na to už nereagoval.
Luboš ten príklad, ktorý si sem dával je absolútne irelevantný.
Táto taktika obhajcov marihuany ohľadne jej zdravotných účinkov je iracionálna.
Keby ju človek v takom štádiu potreboval, resp. by pre neho bola vhodná, riešilo by sa to klasickým predpisom, veď sa to tak deje. Určite je nezmysel, aby si takto chorý človek pestoval niekde na balkóne pestoval vlastnú marišku. To je úplná blbosť, aj z časového hľadiska, či z toho hľadiska, že by sotva vedel ako na to.
Takže, marihuanu na lekárske účely kľudne, ale jedine ako predpísanú od odborníka.
Táto taktika obhajcov marihuany ohľadne jej zdravotných účinkov je iracionálna.
Keby ju človek v takom štádiu potreboval, resp. by pre neho bola vhodná, riešilo by sa to klasickým predpisom, veď sa to tak deje. Určite je nezmysel, aby si takto chorý človek pestoval niekde na balkóne pestoval vlastnú marišku. To je úplná blbosť, aj z časového hľadiska, či z toho hľadiska, že by sotva vedel ako na to.
Takže, marihuanu na lekárske účely kľudne, ale jedine ako predpísanú od odborníka.