Vypraná bankovka
Vypraná bankovka
Vypral som si 20€ v práčke a chcem sa spýtať, či by mi ju vymenili za novú v NBS (za nejaký ten poplatok)? Vyzerá normálne, až na to, že je vyblednutá.
Re: Vypraná bankovka
vymenia ti ju, zadarmo.
Super vďaka a robia to iba v NBS alebo aj v komerčných bankých?
aj v komercnych
hod sem foto
to sú tie euráče také nekvalitné? staré slovenské som mohol prať koľko som chcel a žiadna zmena 
no neviem ci aj v inych ako NBS ti vymenia vypratu, ale na 100% viem, ze roztrhnutu ti vymenia iba v NBS (musis mat >50% bankovky)
-
Hellboy248
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
od 7 00 do 11 00 tusim vymienaju bankovky v NBS, ak si dobre pamatam
peniaze vymienaju podla sablony, cize ked donesies sikmo roztrhnuty kus, tak prilozia na sablonu a podla stvorcekov, ktore su cele, vymenia adekvatnu cast za hotovostRad8) napísal:no neviem ci aj v inych ako NBS ti vymenia vypratu, ale na 100% viem, ze roztrhnutu ti vymenia iba v NBS (musis mat >50% bankovky)
doneses celu, dostanes celu, doneses cast, dostanes pomernu cast
Tomuto celkom nerozumiem. Znamená to, že ak by som im doniesol polovicu z 20 €urovky dostanem za ňu len 10 € ?
tak nejak
ked niekto iny donese druhu polku, tak dostane druhych 10
ked doneses obe naraz, da ti dvacku
ked niekto iny donese druhu polku, tak dostane druhych 10
ked doneses obe naraz, da ti dvacku
viem viem...tu je dokonca citatbeardie napísal:
peniaze vymienaju podla sablony, cize ked donesies sikmo roztrhnuty kus, tak prilozia na sablonu a podla stvorcekov, ktore su cele, vymenia adekvatnu cast za hotovost
doneses celu, dostanes celu, doneses cast, dostanes pomernu cast
NBS vymieňa bezplatne všetky poškodené, avšak kompletné bankovky euromeny ako na svojom ústredí v Bratislave, tak aj na svojich expozitúrach. V prípade požiadavky na výmenu nekompletnej bankovky je potrebné, aby bola k dispozícii na výmenu väčšia časť bankovky. Podľa veľkosti zvyšku bankovky bude vyplatená náhrada.
beardie: nie vzdy. odstrihni z 10e vacsi roh,to mas cca 10% z plochy. Vymenia ti ju za 10eurovu bankovku, nedaju ti 9eur..
vsetko ide na posudky, treba napisat list, pribalit bankovku a cakat na odpoved...
vsetko ide na posudky, treba napisat list, pribalit bankovku a cakat na odpoved...
tak ako to hovorim ja to davali v telke, este aj ukazovali sablonu, podla ktorej sa to urcuje
hehe, zajtra pojdem do banky a spytam sa
hehe, zajtra pojdem do banky a spytam sa
Lebo keby to fungovalo na principe ze mi ju vymenia ked mam viac ako 50% bankovky, tak to si zobriem 500 € bankovku rozrezem na polovicu, a jednu polovicu vymenim napriklad v Kosiciach a dalsiu polovicu v Bratislave
.
v dnesnej dobe internetu?? ti hrabe? ved kym by ti tu presnu
polovicu uznali, dali by do databazy "lava polovica 500€ bankovky" (priklad) a v kosicoch by ti ju nevyplatili...
Z jednej bankovky nespravis dve viac ako polovice.IMI napísal:Lebo keby to fungovalo na principe ze mi ju vymenia ked mam viac ako 50% bankovky, tak to si zobriem 500 € bankovku rozrezem na polovicu, a jednu polovicu vymenim napriklad v Kosiciach a dalsiu polovicu v Bratislave.
// IMI: pre pomalsich este raz: polovica je 50%. Viac ako polovica je minimalne 50,0...01%. A 2x50.0...01 je viac ako 100%.
jedna bankovka = 100% , rozdelim na 2x 50% , to by malo stacit ?
beardie: dostanes sa aj dnu ? kukni tu gulu z minci co tam maju
hned hore nad eskalatormi..
Tuti: oni z hrusky nespadli aj ked tak vyzeraju..
Tuti: oni z hrusky nespadli aj ked tak vyzeraju..
nemyslel som zrovna NBS ale istu komercnu ceskoslovensku, konkretne v Brne 
do Blavy to mam trochu od ruky
do Blavy to mam trochu od ruky