TSI motory

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: TSI motory

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

No ja som to nerozoberal vseobecne pre vsetky motory, to som len uviedol ako priklad, ktorym som obhajoval tvrdenie 1.4TSI vs. 2.0TDI v octavii II - podotykam ze sa porovnava cca rovnaka vaha auta (samozrejme kazdy motor vazi inac) a rovnaky jazdecky styl priemerneho vodica... nie kazdy bude doma lustit krivky vykonu a krutiaceho momentu pre svoj motor a nasledne z toho vyhodnocovat/menit svoju jazdu :D

Myslim vsak ze pointa bola pochopena vsetkymi stranami, dotycny sa rozhodol tazke to je asi odo mna vsetko co k tejto teme dodam...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

robert656 napísal:tak na rok sa nabeha cca 40.000km takze predsa to bude ta 2,0 TDI, dik za rady.
2,0 tdi nie je bohvieako podareny motor
robert656
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa robert656 »

pockat ospravedlnujem sa, neviem ako som sa takto mohol pomylit, 2,0 chcem benzinak(sypem popol na hlavu) :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

a stale sa bavime o novej octavii ? ... lebo 1,4 TSI a 2,0 TSI je sakra rozdiel - 1,4 ako prvy relativne pouzitelny a 2,0, ako top benzinovy motor pre verziu RS :-)

jedine ze by sme sa bavili o nejakych starsich skladovkach, tam bolo 2,0 FSI, co je atmosfericky plneny motor a v tom pripade neni o com - radsej atmosferu, ako turbo :-)
robert656
Medium Star
Medium Star

ano o novej, pockat no ja mam v tom uz gulas, tie nove niesu FSI?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

po FL uz 2,0 FSI v ponuke neni si myslim, nahradila ho 1,6 TSI samizda :-)
robert656
Medium Star
Medium Star

no pekne. ja som zil s tym ze su normalne benzinaky aj nadalej, ale teraz pozeram v ich konfiguratore, ako hovoris len pre RS-ky. Tak teraz neviem aky motor navrhujete? 2,0 TDI sa mi nezda ako najlepsia volba.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ak ti 120 konikov staci a nafta ti smrdi, tak by som sa tej 1,4 TSI asi nebal, alebo tej 1,6 :-) ... nic moc ine na vyber ani nemas - vsetko je s tubom, takze zalezi iba aky vykon a palivo chces :-) ... motory su to nove, takze ti stejne nikto nepovie, ako sa spravaju po 100 000 km :-)
robert656
Medium Star
Medium Star

no 1,6i mame teraz na starej oktavke, teraz by sme chceli nieco silnejsie. Preto bolo sme sa rozhodli, ze tam dame 2,0 benzinak, lenze teraz ked som povedal otcovi aka je vec, zostal tiez zarazeny. Moze byt aj nafta, len teraz neviem, 2,0 TDI hovorite, ze je zly?
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

nordkapp_pb napísal:po FL uz 2,0 FSI v ponuke neni si myslim, nahradila ho 1,6 TSI samizda :-)
myslim, ze 1.8 tsi :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jj pardon, 1,8 TSI ... 1,6 je TDI a atmo :-D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

robert656: na 40 000km rocne ber 2,0 TDI CR 170k, nad nicim inym ani neuvazuj... nic spolahlivejsie, trvacnejsie, ekonomickejsie a komfortnejsie zatial koncern vo svojej ponuke neposkytuje...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

nordkapp_pb napísal:1,6 je TDI
a zaroven zeruca zdochlina. Kamarat to ma v golfe kombiku (sluzobak, nevyberal si... :D ) a oproti generaciu stermu 1.8 TDCi vo fokale kombiku to je udajne neskutocna zdochlina. Na ceste KE- Bulharsko - KE mal este aj pri rovnakom style jazdy ako vlani o liter horsiu spotrebu.

Inak teda suhlasim, 1,2 je tak na Fabku, 1,4 mozno, zalezi od stylu jazdy, 1,8 skor. Odporucam najst predajcu, vyskusat obe.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

120konov je aj vo vochcafke dostatocne siroko daleko. Ved staci vidiet sportovcov, co maju 1,9 TDI 90k ako im to ide po cestach-necestach, rychlejsich od nich niet :D 120k je uz luxus.

