Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Rad8)
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa Rad8) »

hughito napísal:Keby ju človek v takom štádiu potreboval, resp. by pre neho bola vhodná, riešilo by sa to klasickým predpisom, veď sa tak deje.
Ale nie na Slovensku
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Rad8) napísal:
Ale nie na Slovensku
To sa nehádam. :wink:

Túto oblasť nemám nejak preštudovanú, ale určite je nejaký iný medikament, ktorý sa na to používa.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

KaptMichal, nieje tazke sa zabavit bez drog a omamnych latok, sam som travu v zivote do seba nepotiahol a v najblizsej dobe ani neplanujem. Ale neni logicke zatvarat niekoho koli jednemu jointu kurnik. Kym ma tym jedinec neohrozuje a neohrozuje ani mojich priatelov ci rodinu, tak nech si robi co chce, nebudem ho preto zatvartat, ved to enma logiku, je to padle na hlavu, kde je demokracia?
A hughito...beznadejny pripad...nema zmysel sa rozpisovat, lebo tvoj prispevok nema ziadnu hodnotu.
hughito
Redeemer
Redeemer

A hughito...beznadejny pripad...nema zmysel sa rozpisovat, lebo tvoj prispevok nema ziadnu hodnotu.
Radšej sa rozpíš.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Staci logika hugi, logika...na Slovensku, a trava na predpis? Kde zijes? Ved je to nemozne, mas jasne, ze ta trava nieje potrebna pre cloveka ktory zomiera na rakovinu....ale to mozes povedat, ze on uz ma istu smrt, tak jemu uz nieje potrebne nic....naco budeme plytvat na liekoch, ked aj tak zomrie? Tu ide odusevnu pohodu cloveka, lenze ty neveris na dusu cloveka, cize tazko sa s tebou hadat, poznam tvoje nazory, a tvoj sposob debaty, proste ja si budem stat za svojou pravdou, ty za svojou, navzajom sa mame asi za debilou, lebo si o sebe myslime ake mame chore nazory, no Bohuzial, je to tak, nevidim jediny dovod, preco by mala byt trava nelegalna? A preco vlastne? Daj njaky argument, od teba som nic nepocul, ze preco vlastne bojujes proti jej dekriminalizacii?
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

KaptMichal napísal:Dekriminalizácia, rsp. legalizácia by podporovala činnosť narkomafií a pod. Určite by som našiel aj ďalšie dôvody.

wtf? Dekriminalizacia by nijak cinnost narkomafie nepodporovala, a legalizacia by ju uplne zrusila "narkomafiu" okolo marihuany
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Lubos Ty ma stale viac a viac presviedcas, ze trpis nejakou vlastnou logikou...

Hovoris, ze hughito neveri v dusu, teda ani v dusevnu pohodu a preto nepodporuje podavata marihuanu v pripade choroby, ak to cloveku pomoze. Dva prispevky vyssie pise, ze s tym problem nema, ak by to bolo na lekarsky predpis. To, ze na Slovensku to tak nefunguje je zas o inom.

Pozrel som si poslednych niekolko stran, snad som mrkol vsetky kaptmichalove prispevky. Ani v jednom nehovoril o nejakom zatvarani ludi co si daju jointa. Ty mu tu podsuvas reci typu, ze chce takych ludi supnut do basy, ved sa to ospravdelni statistika tad atd...nikdy nic take nepovedal, podsuvas tu hluposti, vkladas mu do ust veci, ktore nepovedal.

Par stran dozadu Ti hovorime, ze sa bavime o trave a nie o alkohole. Zase zacnes trepat nejake vymyslene a nepodlozene recicky o tom, ze to hovorime kvoli tomu, ze mame nejaky komplex z alkoholu, ze pravidelne pijeme atd. Klamstva a vymysly.

Skratka s Tebou diskutovat je fakt zazitok, lebo Ty nepracujes s tym, co povie druha strana, ale velakrat s tym, co si domyslis...

Zacni citat co pise druha strana a nevymyslaj si stale.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Sorry vigorko, ano mam vlastnu logiku ako pises :) Ked sa ty riadis cudzou logikou...prosim, ale ja si zostanem pri tej svojej, okej? ;)
A co sa tyka zatvarania ludi, keby si trosku porozmyslal pred tym nez nieco napises, mozno by si sa dopracoval k tomu, ze boj proti dekriminalizacii, znamena boj za ilegalnost travy, je tak? Ano...a ilegalnost travy vedie nasledne k udajnej trestnej cinnosti, a ta vedie v tomto pripade do basy :) Dufam, ze suhlasis.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ach, kebyze sa konecne naucis vnimat podstatu toho, co ludia hovoria a nielen slova, ktore pouzivaju.

