Vyhodna kupa cez ebay?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
eNeS
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Vyhodna kupa cez ebay?

Príspevok od používateľa eNeS »

Uz davnejsie som dostal kontakt na jedneho typka, ktory ludom objednava veci z ebay.com... Kedze neviem ako cez ebay nakupovat najvyhodnejsie tak som si cez neho som uz 2 krat zobral topanky... poslal som mu na ucet peniaze a ani do neceleho tyzdna som to mal doma... uplne take ake som chcel cize max. spokojnost... taketo v tejto cene http://cgi.ebay.com/NEW-MENS-NIKE-AIR-F ... Shoes&var= ... mal som mu za ne poslat 105€ ... uvedomujem si, ze treba ratat s postovnym a s nejakymi par eur aj jemu do vrecka... kedze na Slovensku by som ich kupil za tu istu cenu+este postovne tak sa mi to oplatilo to je iste.... a cez ebay mam aspon lepsi vyber...

Mna by ale zaujimalo, ze ci prave cez neho je vyhodnejsia kupa ako keby som si ich mal objednavat ja osobne cez tu stranku?? Co by bolo pre mna vyhodnejsie? Mam si nastudovat ako sa nakupuje cez ebay a objednavat sam, alebo mam ostat pri tom typkovi, ktory je seriozny seller?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyhodna kupa cez ebay?

Príspevok od používateľa uplink »

No na e-bay Ti stačia dve veci. a) paypal account, najlepšie overený, b) embossovaná kreditka [kde hrozí vykradnutie]. A potom nepotrebuješ resellera.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Bez overeného ti z USA veľmi ťažko niečo pošlú :) Embosovaná kreditná karta je zárukou bezpečnosti, pretože zaprvé - PayPal nedáva detaily kariet a teda nik nemôže detaily zneužiť a zadruhé - kreditky sú poistené spoločnosťami (MasterCard, Visa, AMEX) a preto v prípade fraudu peniaze vrátia. Debetná karta je spojená s účtom a teda v tom prípade je nalinkovaný práve účet a nie samotná karta - zneužitie je teda skoro nemožné a neautorizované prevody sa dajú reklamovať aj v banke...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

seth: pokial viem, tak aj pri debetke sa linkuje na paypal iba karta, ucet sa zadava iba pre prevody smerom nan, cize moznosti zneuzitia su identicke ako pri kreditke, akurat limitujucim faktorom je bud limit na danu kartu alebo suma, ktora je na ucte (co je nizsie)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Vacsinou ked chce niekto cez ebay nakupovat tak sa stretavam s tym, ze "aj by som nieco kupil, ale neviem ako na to" nasleduje smutny vyraz, po ktorom vacsinou ocakava, ze to niekto spravi za neho :D Odpozorovane z mojho okolia :lol:

Pritom je to tak jednoduche, ze to zvladne aj cvicena opica ak zvlada zaklady anglictiny. Treba si len na to najst cas, sadnut si za to a ist podla instrukcii, ktore tam su. Cez nikoho by som nic nebral, ked si to viem zohnat sam a nemusim platit poplatky (nezalezi na tom, ako male tieto poplatky su ;) ).
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

mnoo...ja mam linkovany paypal na ucet...takže mea culpa, tu v UK je to asi inak...v každom prípade - kreditka je viac bezpečná (veď tie peniaze nie su tvoje, ale z banky), hoci si neviem predstaviť, že by prebehol iba tak zo srandy prevod z debetnej karty...
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

V tvojom pripade - kedze chces cierna AF1 - je najvhodnejsim riesenim toto :)

http://www.queens.cz/wear/14746/2/nike- ... ack-black/
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Frco mas pravdu, no mna odrzadza skor pripadne clo (nikto nikdy nevie kolko a kedy) a vacsina (alebo mam stastie) neposiela do europy... aspon predajcovia z nevady s tym maju problem..
xenony som tiez bral cez resallera..
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

http://cgi.ebay.com/NIKE-Air-Force-1-Mi ... en_s_Shoes
hladaj ponuku ktora ma najnizsie postovne, predsa len je rozdiel medzi vyse 40$ a 25$
Napísať odpoveď