Z ropakov by som bral len TDI CR, lebo TDI PD je digdigdigdisiel hlucny trasuci. I ked v 2,0 TDI 140k bolo velmi prijemne tlacit plyn.

Turbo motor ma jednoznacnu vyhodu v benzine, kde ma siroke spektrum pouzitelnych otacok; 1,8 TSI slape uz od 1500, plny zatah niekde okolo 1900ot a tam sa atmosferak nehrabe. 160k uz naraba aj s vochcafkou uplne lahucko.

Ked dakedy platilo, ze 1,4 bol do velkeho auta slaby a musel tam byt od 1,8 vyssie, s turbom je to minulostou.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Momentálne sa OCT predáva s benzínovými motormi s označením: MPI a TSI. Rovnako, ani žiaden dvojliter benzín (s výnimkou eReSy) sa do OCT nemontuje. A 2.0 TDI CR sa do normálnej OCT montuje len s výkonom 103kW (140k), opäť len jedine eReSa má 2.0 TDI CR 125kW (170k).

TSI - Turbom preplňovaný benzínový motor, (alebo ešte aj + kompresor), je to niečo a oturbené FSI, aj staré označenie bolo TFSI
FSI - Má priamy vstrek s vrstvenou zmesou, čo znamená, že sa vstrekne len časť benzínu a tak nasleduje dovstrek podla rýchlosti a zaťaženia

Ak sa môžem vyjadriť ja k tvojmu rozhodovaniu sa, tak určite ber 1.4 TSI 90kW (122k). TDI ani nerieš. Osobne by som k tomuto motoru bral 7° DSG. Na svoj objem to má slušný výkon, a rozhýbe to aj Oktávku. Vďaka turbu, pri normalnej jazde je aj spotreba malá, ale keď začneš tomu motoru nakladať, tak aj spotreba pôjde hore, lebo keď máš vela vzduchu vo valcoch, tak tam bude treba aj vela benzínu vstrekovať, aby sa spaľovala správna bohatosť zmesi. :)
robert656
Medium Star
Medium Star

No ja som uz viac menej rozhodnuty pre 2,0 TDI, jeden kamarat mi hovoril, ze on keby kupoval nove auto tak by bral 2,0TDI CR 125kw ak sa nemylim okolo 170koni, ze su to vyborne motory, lenze taky je problem, ze tie sa davaju len do RSiek, a ja som povodne chcel exclusive. Ale tak asi predsa to bude ten 2,0 TDI CR 103kw. A pozeram, ze ma aj peknu spotrebu
Spotreba - mesto - 6,1 l/100km
Spotreba - mimo mesto - 4,0 l/100km
Spotreba - kombinovaná - 4,8 l/100km
narozdiel od 1,4
Objem palivovej nádrže - 55 l
Spotreba - mesto - 8,5 l/100km
Spotreba - mimo mesto - 5,0 l/100km
Spotreba - kombinovaná - 6,3 l/100km
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

120k a 200nm ma rozhybat jedenapoltonovu oktavku?? ale no, zase neprehanajme :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tu je zas na mieste otazka, co povazujeme za rozhybat :-D ... octa jazdila aj s 55kW 1.6 MPI :-D :-D ... urcite to nebude na nejaku sportovu jazdu, ale to asi ani nikto od benzinovej octy necaka ((naopak dieslova, ako vieme, je najlepsi sportiak na svete :-D)) - skor normalne vozenie :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

oktavka jazdila, teda "jazdila", aj s 1,4 mpi a vies ako to asi tak muselo vyzerat :) okrem toho mala o viac ako 300kg menej :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Pod tým rozhýbaním som nemal na mysli, že bude z Octy superšport. :) Ale na bežnú prevádzku mu to bude bohate stačiť.

robert656 » Kolko najazdíš ročne? Navyše ber to tak, keď už porovnávaš tú spotrebu, tak turbo benzín nebudem mať nikdy tolko, ako dízel, takže porovnávanie spotreby je v tom prípade o ničom. Navyše od toho 140 koňového dvojlitra nečakaj neviem aké šprintérske výkony. Máš ešte nejaké iné dôvody (okrem spotreby) prečo si sa rozhodol pre TDI? :)
Napísať odpoveď