Tu sa ta tema dekriminalizacie a legalizacie strasne pletie uz niekolko stran. Takze niekedy je casto problem zistit o com sa vlastne hovori. KaptMichal nehovoril o zatvarani ludi, nemam pocit, ze by to tu dakedy vobec spomenul. Bavime sa tu cely cas o principe, ze trava nie je uplne preskumana, ma preukazatelne negativne ucinky a preco by sa teda mala stat niecim bezne dostupnym. Dekriminalizacia moze byt uz iba medzikrokom k uplnej legalizacii. Ja so zatvaranim za jointa nesuhlasim tiez, s tym podla mna suhlasi malokto. Ale debata, ktoru kaptMichal vedie je o tom, ze dekriminalizovat a tym padom urobit z travy daco, co mozno v podstate len tak pouzivat nie je vhodne, vzhladom na uz spominane nepreskumanie danej latky. Okrem toho moze mat na ludi negativne ucinky.

Skus vnimat odpor voci dekriminalizacii z hladiska toho, co som napisal, ze je to cesta k zlegalizovaniu potencionalne nebezpecnej a nepreskumanej latky. Nevnimaj to ako, podme zatvarat ludi. Su to dve hladiska na dekriminalizaciu a zatial co kaptMichal hovori o jednom, Ty hovoris o druhom. Ano suvisi to spolu, to je samozrejme, no skus to od seba na ucely debaty, ktoru vedia druha strana, rozlisit. Pochopis, o com KaptMichal hovori. A zase je to o tom, ze mu podsuvas veci, ktore nepovedal. Lebo ano, hovorite obaja o dekriminalizacii, ale kazdy z ineho uhla.

P.S. Na zdrobneniku by Ta bolo, ale priznat si, ze si vymyslas, to uz nie :) . Chlapak.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak v tom pripade nemame dobre preskumane latky ako tabak, alkohol, kofein atd atd. Co chces skumat? Chces rozkazat ludom, ze, 'toto som preskumal, skodi to zdraviu, tym padom ti to zakazujem uzivat, a ked ta prichytim, tak ta zavriem...tam budes zit zdravsi zivot' aku to ma logiku?
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

"Ale aj alkohol..." atd. je tu opat. Vydrzali sme bez toho cca 2 strany. O trave toho stale nevieme dost, iba to, ze je potencionalne nebezpecna. Pre niekoho moze byt prijemna, ale to nezakryje to, ze je potencionalne nebezpecna pre niektorych ludi a preto mi pride absurdne z nej spravit v pohode dostupnu latku.

Mozem kaslat ludske zdravie, clovek ma vlastny mozog a vlastnu zodpovednost. Co si so svojim zdravim spravi je mi jedno. Ale trava je droga, ako som vravel, nie je dokladne preskumana, okrem prijemnych pocitov u niektorych ludi moze u inych vyvolavat napr. agresiu (zazil som osobne, kym nahodou opat spustite, ze to je vymyslene) a tym ohrozit inych ludi. Pri zhanani drog, a ano aj marihuana je droga, sa ludia vedia spravat uplne iracionalne a mozu pri tom ohrozit inych ludi. Taketo latky maju byt v pohode pristupne?

A kym spustite, ze aj alkohol atd. Ano viem, nepopieram. Ale toto je tema o trave. Tak prosim, uz dajte s tym alkoholom pokoj a neospravedlnujte jednu blbost ludstva inou jeho blbostou.
hughito
Redeemer
Redeemer

Lub0$ napísal:Staci logika hugi, logika...na Slovensku, a trava na predpis? Kde zijes? Ved je to nemozne, mas jasne, ze ta trava nieje potrebna pre cloveka ktory zomiera na rakovinu....ale to mozes povedat, ze on uz ma istu smrt, tak jemu uz nieje potrebne nic....naco budeme plytvat na liekoch, ked aj tak zomrie? Tu ide odusevnu pohodu cloveka, lenze ty neveris na dusu cloveka, cize tazko sa s tebou hadat, poznam tvoje nazory, a tvoj sposob debaty, proste ja si budem stat za svojou pravdou, ty za svojou, navzajom sa mame asi za debilou, lebo si o sebe myslime ake mame chore nazory, no Bohuzial, je to tak, nevidim jediny dovod, preco by mala byt trava nelegalna? A preco vlastne? Daj njaky argument, od teba som nic nepocul, ze preco vlastne bojujes proti jej dekriminalizacii?
Tak za prvé, nikde som tu netvrdil, že som proti istej dekriminalizácii.

Za druhé, niekedy naozaj pletieš svoje domnienky, zle sa s tebou diskutuje. Vyvodzuješ si svoje vlastné závery z toho, čo nikto nenapísal.

Teraz sme sa tu nebavili o tom, kde žijeme, ale o marihuane a jej lekárskemu využitiu. Zatiaľ čo ja som tu písal rozumnú vec, ktoré je v iných štátoch aj aplikovaná (súhlasím s tým, marihuanu treba stále skúmať, čo sa tohoto týka), tak ty tu len pletieš nejaké zlátaniny o marihuane na balkóne a akejsi duši.

Prepáč, ale takto to nejde. :smt006

Inak kvitujem vigorov príspevok nado mnou, hlavne sa tu prestaňte oháňať tým alkoholom, nikto z nás ho tu nevelebí, zato čo niektorí z vás trávu velebíte.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie nedame s alkoholom pokoj, lebo aj alkohol ma ucinok rozny, na kazdu osobu iny, ako vravis s tou travou, jedna osoba bude kludna, a druha bude agresivna a rozbije ti hubu, lebo sa na neho pozries, to musis uznat. No rozdiel tam ale je...taky mensi detail, ze na alkohol zomrie podla statistik viac ludi ako na travu....taketo latky maju byt v pohode pristupne??

//alkohol a ine latky do diskusie pletiem z jedneho dovodu....aby ste si uvedomili, ze si protirecite, a neradi to pocuvate, ja viem, ale je to od vas pokrytecke, ked jednu latku uzivate, tak ta je OK, nemame ziadne dovody aby bola nelegalna....ale ta druha...ta moze byt nelegalna...ved ju neberiem, tak co.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

A Lubos, este si zabudol tam hore napisat, ze hoci z alkoholu je jeden agresivny, druhy vesely - z travy nie je agresivny nikto :) /prave tejto vlastnosti mozme vdacit za jej zakazanie vo svete ;) /
hughito
Redeemer
Redeemer

Alkohol je jed, má na svedomí oveľa viac zla ako nejaká marihuana, veď to nikto nepopiera.

Ale nemôžete ospravedlňovať trávu alkoholom, to je blbosť.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu nikto neospravedlnuje nic nicim, to si len ty tak vysvetlujes, aby si este mal co napiat
To je proste fakt, len ti ukazujem, ako vy nechcete prijat iste fakty, ktore su polozene cierne na bielom, a kazdy pred nimi zatvatra oci, vratane teba.
hughito
Redeemer
Redeemer

Lub0$ napísal:Tu nikto neospravedlnuje nic nicim, to si len ty tak vysvetlujes, aby si este mal co napiat
To je proste fakt, len ti ukazujem, ako vy nechcete prijat iste fakty, ktore su polozene cierne na bielom, a kazdy pred nimi zatvatra oci, vratane teba.
Aké fakty ? Že alkohol je zlý a taký a hentaký, tak teraz povolme marihuanu, lebo aj alkohol je povolený ? Rozdistribuujme do obchodných regálov. A čo, rovno spravme aj porovnávacia štatistiky s heroínom, kokaínom, LSD a crackom a tie tam šupnime tiež, však čo.

Dopady alkohol sú tak veľké hlavne preto, že je doslova masovo využívanú, veď také pivo pije takmer každý.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No ale si ma stale nepresvedcil, a vlastne nie iba ty, ale nikto, preco by mala trava zostat ilegalna, stale len nejake bezduche emocialne vybuchy to clovek cita, ktore namaju ani hlavu ani patu, ja chcem nieco o co sa mozem opriet. JA fakt dokazem ztravit aj nelegalnost travy, ale ked sa nad tym zamyslim, tak pri dekriminalizacii, alebo legalizacii vidim viac plusov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Teraz naozaj neviem čo si napísal. A takisto neviem o akých emocionálnych výbuchoch to tu píšeš.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Sorry, preklep, "i" mi niekde uslo pred to slovo 'legalna' uz opravene. Cakam nejaky nazor, preco by mala byt trava nelegalna. A nieco rozumne...
Napísať odpoveď